3 начина гневът да е полезен за живота ни. Кои са те?

Той се разбира като негативна емоция, показваща слабост
2 окт 2017 22:20, Eкип на Teenproblem
10
3 начина гневът да е полезен за живота ни. Кои са те?
Снимка: Instagram

Хората не се раждат, плашейки се от гнева си. Децата плачат, реват и тропат с крак, оставяйки ви поразени. Гневът е един от „Седемте смъртни гряха”, според християнската вяра - Будистите също не приемат гнева. Той се разбира като негативна емоция, показваща слабост.

Така че, ако се ядосвате – ще горите в ада и ще нарушите вътрешния си мир. Не е учудващо защо сме се научили да го крием така добре, дори от себе си. Преди много години, великият гръцки философ Аристотел е казал: „Всеки може да се ядоса – това е лесно. Но да се ядосаш на правилния човек, в точната степен и точния момент и по правилния начин – ето това не е лесно”.
 
Гневът е толкова естествен колкото дишането. Както детето показва своите емоции, за да разберем, че нещо не е наред, така е здравословно да постъпваме и ние. Но е важно да се знае едно - естественият гняв е различен от яростта. Естественият гняв е вашата сила, предупредителен сигнал, че съществува проблем. Той е, когато в ума ви се прокарва мисълта - "Хей, това не е правилно". Това не е редно, но е факт. Яростта идва, когато естествения гняв е потискан твърде дълго.
 
1. Гневът ни изгражда като личности

 
Емоции като гняв, тъга или щастие, показват какви сме ние. Родителите ни възпитават, че гневът е срамен и трябва да го крием. Това води до големи вътрешни конфликти, когато искаме да отстояваме собственото си мнение, но усещаме, че може покажем гняв, а това е срамно.

Останалите начини, по които гневът ни помага в живота - четете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: гняв
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не знам кой как, но гледам на момента да изкарам това, което е в мен, защото не мисля, че ако го държа в себе си ще ми е по полезен. Шефа ме навика мълча си, в трафика ме засичат мълча си, на опашката ме пререждат мълча си, жената недоволна мълча си и какво ще стане накрая...ще съм по здрав физически и психически ли? Като тегля една и изредя роднините на наглеца и ми олеква. Иначе избива другаде.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако си гневен това е много правилна реакция,показващаче си осъзнал, че срещу теб има ***.На тях им става ясно, че повече няма да се занимаваш с тяхи разговорът е приключен
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И да се гневиш и да не се гневиш, важното е че са се изгаврили с теб преди това. Будистите са прави, все пак винаги можеш да направиш панаири по улиците за всеобщо оживление и малко сеир.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благодаря ви за полезната статия,внимателно я прочетох и обсъдих със себе си.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гнева е все едно ти да пиеш отрова, а да чакаш противникът ти да умре.
5
1
 
1
 
! Отговори
просто е преди 6 години
слънцето да не залезе в гнева ви място на Божията милост в гнева ви
4
8
 
5
 
! Отговори
антийога преди 6 години
будизма е секта
3
1
 
2
 
! Отговори
червен сигнал преди 6 години
гневът не е смъртен грях ,,разяжда теб,, но не си за ада ако се гневиш на злото лошо е ако не се гневим Бог се гневи на нечестивия всеки ден вместо мен така че не си хабя нервите
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
будизмът няма нищо против гнева. както казахте, човешка емоция е.будистът се е научил да контролира гнева, т.е да не му дава поле на изява.той се е научил да не се асоциира с гнева. един вид действа на принципа "може да говориш каквото искаш за мене, но аз няма да попадна в капана на гнева, защото съм дошък тук за да наблюдавам, а не да се ядосвам. ще забележа гнева, но няма да се хвана на въдицата му, а ще го оставя да си отиде. той не е част от мен."това е есенцията, много е просто.
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гневът е нещо лошо-води до разрушения.В по човешки аспект състарява тялото и го прави по-подтливо на редица зболявания и ранна смърт.Освен това променя психиката.Прави те по-лош човек.Има един Тв водещ дето всяко второ изречение му е гневен крядък.Все по-малко хора искат да го гледат..