Време за секс, време за алкохол, за ядене... Кога е точното време?

Учени с изследване за здравословен начин на живот
14 авг 2017 22:01,
13
Време за секс, време за алкохол, за ядене... Кога е точното време?
Снимка: flickr

Режимът по часовник може да се окаже най-доброто средство за здравословен живот, според авторите на изследване, целящо да установи по кое време от деня хората извличат максимални ползи от обичайните си занимания, пише в. "Дейли експрес".

Допитването, обхванало 1000 души във Великобритания, а на базата на получените отговори авторите му са изготвили здравословен график, насочващ към идеалното време за дейности като хранене, тренировки и дори секс:

- 6,45 - Най-подходящото време за събуждане, по възможност след продължил между седем и девет часа нощен сън.

- 7 - Идеалното време за сутрешна тренировка. Изследване е установило, че кардио упражненията на гладно водят до изгарянето на малко по-голямо количество мазнини.

- 7,15 - Около 30 минути след събуждане е най-доброто време за закуска. Внушителните 84 процента от участниците в допитването споделят мнението, че придържането към хранене в определено време помага в борбата срещу излишните килограми.

- 7,30 - Най-доброто време за секс - в идеалния случай 45 минути след събуждане, когато енергийните нива са повишени. Приливът на ендорфини след полов контакт помага за понижаване на кръвното налягане и нивата на стрес.

- 9,45 - Идеалното време за работа. Изследване е установило, че пикът на мисловната дейност е около три часа след събуждане. По това време концентрацията, способността за запаметяване и креативността са най-високи.

- 10,45 - Най-доброто време за почивка, тъй като нивата на стрес се покачват, особено в началото на седмицата.

- 12,15 - Четири часа след закуска идва най-подходящото време за обяд. Три четвърти от участниците в допитването са споделили "осезаеми ползи" от факта, че никога не пропускат обедното хранене.

- 15,30 - Моментът за демонстриране на воля. По това време хората, които спазват диета, са най-уязвими и най-склонни да посягат към хранителни изкушения, способни да я провалят.

- 18 - Най-подходящото време за вечеря според хората, спазващи хранителен режим с цел отслабване.
- 18,10 - Най-доброто време за питие. Алкохолните напитки е препоръчително да се пият по-рано вечер, за да може черният дроб да се възстанови, преди да настъпи времето за лягане.

- 18,30 - Подходящо време за силови тренировки.

- 22,10 - Идеалното време за лягане, позволяващо 20 минути за заспиване и 90 минути за най-възстановителния сън без бързи очни движения, който обикновено е преди полунощ.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: ученисекспроучване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно според "статията":18:00 ч. - вечеря18:10 ч. - алкохолно питие18:30 ч. - силови тренировкиЗначи, след като си ял и пил, как точно ще тренираш?Просто не сте у ред с този порядък, честно.
8
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 6 години
А който е от 8 на работа какво да прави?! Тъпотии са повечето, макар че храненето по-рано и по режим е наистина по-полезно. А закуската е най-важна.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе хора , ако в 7.30 поискам сех от мойта , няма да доживея 7.31 бе .
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да попитам , а кога мога да отида до тоалетна да издрусал крушата, щот моето идеално време е в 7:28 след събуждане, с чаша кафе и четейки dnes.бг-така някакси се получава сихрона!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
- в 7 ми е първата аларма за събуждане, вие очаквате по това време да правя сутрешна тренировка ахахах- в 7:15 ми е втората аларма, след която трябва да стана и да си направя кафе.- в 7:30 тъкмо си доизпивам кафето и ще си мия зъбите "(минимум 10 минути), какъв секс бе?Иначе за останалото почти уцелихте- имам 15 минути почивка в 10:30, обедна в 12:30 и следобедна в 15:30.Изгубихте ме в момента, в който ми казахте, че в 18:30 трябвало да ходя на фитнес и в 22:10 да си лягам.
4
0
 
10
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 6 години
А бе квото и да говорим си има два чешита жени-добри и още по-добриДобрите имат хубав Г ,големи Ц, малки П и обичат К - демек хубаво Говорят, имат големи Ценности, малки Потребности и обичат да седят в Кухнята а пък туй за дето са сетихте вече ич не прай впечатление, та даже и не е интересно бе...Оня ден едни младежи *** гледат как са клатя кат вървя и ми викат-дядо, ти още можеш ли да прайш секс бе, пък аз им викам-амиии, мога и да мога, ама дава ли ти някой да пробваш-тъй си е добре бе-рахат
3
1
 
8
 
! Отговори
24 годишен преди 6 години
Моя *** най-обича да се надига сутрин и още преди да събудя се изпъчил като войник за почест. Така, че е нормално на мъжете да ни си по,еава най-много сутрин.
2
0
 
8
 
! Отговори
пфу преди 6 години
7:30 сутринта идеално време за секс ? Вие нормални ли сте ?
1
0
 
14
 
! Отговори
Мmm преди 6 години
Когато пиеш мастика, замезваш с таратор и чесън и ядеш маринована риба с лук, тогава най-много ти идва музата за целувки и с,кс.