Агресивните жени: Защо дамите да правят първата крачка?

Кои са предимствата на този ход? Не са ли това стереотипи?
15 сеп 2017 23:00, Eкип на Teenproblem
40
Агресивните жени: Защо дамите да правят първата крачка?
Снимка: Instagram

Мъжът трябва да направи първата крачка, той трябва да покани на среща, той трябва да целуне пръв, да предложи брак и пр. Кой реши така? Как кой? Ние самите. Това са просто стереотипи, които следваме, за да ни е по-лесно. Така правят всички, така ще правим и ние.
 
Но някак се изтърква и интересът се изчерпва, ако приемем, че животът е една игра. Идва моментът, в който дами канят...и целуват. Защо да е лошо жената да направи първата стъпка към щастлива връзка или да докосне устните на бъдещата си половинка. Изградили сме си мислете, което приема жените да пърхат с мигли, чакащи мъжър да дойде на белия кон и да заживечт щастливо. Да това е добре, но нещата вече не стоят съвсем така.
 
Днес няма нищо лошо в това да тръгнеш към човека, който искаш да бъде до теб дори ако си от нежния пол. Нито мъжете са такива, каквито са преди, нито женита, а още по-малко разбиранията. Дали за добро или да лошо не се знае.
 
Нека бъдем оптимисти и приемем, че посоката е положителна.
 
Защо е добре да бъдем първи:
 
1. Това е знак на решителност.
 
Определено ще направи впечетление, че знаем какво искаме, ако си направим труда да го получим. Друг въпрос е, че много хора смятат това за присъщо на леките жени. Да, те се бутат, натискат и пр., но тук става въпрос за крачка към отсрещния, а не са 1 вечер с него. Има граница, която не бива да бъде прескачана. А що се отнася до леките жени – твърде страхливи са, за да бъдат решителни и да знаят какво искат. За това днес се „натискат” на един, а утре на друг.

Останалите причини защо жените да правят първата крачка - вижте в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: връзки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
ANONIMEN преди 3 години
Истината, е че много момичета и да си харесват някое момче само му дават така наречените знаци и чакат на готово. Аз винаги съм бил против това, и ако си харесваш някого просто да му го кажеш. Най безмисления стереотип е да чакаш момчето да направи първата крачка.
27
0
 
4
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
Ако не беше сеха, нямаше да ги погледна
26
1
 
5
 
! Отговори
до 14 преди 6 години
Абе то ако момата иска, сама си го търси. Нито ти ще я питаш, нито тя тебе.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Постне снимка във фейса и всеки втори натегач й се слага...Как няма да са надувки кифлите
24
0
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Има едно лесно обяснение. Всичко идва от тестостерона, който пък е причина за агресивното поведение. При жените също го има (той отговаря и за либидото при жените), но е в пъти по-малка концентрация. И естествено е мъжът да е по-агресивния индивид.Разбира се, има и стереотипи, особено заложени са те в японките например.Темата е много обширна. Има обаче едно понятие което се казва флирт.Като българската водка. Водката е лоша, но рекламата е хубава. Това липсва в много жени.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До: номер 23Да, прав си. Жените станаха надути материалистки и им е много удобна ролята да пърхат с мигли, да се правят на "спящата красавица" и да чакат "принца на бял кон".То, защо си мислиш, че станаха толкова модерни гейовете?
22
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото жените станаха надути материалистки. За това стана така , че отблъснаха мъжете с поведението си. И сега се озоваха в ситуация да правят първи и втори крачки. Като прибавим и че са повече по природа съвсем им се налага :)) Каквото повикало, такова се обадило :))
21
0
 
2
 
! Отговори
Извинявам се преди 6 години
Корекция:Исках да напиша "ЗалиСваше се по друго наивно хлапе ..."
20
0
 
13
 
! Отговори
До 9 - приключвам преди 6 години
Той се възползвал от нея, но след няколко месеца й казал, че няма сериозни намерения.Около Нова година тя директно се насочи към наш съученик, син на известен спортен журналист. Момчето беше наивно, никога дотогава не беше имал приятелка. Зализваше се по друго наивно хлапе-срамежливо момиче. Хубавицата-сметкаджийка направо го завладя и на всичко отгоре споделяше с други момичета, че прави това, защото "този изглежда перспективен". Успя чрез секс.Майка му ги раздели брутално след около 1 година
19
0
 
