От шкембе до плочки – за 30 дни? Мисията е напълно възможна!

Не е толкова трудно да сме в добра форма, та и да изглеждаме добре
Обновена: 28 авг 2017 14:30 | 28 авг 2017 14:00,
87

Колко от нас са фенове на изкушения като пица, пържени картофки, шоколадово суфле с прекрасно разтичащ се течен шоколад от него и какви ли не други вкусотии? Много. И по цял ден биваме облъчвани по всевъзможни начини, за да можем да съгрешим.

Но все пак някъде там има хора, които се опитват да покажат, че такъв живот е нездравословен, дори вреден при прекаляване, та даже и грозен, колкото и да не искаме да си го признаем. И много от нас гледат с въздишка този или онази с хубавото тяло и се чудим кога и нас ще ни дойде така желаната мотивация да изглеждаме така. Е, някои се примиряват и с "вътрешната ми красота е по-важна", ама докога? Те си знаят!

Любомир Костов е пример точно за тези хора, които имат волята, за да поддържат тялото си във форма и да приемат и трудностите, които понякога идват с това. И като контра на всичките италиански, китайски, индийски и прочие седмици на промоции в различните вериги, които ни дават едно красиво изобилие от полуфабрикати, разказваме неговата история, защото смятаме, че е важно хората да бъдат облъчвани и с такива новини.

През целия си съзнателен живот Любо активно се е занимавал с някакъв вид спортна дейност, което му помага да има и една сравнително добра и здравословна форма. Редовно прекарва време във фитнеса от около 7 години, но не следва конкретни програми или диети, което не му помага да постигне мечтаната форма – изразени коремни мускули (плочки, фаянс, теракот, както сме свикнали да ги познаваме), нисък процент мазнини и прочие.

Един ден решава, че иска да обърне много по-сериозно внимание на мечтата си и да отдели поне месец, в който да следва тренировъчна програма и стриктно да спазва всичко в нея. Google се оказва най-добрият му приятел в това начинание и от търсенето си намира различни методи, които модифицира, за да паснат на натоварения му работен график.

Изработва си тренировъчен и хранителен режим за 30 дни и започва отново на 5-ти юни тази година (прави го за трети път). Заради работата си пазарува накуп и всеки ден си приготвя храната, която да вземе със себе си. Сред продуктите няма такива от модерните напоследък киноа, чиа, амарант и други благословени от инките зърнени култури. Месо (пилешко, телешко, риба), млечни продукти (кисело мляко, прясно мляко, сирене, извара), яйца, овес, паста, картофи, ориз, зеленчуци (краставици, домати, спанак, айсберг), плодове (банани, ябълки), ядки (бадеми, фъстъци) – това са продуктите, които пазарува, а единствените хранителни добавки, които ползва са аминокиселини, протеинова пудра, Омега 3 рибено масло, цинк+магнезий, витамини.

Тъй като не може да тренира повече от един път на ден, всичките му тренировки са интезивни. Те включват 20 минути разгрявка, 30 минути тежести, 20 минути кардио, 10 минути табата. Последното е високоинтензивно трениране – максимално интензивна активност (дъмбели, клекове, подксоци и т.н.) за 20 секунди, почивка 10 секунди и повтаряне. Почивката му между останалите серии е 30 секунди, а между самите упражнения (6 на брой) – до 2 минути.

Резултатите от 30-дневното предизвикателство за него са били зашеметяващи (може сами да се убедите от снимките и видеото). Разбрал е всъщност колко важно е да имаш ясно поставена цел и стратегия за постигането й.

Постигането на мечтаната форма, въпреки всичките оправдания, които можем да измислим: Нямам време!, Много работя!, децата, тъщата, далече е фитнесът и т.н., не е невъзможна мисия. Трябва само мъничко вдъхновение – от самите нас или от такива добри примери като Любо. И да го искаме, естествено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
глад,коремни,преси тичане и стават нещата.Забелязвали ли сте разни племена в Африка или Южна Америка където се хранят малко и само с естествена храна какви плочки имат?Дори 60-70 годишни мъже.Като почнат да живеят в цивилизацията и да се хранят с храната която ядем ние и пускат шкембаците.Така е- като трябва да бягаш от гладен тигър по няколко пъти на ден няма как да си дебел.
51
2
 
45
 
! Отговори
развеселина преди 6 години
На мен ми отне 6 месеца.Да вмъкна само, че жените не се захласват по плочки, а по яхти.
50
0
 
