Петък 13-и: Дяволски ден или излишно суеверие?

Защо хората се съобразяват с това число, обяснява нумеролог
Обновена: 13 окт 2017 09:58 | 13 окт 2017 09:10, Петя Славова
15

Днес е петък 13-и, който е смятан за фатален и дяволски ден. Нумерологът Ели Маринова и ясновидецът Роберто Методиев развенчаха този мит пред Bulgaria ON AIR.

"Това суеверие е абсолютно излишно. Числото 13 се отнася към стабилност. От друга гледна точка сатанистите използват 13 в свои ритуали. Доста хора се съобразяват излишно с числото 13, като избягват да подписват договори, да правят покупки", каза Методиев в студиото на Лора Инджова.

По думите му можем да намираме най-различни връзки с 13, но суеверието в числата може по-скоро да ни донесе негативи. Ясновидецът посочи, че в Китай стая 888 може да е много скъпа, но там няма стая 24 или 224, защото са считани за числа на смъртта.

Нумерологът Ели Маринова обясни, че двата фактора се срещат на 13 октомври 1307 г., когато е разгромът на тамплиерите и суеверието идва оттам. Тя отбеляза, че лъчите на съвторението са 12 и те се сливат в 13-и лъч, който е сътворението.

"Ако искаме да ни се случват добри неща, трябва да сме разумни оптимисти и да не вадим неща от контекста. На петък 13-и в целия свят се случват и хубави неща", каза Маринова в "България сутрин".

Двамата взеха отношение и по политическата обстановка в страната, като коментираха процесите в управляващата коалицията.

"Ако до края на октомври не се овладее стабилността в коалицията, ноември и декември ще са по-зле. Не е добре, ако коалицията се разцепи", каза Ели Маринова.

Роберто Методиев добави, че "бомбите" и поставянето на капани тепърва започват. По думите му опозицията става доста активна и денонощно крои планове срещу властта. Според двамата има опасност от предсрочни парламентарни избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И с тая глупост ли ще пълните главите на хората?
8
0
 
6
 
! Отговори
Ния преди 6 години
Аз се интересувам от астрология, нумерелогия, но не вярвам, че един ден "петък"+ едно число "13" в комбинация могат да ти донесат лош късмет. Денят ти ще бъде такъв, какъвто си го направиш ти!
7
1
 
2
 
! Отговори
хахахах преди 6 години
всичките дни са под контрол така че ,,дяволски ден,, дявола не е от деня дявола е от нощта тъмнината няма страшно всичките дни и нощи са под контрол на Бог не на дявола
6
1
 
10
 
! Отговори
българка преди 6 години
Какво означава, когато черна /или друг цвят/ котка ти мине път ?!? Знаете ли какво означава - означава, че животното просто отива някъде....... Това е истината. Другото са абсолютни глупости.....
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на 13-ти и на 15-ти ***** *** ** ****!
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така така :) вярвайте в суеверия на хора от преди 1000 години, вярвайте си в богове от стари книги и вярвайте, че накаква си звезда на хиляди светлинни години от нас има някакво влияние върху любовния ви живот. Аз ще си остана в реалноста.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хехе някой май се засегна от истината :)))
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
21 век когато хората още вярват в духове, страхуват се от числа и си правят хороскопи... цивилизационна трагедия или недъгава образователна система, а защо не и двете.
1
2
 
17
 
! Отговори
Габровеца преди 6 години
Не ме е страх от петък 13-и, страх ме е от тези, които вярват в петък 13-и.