От шкембе до плочки – за 30 дни? Мисията е напълно възможна!

Не е толкова трудно да сме в добра форма, та и да изглеждаме добре
Обновена: 28 авг 2017 14:30 | 28 авг 2017 14:00,
87

Колко от нас са фенове на изкушения като пица, пържени картофки, шоколадово суфле с прекрасно разтичащ се течен шоколад от него и какви ли не други вкусотии? Много. И по цял ден биваме облъчвани по всевъзможни начини, за да можем да съгрешим.

Но все пак някъде там има хора, които се опитват да покажат, че такъв живот е нездравословен, дори вреден при прекаляване, та даже и грозен, колкото и да не искаме да си го признаем. И много от нас гледат с въздишка този или онази с хубавото тяло и се чудим кога и нас ще ни дойде така желаната мотивация да изглеждаме така. Е, някои се примиряват и с "вътрешната ми красота е по-важна", ама докога? Те си знаят!

Любомир Костов е пример точно за тези хора, които имат волята, за да поддържат тялото си във форма и да приемат и трудностите, които понякога идват с това. И като контра на всичките италиански, китайски, индийски и прочие седмици на промоции в различните вериги, които ни дават едно красиво изобилие от полуфабрикати, разказваме неговата история, защото смятаме, че е важно хората да бъдат облъчвани и с такива новини.

През целия си съзнателен живот Любо активно се е занимавал с някакъв вид спортна дейност, което му помага да има и една сравнително добра и здравословна форма. Редовно прекарва време във фитнеса от около 7 години, но не следва конкретни програми или диети, което не му помага да постигне мечтаната форма – изразени коремни мускули (плочки, фаянс, теракот, както сме свикнали да ги познаваме), нисък процент мазнини и прочие.

Един ден решава, че иска да обърне много по-сериозно внимание на мечтата си и да отдели поне месец, в който да следва тренировъчна програма и стриктно да спазва всичко в нея. Google се оказва най-добрият му приятел в това начинание и от търсенето си намира различни методи, които модифицира, за да паснат на натоварения му работен график.

Изработва си тренировъчен и хранителен режим за 30 дни и започва отново на 5-ти юни тази година (прави го за трети път). Заради работата си пазарува накуп и всеки ден си приготвя храната, която да вземе със себе си. Сред продуктите няма такива от модерните напоследък киноа, чиа, амарант и други благословени от инките зърнени култури. Месо (пилешко, телешко, риба), млечни продукти (кисело мляко, прясно мляко, сирене, извара), яйца, овес, паста, картофи, ориз, зеленчуци (краставици, домати, спанак, айсберг), плодове (банани, ябълки), ядки (бадеми, фъстъци) – това са продуктите, които пазарува, а единствените хранителни добавки, които ползва са аминокиселини, протеинова пудра, Омега 3 рибено масло, цинк+магнезий, витамини.

Тъй като не може да тренира повече от един път на ден, всичките му тренировки са интезивни. Те включват 20 минути разгрявка, 30 минути тежести, 20 минути кардио, 10 минути табата. Последното е високоинтензивно трениране – максимално интензивна активност (дъмбели, клекове, подксоци и т.н.) за 20 секунди, почивка 10 секунди и повтаряне. Почивката му между останалите серии е 30 секунди, а между самите упражнения (6 на брой) – до 2 минути.

Резултатите от 30-дневното предизвикателство за него са били зашеметяващи (може сами да се убедите от снимките и видеото). Разбрал е всъщност колко важно е да имаш ясно поставена цел и стратегия за постигането й.

Постигането на мечтаната форма, въпреки всичките оправдания, които можем да измислим: Нямам време!, Много работя!, децата, тъщата, далече е фитнесът и т.н., не е невъзможна мисия. Трябва само мъничко вдъхновение – от самите нас или от такива добри примери като Любо. И да го искаме, естествено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази история циркулира от поне 3 години насам и е събрала в youtube сума ти гледания. Идеята е да станеш клиент на младежа да ти направи хранителен и тренировъчен режим, пък резултати за един месец чакай на кукуво лято. Повече затлъстели хора нямат грам хранителна култура и са на границата на безнадежността да се приведат отново в някаква форма.
31
13
 
6
 
! Отговори
Маринов преди 6 години
Занимавам се с това и ... Да възможно е с малко подобряване на снимката и подчертаване тук там е напълно възможно... Поздравления за труда и волята .. Знаещи как да стане многоооо ама можещите сме малко.. Браво и дано няма 2018 а да задържиш и даже подобриш моментното състояние...
30
1
 
24
 
! Отговори
GRN преди 6 години
Щеше ми се да е вярно, но... пъпът му се е качил с педя нагоре за месец. No way unfortunately...
29
4
 
11
 
! Отговори
Прч преди 6 години
Ни шкембе, ни плочки има тоа.
28
2
 
28
 
! Отговори
НРЦ преди 6 години
Да бе да... успех. Статията е пълна с тъпотии. Първо, тоя човек ако верно е ходил 7 години преди това на фитнес - резултатите са плачевно-нереални. 2ро, за 30 дни - не може да направи такива плочки, ако ще да изпие цялата химия на света с три-разови тренировки. Журналисти, моля, пишете си по специалността и се занимавайте с неща, от които разбирате.
27
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То има и книги "Как да научим програмиране за 24 часа". *** от 20 години в тоя бранш не съм срещнал програмист научил се да програмира за 24 часа ;) Та и тоя за 30 дни...ама на фотошоп и книга само...
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Книга ли е написал или е в рекламата на " хранителни" добави, или и двете?
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А колко химия е излял в организма си?
24
0
 
16
 
! Отговори
Фитнес преди 6 години
Като гледам как е фотошопирал листчето с надписа на втората снимка и ми става ясно.След 7 години тренировки е направил това от втората снимка после за 3 месеца бирички и пърженици се е докарал до това от първата снимка.просто им е сменил местата, ама няма кой да гледа.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нямал е шкембе, но тези мускули за 30 дни.......
22
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
30 дни ама друг път.Пропуснахте да напишете, че той продава и книги как да се постигне :)Само дето няма да стане за 30 дена.
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фейк. Фотошоп, осветление и ракурс. Може да се получи с 2 снимки правени една след друга, примери в нета, колкото искате. За 30 дни - забрави без химии. Като му гледам бърпитата, как прави лицевата по шкембе ми е ясно, че е поредния *** търсещ сензация и внимание в нета.
20
0
 
6
 
! Отговори
Джурналист преди 6 години
Това в ляво ако не 'шкембе', а в дясно си е стегнал корема като за последно.
19
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако 7 години е ходил редовно на фитнес и е бил това в ляво, то не съм изтървал много че не съм ходил, сходна ми е фигурата, малко по шкембе го водя, ама все пак не съм тренирал!
18
2
 
15
 
! Отговори
123 преди 6 години
Да живее фотошопа. А и вие на това шкембе ли му викате.
17
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз мога за 30 дни но на обратно сложени снимките ;)
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо се правите на компетентни по всяка тема не мога да разбера :))
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде всички на видеото за вълшебството!И го гледайте по 10 пъти!
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вчерашния келлеш убиец казваше вместо марихуана наргилетози казва вместо анаболи аминокиселинита такавсеки лъже и си говори както му изнасякато има баламмурници - публикатака ще е
13
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11 Значи бях прав. Нямаш идея за какво говориш. Това са хранителни добавки, това не са стероиди, анаболи и тн. Вземи се запознай малко с нещата.