40
 
! Отговори
хммм преди 6 години
това е невъзможно за 30 дни. Това са митове като истерията по уголемяването на членa чрез хапчета, или такива за отслабване които пиеш и за седмица сваляш от 40-50кг без диета, или правиш плочки по корема с ядене на чипс пред телевизора и носене на термо-колан. Красивото тяло коства на човек постоянство, огромни лишения в избора на храна и 100% отдаденост. Нормално го постигат хора които имат приличен паричен ресурс от някъде другаде и не работят 6 дни в седмицата. Всичко останало са глупусти.
49
2
 
21
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Както се казва - физика без химия не става! ;)А сериозно - за 30 дни това не може да стане. И първата снимка не показва с нищо този човек да е ходил редовно на фитнес години наред.
48
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тренирал тренирал и накрая си купил малко "нацепин" и за две седмици резултата бил налице! :)
47
8
 
28
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Е това е за мъжете които искат плочки. Аз обаче неискам плочки, защото съпругата ми е оценила предимствата на единната монолитна цяла плоча, и на мен ми е добре така. А вместо да блъскат с железата напразно, тези момчета спокойно могат да отидат на село и да хванат по една мотика, та поне ще има смисъл от цялото блъскане и трепане.
46
2
 
20
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Просто си е отпуснал корема и не е тренирал една седмица на едната снимка. Отпуснати мускули и подут корем след храна. На втората снимка е седял жаден и гладен и тренирал като луд цяла седмица. Освен това е избръснат с тен и по-добро осветление. Мацките отдавна го разкриха номера как да се снимат и да изглеждат в пъти по-красиви.
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко бело е шмъркал...
44
2
 
15
 
! Отговори
Плочкаджия фаянсаджи преди 6 години
ами ако имам плочки и искам да направя шкембе как става?
43
0
 
7
 
! Отговори
дебелак преди 6 години
*** в космоса, на "преди" видеото просто се е намуал с чипсове и газирани напитки, задържал е вода за няколко часа и после си е върнал формата. Човека явно си тренира, тия резултати са пълен фейк.
42
2
 
19
 
! Отговори
Жоро Релефат преди 6 години
само с една торба амфети ще свалите 30 кг за 3 седмици
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разликата между ден 23 и ден 30 на снимките цепи фаянса. На човека за една седмица вените му изскочили, пък той си носи същите *** за доказателство, че е истина.
40
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който тренира, знае, че подобен резултат само с диета и с изброените добавки не може да бъде постигнат за 30 дни. Цялото нещо е направено за доста по-дълго време с идеята да си продава bullshit програмата.
39
0
 
15
 
! Отговори
бирени атлети преди 6 години
От личен опит мога да споделя, че за месец доста трудно можеш да се изчистиш толкова, поне не трайно. НО това което можеш да постигнеш с много труд е да се докараш до МНОГО по-добра форма. Не става въпрос да ти стане бицара квадратна, да си заличиш врата и другите мечти на чифтокопитните, а това да подобриш тонуса си и да свикнеш с упражненията от дадена тренировка. За месец не става да станеш от дивана и да изкараш плочки, но ако вече си тренирал доста има шанс. Пък този момък дали е успял...
38
16
 
13
 
! Отговори
... преди 6 години
Очаквам да прочета коментарите за:химия,стероиди,стромбаи как му умрял п**са. :DАбе я по-добре си влачете коремите, сърбайте си парцуцата и бирата и се оплаквайте как "Това мой да стане само с химия" и "Е*ах ти химика" и други подобни завистливи коментари... :D :D :D
37
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрете да се тъпчете като невидели и да пиете бири една подир друга и ще се подобрите
36
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много плоска лъжа. При преминаване от лежерен в тренировъчен режим дори няма видима промяна в мускулите първите 4-6 седмици, да не говорим да пораснат двойно. А теглото би го загубил само ако е на краставици и вода. Има и РЕАЛНИ видеа на хора, които за месец са правили по 100 лицеви опори на ден, резултатът е минимален или изобщо не е видим. А тази трансформация е продължила година и повече.
35
0
 
21
 
! Отговори
До Маринов преди 6 години
С какво "това" се знимаваш, че твърдиш, че е възможно за 30 дена? На тоя историята му е толкова фейк, колкото фрапантно е да изглежда като на първата снимк, ако 7 години редовно ходи във фитнеса...смях.
34
2
 
15
 
! Отговори
Та момчето БЕЗ " преди 6 години
плочки" си е мнго добре! Другият вид не ми харесва- като че има бюст.Бъдете слаби, не се "прехласвайте по "глупости" Няма да стане те по-красиви!Наблегнете на учение, разходки, разумно хранене, правете упражнения.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пъпа