От шкембе до плочки – за 30 дни? Мисията е напълно възможна!

Не е толкова трудно да сме в добра форма, та и да изглеждаме добре
Обновена: 28 авг 2017 14:30 | 28 авг 2017 14:00,
87

Колко от нас са фенове на изкушения като пица, пържени картофки, шоколадово суфле с прекрасно разтичащ се течен шоколад от него и какви ли не други вкусотии? Много. И по цял ден биваме облъчвани по всевъзможни начини, за да можем да съгрешим.

Но все пак някъде там има хора, които се опитват да покажат, че такъв живот е нездравословен, дори вреден при прекаляване, та даже и грозен, колкото и да не искаме да си го признаем. И много от нас гледат с въздишка този или онази с хубавото тяло и се чудим кога и нас ще ни дойде така желаната мотивация да изглеждаме така. Е, някои се примиряват и с "вътрешната ми красота е по-важна", ама докога? Те си знаят!

Любомир Костов е пример точно за тези хора, които имат волята, за да поддържат тялото си във форма и да приемат и трудностите, които понякога идват с това. И като контра на всичките италиански, китайски, индийски и прочие седмици на промоции в различните вериги, които ни дават едно красиво изобилие от полуфабрикати, разказваме неговата история, защото смятаме, че е важно хората да бъдат облъчвани и с такива новини.

През целия си съзнателен живот Любо активно се е занимавал с някакъв вид спортна дейност, което му помага да има и една сравнително добра и здравословна форма. Редовно прекарва време във фитнеса от около 7 години, но не следва конкретни програми или диети, което не му помага да постигне мечтаната форма – изразени коремни мускули (плочки, фаянс, теракот, както сме свикнали да ги познаваме), нисък процент мазнини и прочие.

Един ден решава, че иска да обърне много по-сериозно внимание на мечтата си и да отдели поне месец, в който да следва тренировъчна програма и стриктно да спазва всичко в нея. Google се оказва най-добрият му приятел в това начинание и от търсенето си намира различни методи, които модифицира, за да паснат на натоварения му работен график.

Изработва си тренировъчен и хранителен режим за 30 дни и започва отново на 5-ти юни тази година (прави го за трети път). Заради работата си пазарува накуп и всеки ден си приготвя храната, която да вземе със себе си. Сред продуктите няма такива от модерните напоследък киноа, чиа, амарант и други благословени от инките зърнени култури. Месо (пилешко, телешко, риба), млечни продукти (кисело мляко, прясно мляко, сирене, извара), яйца, овес, паста, картофи, ориз, зеленчуци (краставици, домати, спанак, айсберг), плодове (банани, ябълки), ядки (бадеми, фъстъци) – това са продуктите, които пазарува, а единствените хранителни добавки, които ползва са аминокиселини, протеинова пудра, Омега 3 рибено масло, цинк+магнезий, витамини.

Тъй като не може да тренира повече от един път на ден, всичките му тренировки са интезивни. Те включват 20 минути разгрявка, 30 минути тежести, 20 минути кардио, 10 минути табата. Последното е високоинтензивно трениране – максимално интензивна активност (дъмбели, клекове, подксоци и т.н.) за 20 секунди, почивка 10 секунди и повтаряне. Почивката му между останалите серии е 30 секунди, а между самите упражнения (6 на брой) – до 2 минути.

Резултатите от 30-дневното предизвикателство за него са били зашеметяващи (може сами да се убедите от снимките и видеото). Разбрал е всъщност колко важно е да имаш ясно поставена цел и стратегия за постигането й.

Постигането на мечтаната форма, въпреки всичките оправдания, които можем да измислим: Нямам време!, Много работя!, децата, тъщата, далече е фитнесът и т.н., не е невъзможна мисия. Трябва само мъничко вдъхновение – от самите нас или от такива добри примери като Любо. И да го искаме, естествено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извинете много моля ама,тва тяло за един месец САМО с диета-никав шанс...Това са години тренировки и лишения.Няма начин за един месец ем да отслабнеш ем плочки да направиш.Съжелявам ама...колкото и да се опитвате...ние не раснем в саксия ;)
71
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1 - Изглеждай добре.2 - Качи 3-4 кила за една седмица (не е много трудно, ако се тъпчеш яко)3 - Снимай се, на гадна светлина в добре осветена стая.4 - Върни си старата форма, а последната седмица, не яж и не пий.5 - Хвани едиун хубав тен.6 0 Снимай се, с прожектор, на тъмна стая.Ако някой си мисли, че ще стане номера, без да е тренирал известно време, преди това, без да внимава, какво яде ...Ще му кажа, да се гръмне.
70
3
 
