Да събудим страстта, да си върнем секса за... 30 дни

Има ли магическа формула на любовта? Коя е тя?
4 окт 2017 22:37, Екип на Tialoto.bg
8
Да събудим страстта, да си върнем секса за... 30 дни
Снимка: архив, Reuters

Има огромна разлика от това да избягвате секса с партньора си и заедно осъзнато да сте избрали известно време да не правите секс. Нека първо започнем именно с това.

"Периодът на въздържание – твърди Кернър, - е прост и ефективен начин, за да направите нещо в тази област на живота си, в която най-често случващото се е непонятно, да осъзнаете какви са проблемите и как да се справите с тях. Когато установите определен период на "целомъдрие" вие веднага чувствате облекчение, което никога не достигате, когато искате да запалите желанието".

Разбира се, невинаги само това е достатъчно. Понякога се стига до много по-дълбока причина, таяща се в детството или в предишен сексуален опит. Не забравяйте, че заниженото сексуално желание, или пък липсата му, може да е породено и от физически или психически заболявания. И точно в такава ситуация е най-наложително да стартирате 30-дневната програма.

Препоръчително е да си водите дневник.

Първо – напишете какви са били отношенията на вашите родители, как са се отнасяли един към друг. Онова, което е било между тях, влияе на сексуалния ви живот сега. След това пътешествие опишете „първите стъпки в секса“. И те не започват със загубата на девственост, а с първите фантазии, първите желания, първата целувка – с това започва сексуалния ви опит.

Спомнете си и дайте оценка на всяко от тях - "потресаващо“, "хубаво“, "нищо особено“, "лошо“, "ужасно“. Под всяка от тези забележки се запитайте какво се е случило тогава. Дайте оценка и на сегашната си връзка, напомня ли тя на предишните ви. Повече привързани ли сте, доминира сексът или пък има повече романтика? Бъдете искрени.

МАГИЧЕСКАТА ФОРМУЛА НА ЛЮБОВТА

Всеки от нас реагира различно на определени стимули – образи, звуци, аромати, усещания. От различните реакци се създава своеобразна „формула на желанието“. Отделете няколко дни и се опитайте отново да намерите връзка с онова, което ви харесва най-много.

- Опишете три ваши любими сексуални фантазии. Опитайте се да разберете какви елементи на тези фантазии ви възбуждат най-много и запишете как те са се трансформирали във времето, ако са се трансформирали.
- Направете списък на вашите любими еротични спомени – особено пикантните отношения, еротичните сцени от филми, снимки или картини, моментите, в които вашето тяло е било щастливо (не само в сексуален смисъл).

Вижте още по темата в Tialoto.bg


8
Още по темата: секслюбоввръзки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако описва всичко по-скоро е ***, има усещания, няма чувства, отнася се като колекционер към предметите си.
3
4
 
6
 
! Отговори
.,,.,. преди 1 година
doverie e formulata. 6tom niama - zna4i niama kak da stane
2
4
 
6
 
! Отговори
,,страст,, преди 1 година
да събудим креативност изобретателност не ни зарибявайте със ,,секс,, има и по важни неща оцеляването и напредъка не упадък от ,,секс,, в нормален брак да но има нещо повече от секса
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Магическата формула на любовта е лоялността.