Каква диета да спазвате, в зависимост от фигурата ви?

Тялото знае коя е перфектната храна и идеалният спорт
26 авг 2017 16:32, Екип на Tialoto.bg
13
Каква диета да спазвате, в зависимост от фигурата ви?
Снимка: Pixabay

Формата на нашето тяло влияе не само върху това как изглеждаме, с каква скорост качваме килограми, но също така дали с лекота, или напротив – трудно, се разделяме с натрупаните излишества. Телосложението е първото, на което трябва да обърнете внимание преди да изберете и вида спорт, с който ще се занимавате.

Но формата на тялото ни е и онова, от което трябва да се ръководим, когато става дума за поддържането на добро здраве и високо качество на живот. Не забравяйте, че храненето играе решаваща роля във всички тези процеси. Изберете хранителния си режим според вашата фигура. Разгледайте тялото си, определете към кой тип спадате и така балансирайте диетата си, че да се радвате не само на видими, но и на здравословни резултати. Ще се спрем на най-разпространените форми на тялото и как да се грижим за себе си.

1. "Правоъгълна” фигура

Вие имате тесни бедра, нетолкова ясно изразена талия и бюст. Ако вашата форма на тялото е именно такава, то при вас не съществува риск да натрупате изришни килограми. Необходимо е да включвате в менюто си колкото е възможно повече здравословни мазнини и протеини – консумирайте авокадо, бадеми, сьомга, пуешко месо. Избягвайте фастфуда и прекомерното количество сладки храни. Заменете ги с плодове и прясно изцедени зеленчукови сокове. Иначе рискувате да имате хормонални проблеми. За да ги избегнете, спортувайте. Във вашия случай можете да изберете какъвто и да е спорт, без ограничения.

Вижте за останалите фигури в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: диетатялофигура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жената от снимката е тип цилиндър, включвайки И главата.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11Ми защото примерно да се чувстваш добре и да не умреш от инфаркт на 30 години или елементарни неща като да си сложиш чорапите да не ти е проблем...
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо да спазвам диета. За да ми изглежда добре трупът ли? Хапвайте си,пийвате си, правете любов и всичко,което ви е приятно.Не напразно старите хора са казали "Носи си новите дрехи,да не ти ги носи друг"
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам защо сте нацъкали минуси на номер 5 след като е прав. Не можеш да избираш от къде да свалиш килограми. Това, че се потиш не значи, че топиш мазнини. Това е просто метод тялото да се охладни. Това е вода не мазнини. Тегло се сваля равномерно от всякъде.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Екитът на тиалотобеге е разбрал ще е то хубавият пълен член и е почнал да си го праска навсякъде.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При наречената правоъгълна фигура стават бъчви с тънки крака. Мъжка структура.
7
0
 
5
 
! Отговори
3 преди 6 години
Ако сте мъж.Ако сте жена, зависи. Не става дума за опаковане и потене, а за физическа активност.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудно е как хората вярват че като ядеш повече напълняваш но не могат да повярват, че като ядеш по-малко отслабваш... все търсят някакво чудо и магическа диета.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3Не можеш да локализираш от къде да свалиш клиограми. Всички тези митове, че можеш да се увеиш в найлон и ще свалиш само от талията са пълни глупости. Когато човек сваля тегло сваля отгоре надолу. Винаги когато слабеем започва от главата и слиза надолу.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как можете да пишете такива глупости? "Вие имате тесни бедра, нетолкова ясно изразена талия и бюст. Ако вашата форма на тялото е именно такава, то при вас не съществува риск да натрупате изришни килограми." Съществува риск да натрупам излишни килограми защото имам тесни бедра???? А не защото се тъпча с *** така ли? .....
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Номер 1 пише верни неща. Проблемът е, че различните типове телосложение наддават на различни места. Ханшът се намалява доста по-лесно от корем и всичко нагоре. Има много жени, които са слаби , но с изпъкнал корем, с годините още повече.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има апликации за телефони сега всеки може да си брои калориите за да знае колко и какво е изял през деня. Ако ще да си с петоъгална фигура и да си зодия Лъв... няма никакво значние. Говоря от опит.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фигурата няма НИЩО общо. Няма никаква мистерия. Ако си в калориен дифицит ще сваляш килограми. Кратко и ясно. Предизвиквам всеки който иска да го пробва. Има калкулатори на калории в интернет всеки може си види калориите нужни на ден. Примерно ако на ден тялото ти изгаря 2500 калории, а ти ядеш 2000 калории ще започнеш да сваляш близо половин ако не и цял килограм на седмица.