Как да се научим да бъдем по-самоуверени?

Още от малки учат децата да не вярват в хората, но...
10 авг 2017 19:14, Eкип на Teenproblem
6
Как да се научим да бъдем по-самоуверени?
Снимка: Instagram

Още от малки учат децата да не вярват в хората. Дори и несъзнателно всеки родител го прави. Доказателството са реплики като „Не взимай нищо от непознат.”, „Не говори с непознати!” и пр. Така се ражда и ерата, в която доверието е рядко срещано явление, но все пак го има. То има няколко форми – може да е прекалено малко, да е нормално или да излиза от норми. Има хора, които се доверяват сляпо, автоматично без да се замислят. Смятат, че щом те са добронамерени и отсрещния също мисли добро, но често не е така.
 
Доверяваме се на познати и непознати, но вярваме ли на себе си? Вярваме ли, че ще успеем с това, с което сме се захванали или непрекъснато има едно дяволче на рамото ни, което ни подсказва: „Не можеш!”, „Няма да се справиш!”, „Това не е за теб!”? Осъзнаваме ли, че това всъщност е най-важното – да бъдем самоуверени. Това ни бута напред и ни дава стимул да вършим работата си качествено и с желание.

Още за това как да бъдем по-самоуверени - четете в TeenProblem.net
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: самочувствие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми се общува с вас.
5
0
 
1
 
! Отговори
До 2 и 3 преди 6 години
Вижда се,че и вие сте доста неграмотни.Пропускате най елементарни неща в българския език.Отделно грешни думи.Докато аз вложих малко бъзик в началото.То вие вложихте доста усърдия да докажете,че сте по неграмотни от мен
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои са толкова слепи, неграмотни необективни,че толкова ще патят в живота не е истина.Докато ,прогледнат се ограмотят и започнат да гледат по реалистично на нещата от живота и на хората, около тях.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Беден си умствено граматически духовно не ставаш..!!
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ти си неграмотен!Първо на училище след това мнения. Ако си от списание и не може си напише името си излагация. Пфу...Аман от неграмотни!Това обеднява нещата защо си и толкова не обективен.
1
0
 
5
 
! Отговори
До преди 6 години
Кой е тоя един тон грим.Я го махни да те видим,колко си грозна.Не,че и така е нещо.