18
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Чак сега ( през WI - FI ) му пуснах видеото на сладура - леле мале...то са крясъци...то са нахъсване "ала Роки".... пълна порнография...пича знае, че е симпатяга...и го използва....а за останалото - можеше да пише и 2 седмици...Mission Impossible...*** американските депа за сланина...гледкат, кликат...и копиЕто прави мъни!Тарикат пич...и бая месеци е поработкал
69
4
 
19
 
! Отговори
:) преди 6 години
Любо сега трябва да ходи само гол до кръста.Иначе от плочките няма смисъл.
68
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой, който се наслаждава както трябва на живота, няма плочки на корема...Тъпчат анаболи и вредни хранителни добавки във фитнеса, а после "Вижте ме, аз съм здрав"!Ами не, не си здрав - културисти-дълголетници няма!Арнолд си смени черния дроб, но той е милионер! А останалите? Колко млади хора си отидоха без време, заради тия глупости!Докато нормалните млади хора пътуват, влюбват се, обичат, забавляват се, *** блъскат железа във фитнеса до постигане на импотентност...
67
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що народ си отиде от инфаркт на 30-40г. заради едните плочки.
66
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без плочките изглежда нормален мъж,с плочките(които мен лично не ме кефят) изглежда вманиачен във себе си мъж-нарцис.
65
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво шкембе, какви 5 лева, бе !Ей такива с лопата да ги ринеш. Оставя се за две седмици, да качи 5 кила, после ги смъква и се връща във форма, след което дава съвети за пари.А има и такива, дето снимката им с плочките е преди, а не след.
64
3
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
мнооо готин, искам да го таковам!
63
0
 
14
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Както казваше един в "Записки по българските въстания" (филма): "Шашкънино, ние трева не пасем!"...Днес съм май на филмова вълна. :)
62
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре си се назобал , млад ще си отидеш и ти за едните плочки !Хранителен режим и кардио , хахахах , тия ги разправяй не на спритьор или боксьор....дори мога да кажа с 90 % точност какво е вземал .
61
0
 
14
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
До ***. Една позната си беше купила от онези вибриращите колани, щото беше гледала реклама, че го ползва Емо Костов (малко след като стана световен по Киокушин). Викам: ти ако си мислиш, че тая преса Емо с тоя колан я е направил... :)... Така и не отслабна! :D
60
0
 
24
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Аз съм се занимавал години с бойни спортове...за 1 месец - не го вярвам - фейк!Печели от кликове в ютуб - а ако си "продаде" и "програмата" сичко е 6Супер релеф....но за месец....мда!
59
0
 
8
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Сега се сещам за "Разяреният бик", в който Робърт де Ниро играе ролята на световния шампион по бокс Джак ла Мота. За края на филма де Ниро качва около 30 кг, за да изиграе ролята на оттеглилия се вече и отпуснал се бивш шампион. Обратното обаче никога не съм виждал, някой да е мазен в началото на филма, а в края да е релефен.Това май е първият Оскар на де Ниро.
58
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ...ние не падаме от гората. Още в казармата с целодневни, ежедневни тренировки ти трябват поне 2 месеца, като се има в предвид, че си млад "и легнал гориш въглехидрати". След 7 години тренировки, тялото ди дори е свикнало с някво натоварване, няма начин да качиш толкова маса и в същото време да изчистиш ..освен ако не си влезнал във ветеринарната аптека.
57
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще си отворя една бира с малко бекон за мезе.
56
2
 
27
 
! Отговори
Кличко преди 6 години
Подготвил се е химически
55
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако някой варва на този тип новини... да се прегледа....
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТака е,в Африка дебели н...ри няма. В Щатите пък няма слаби...
53
2
 
21
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
"Редовно прекарва време във фитнеса от около 7 години"...Абе тука една леля редовно прекарва във фитнеса може би повече от 7 години. Издава и проверява картите на трениращите и продава добавки. Ама тяло не е направила. :)