Първият гей брак в Германия е факт – германски политик взе българин!

Снимката на младоженците предизвика разнопосочни коментари
3 окт 2017 18:00,
224

Снимка: Facebook

Виж други галерии »

От тази неделя в Германия еднополовите бракове са легални. Политикът от "Зелените" Фолкер Бек използва тази знакова дата, за да сключи брак с българина Адриан Петков, пише "Шпигел".

В профила си в Twitter съветничката на партията Шарлот Обермайер качи снимка от сватбата на Петков и Бек, на която двамата са застанали под балони, изписали думата "Love" (от англ. - любов).

Снимката предизвика разнопосочни коментари.

"Пфу, този брак е посегателство над конституцията, обществения ред и волята на Господ", гласи мнение под снимката, цитирано от "24 часа".

Друг потребител коментира, че този брак е символ на любовта и отговорността, който не причинява нищо лошо на никого.

Политикът Фолкер Бек е един от най-решителните борци за равни права на гейовете. При приемането на еднополовите бракове той коментира, че това е една победа на равнопоставеността над предразсъдъците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
7
 
7
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Това е по-зле от средновековието, хахо. Защото тогава моралът не е бил записан в конституции и закони. Моралът на обществото е бил свободна територия. По този начин нито една група хора не е можела да запише своята версия на морал и да накара другите да я спазват. Християните не са задължавали никой да е като тях, нито пък са пречили на така наречените различни. Обществото просто е било разслоено на база ценности, което е съвсем правилно. Неправилно е ценностите на една група да се узаконява.
158
5
 
23
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
абе тук какви средновековни вкаменелости има сред коментарите... хахахили са един-двама само, щото аз не познавам някой около мен да има нещо против гейовете, та се чудя в кое забутано село живеят такива?Гейове винаги е имало и винаги ще има. И сватби ще има и ще си осиновяват деца и т.н. И ще ви заливат с темата за гейовете все повече отвсякъде и навсякъде, така че свиквайте :D
157
20
 
8
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Е да, 183, но покварата не се предава по кръвен път, а по културен, така че те ще имат потомство. Макар ти да си си направил труд да родиш дете, те ще ти го възпитат по свой модел, а ти нищо няма да можеш да направиш. Защото единият е политик и има правото да напише в учебника на твоето дете кое е вярно и кое не. Аз за това искам либерализиране на образователната система. Става като при кукувиците, но този път е обратното, кукувицата направо краде чуждите деца.
156
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво го мислите - те деца, няма да имат. Няма да си предават гените през поколенията ...
155
22
 
16
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Когато легализираме цялото зло по света, то вече няма да съществува, нали така, поне на теория. До тук легализирахме блудството, сребролюбието, остава педофилията, боя, кражбите... И като легализираме всичко, което искаме да правим, ще завършим еволюционния цикъл от Човек към звяр. Звярът не си прави труд да различава чисто от нечисто, задоволява си нуждите. Предполагам, че това изглежда примамливо за определени хора с определени нагласи.
154
20
 
5
 
! Отговори
ЕС ГРАЖДАНИН преди 6 години
Е те така те чрез европейските цености ще се сближим с ес държави.
153
24
 
12
 
! Отговори
123 преди 6 години
Гнусотията е пълна. Направо съм отвратен. А меките китки в парламента го разрешат и тука направо тръгвам на лов.
152
16
 
6
 
! Отговори
RP преди 6 години
Глупости, първият гей брак бил!Аз самият още през 2010 година сключих еднополов брак в байерн, какви глупости пишат тука?
151
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До риторичноимах предвид евро- председателството
150
7
 
23
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Агенцията по лекарствата никога няма да бъде преместена в Бг, имайки предвид нагласите в обществото. Коментарите под статията са покъртителни. Дано не издъните и еворо-председателството! Щото действителните настроения в страната са много трудни за прикриване.
149
27
 
10
 
! Отговори
9988 преди 6 години
Ай честито на ***! Живи и здрави и да им се рОди слонче да им срине къщата!
148
6
 
27
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Ми щом се обичат, що да не се вземат. Да им е честито :)
147
31
 
19
 
! Отговори
Хетеросексуален преди 6 години
Падение!!!
146
27
 
24
 
! Отговори
Отврат преди 6 години
А кой от тях е "булката"?
145
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този човек дори е смел. Останалите се крият зад парите. Или ги изкарват, или ги нямат и всякакви варианти.
144
26
 
9
 
! Отговори
бай Иван преди 6 години
Българите били меки китки *** !
143
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До рускиняПриродата не забранява мама да забременее и роди от синчето си, има го навсякъде в природата, значи не е отклонение. Какво ще кажеш?
142
31
 
24
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
сега този ***...раст да каже ако светът ще тръгне по негов път как точно ще се раждат децата. Природа сметна ,че това е отклонение от норма, дефект и не предвидела да се размножават подобни извращения, защото водят към измирането на вида. И какво ? Този пед..ал не съгласен с природа? Не знам но ми се вижда доста гнусно ..
141
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха ха ха ....българите са били текерлеци !
140
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още един мит за българина падна.