6
 
! Отговори
до 9 - продълж. преди 6 години
на родителите си се ожени за дъщерята на техни приятели. Прибягнаха до това, защото нахалната съученичка продължаваше да го търси, да го кани у дома си, когато нейните родители са на работа, а той явно се възползваше заради физическите интимности.Имаше и четвърта секс-двойка в нашия клас. Оформи се през последния срок. Едно от най-хубавите момичета беше с мислене на лелка-сметкаджийка. През последната лятна ваканция беше хванало гадже-студент, завършващ медицина. Той се възползвал от нея
18
0
 
8
 
! Отговори
до 9 - продължение преди 6 години
В 11-и клас една забележителна нахалница, същата като описаната в коментар 8, направи какво ли не, за да раздели една дискретно оформяща се двойка. Бащата на момчето беше аташиран в ЮНЕСКО, а майка му беше голям шеф в министерство. Тези хора наистина се намесиха, за да отърват сина си от тази напаст. Той беше започнал да прави секс с това момиче, което освен нахално беше и доста грозно (но амбициозно!). Отстрани изглежда комично, но когато момчето беше студент във втори курс, под давлението на
17
0
 
11
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
Виждам, че повечето коментари ги няма. Не знам как точно се е развила дискусията.Но твоята забележка ме върна към спомените от гимназията. В паралелката бяхме 36 човека. В 10-и клас се оформиха две двойки, които започнаха и полов живот. Най-напред момчетата ухажваха девойките, после се сближиха.Уж голяма любов, но след като завършихме и двете моми директно се пренасочиха към мъже с по 10-12 г. по-възрастни от тях и вече печелещи добре.Омъжиха се още първата година и не направиха опит да следват
16
3
 
3
 
! Отговори
жеко преди 6 години
статията цели да провокира гендерна полемика, в повечето случаи нещата са случайни, но има една закономерност, не особенно привлекателните индивиди са по напористи и първи отправят сигнали или директно атакуват, тъй като по време на съзряване разбират че не привличат така вниманието както красивите които просто си стоят и нищо не правят освен да избират, така непривликателните разбират че трябва да станат силни и умни за да продължат рода си което е най-силния инстнинкт на човека, няма лошо
15
5
 
13
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
Хубавата жена или девойка е ухажвана, всеки мъж й обръща внимание и не е нужно тя сама да се натрапва.Това, че грозноватите момичета също искат любов и внимание, е нещо съвсем естествено. В повечето случаи, те биват оценявани от някого и си намират половинката.Има обаче много напористи и безскрупулни грозотии, които не само че се натрапват с нахалство, но дори успяват чрез интриги да разделят стабилни двойки и правят това не поради влюбване, а по меркантилни подбуди.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом за смукача те е отрязала - зарежи. Можеше просто да ти обясни че и е гнусно. Само си попитал, нали - не си полетял към устата и?
13
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излизах ме водих я на Плевенската панорама любов. Но в момента в който пожелах орална любов ме отблъсна. Така че три седмици не си вдигна телефона. Взе си отпуск дори.Отидох до работата и да поговорим да се случи нещо.Сърцето ми вървеше от болка.Толкова я обичах.Но тя не пожела да ме види и чуе с това мое желание към нея.Една година ми беше мъка по нея.Друга се появи, но сърцето ми купнее е за нея.Само ,ако е възможно,да върна времето никога.. Никога...,никога не бих и причинил това.
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбрах една жена не те ли пожелае във всичките форми целия не настоявай! Губещ си!!!
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 17С този вид предпочитания към забележки ще си ходиш сам.А,ве брато бях влюбен преди 8 години беше готина и сладка. Правеше фантастичен секс.По-скоро правехме вече любов с нея.Но я един момент се стигна до фрлацио и тя полудя.Разсърди ми се много разрева се и повече не пожела да ме види и чуе.Тогава разбрах че съм я обидил много.Правих опити да се сдобием Обичах я! Да я видя,чуя но не! От този ден никога повече не я видях и чух!
10
2
 
11
 
! Отговори
мъж преди 6 години
Винаги съм предпочитал жени, които ми правят "устни забележки" на долната, а не на горната глава !
9
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жените нищо не трябва да правят за мъжа.В един момент сте к *** защото го харесвате.Ако усети че имате чувства започва си играе с тях и да ви наранява емоционално и физически.