С мисъл за природата: Gucci каза "не" на животинските кожи

Мярката влиза от следващата колекция пролет/лято
12 окт 2017 14:47,
9
С мисъл за природата: Gucci каза "не" на животинските кожи
Снимка: Reuters, архив

Модна къща Gucci оповести, че от началото на следващата година забранява използването на кожи в колекциите й, и че ще изложи на търг предишните си колекции с кожи, предаде Франс прес.

"Мярката ще влезе в сила от колекцията пролет/лято 2018 г. - заяви в Лондонския колеж за мода изпълнителният директор на модната къща Марко Бицари. - Тази еволюция свидетелства за ангажимента ни устойчивото развитие да бъде неразривна част от дейността ни."

Той увери, че приходите от продажбата на търг на последните кожи в колекциите на модната къща ще бъдат предоставени на организации за защита на правата на животните.

"Този жест на Gucci променя нещата и ще има огромен ефект в света на модата", отбеляза ръководителката на организацията Humane Society International (Хюмейн съсайъти интернешънъл) Кити Блок.

Италианската модна къща Armani оповести още през 2016 г., че се отказва от използването на кожи в колекциите си. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: GucciКожи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кожените дрехи са си идеални, предпочитам ги. Ако са качествено направени, те изкарват поне десетилетие.Но за кифлочи, дето си купуват дрехи да ги носят 1-2 пъти в годината, наистина няма нужда да са от истинска кожа. За ежедневна дреха си е друго - имитациите не изкарват даже половин сезон.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен говорят само за животните които се отглеждат заради кожата, както норките. Имам едно кожено яке, след 10 годишно носене, реших да го обновя... е т'ва синтетиката голям г*з за 1 година и почна да се къса.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога едно животно не се коли само заради кожата. Тя е бонус след като бъде заклано за месо.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лицемерие. В интерес на истината, това се прави, защото са наредили на производителите да ни обличат в синтетика. А знаете ли защо... защото тялото на човек, облечен в синтетика започва да страда, понеже се нарушава обмена на енергия с околната среда. Капиш...
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Платиха ми да кажа, че този жест на Gucci променя нещата и ще има огромен ефект в света на модата", отбеляза ръководителката на организацията Humane Society International (Хюмейн съсайъти интернешънъл) Кити Блок.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички са против избиване на животните, които не биха са се родили, тъй като са развъждани от човека за месо и кожа. Означава, че ги лишаваме изобщо от живот, понеже веганите не биха ги развъждали изобщо. Шантава работа
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че за какво устойчиво развитие говорим, пласмасовите шубички са много по замърсяващи от едно кожено палто, което се носи цял живот. А пък телешката кожа, да я хвърляме като изядем пържолите ли? Аман от маркетингови трикове. Пак влязоха в новините....