Бъркани, "на очи" - как да приготвим идеалните яйца?

Главен готвач съветва: За варене използвайте по-престояли
12
Бъркани, "на очи" - как да приготвим идеалните яйца?
Снимка: flickr

Главен готвач в британски хотел даде съвети как да приготвим идеалните яйца, съобщи в. "Дейли мейл".

Шей Купър от хотел "Горинг" в Лондон препоръчва да използваме пресни яйца, ако искаме да ги приготвим на очи.
"Колкото по-стари са яйцата, толкова по-рохкав става белтъкът", каза той.

Много хора използват бял винен оцет, за да не се разделят белтъците. Според шеф Купър трябва да добавим много малко количество от него, ако не искаме белтъкът да се свие и жълтъците да се готвят по-дълго.

За бъркани яйца е важно те да бъдат предварително разбити в купа до постигането на равномерен цвят и пухкавост. Специалистът в кухнята съветва да ги свалим от котлона, малко преди да ни се сторят готови.

Ако искаме да си приготвим рохко яйце, трябва да го варим 3 минути. Ако желаем само вътрешността на жълтъка да е рохкава, го варим 4 минути, а за постигането на твърдо сварено яйце са необходими 7 минути.

Също така е добре за варене да използваме по-престояли яйца, защото пресните се белят по-трудно, добави главен готвач Шей Купър. (БТА)


12
Още по темата: яйцахраниготвене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ути: Най-важно е да лееекинко да ръснете малко фипронилче.
8
0
 
4
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 година
Сгорещяваме тиган с мазнина. Пускаме си яйцата вътре. Очите сами падат. Това е!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гошу, ти си на жриците, какво по-хубаво.
6
1
 
18
 
! Отговори
Гошу преди 1 година
Абсолютно нищо ново не прочетох в статията. Значи ставам за шеф на яйцата в някой ресторант :)))
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идеалните са по панагюрски!
Британците имат ли кухня или всичко са научили от франсетата?
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По панагюрски, приготвени от люта панагюрска мома
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм готвач ама така написани нещата веднага предизвикват в мен няколко въпроса. Някой дава ли си сметка, че хранителните навици на англичаните нямат много общо с тези по нашите ширини? Оставянето на сурови или леко сурови яйца не Ви ли заплашва от прихващане на някои болести? И за накрая ако сложите яйца в завряла вода и ги варите 7 минути резултатът, който ще получите е посинели яйца(но пък твърдо сварени)
2
1
 
19
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 1 година
Все съвети които ги знаеме, яйчарите.
Дайте нещо ново бе, шефове!
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време викаха "шеф" на началниците, а сега на готвачите.