Постоянството - главната съставна част на щастието

Парите и социалният статус не ни прави щастливи, видяха учени
8 ное 2017 22:45, Петя Славова
4
Постоянството - главната съставна част на щастието
Снимка: pexels.com

Невролози и невробиолози от Северозападния университет в САЩ установиха, че парите и социалният статут не са толкова важни за щастието, колкото постоянството, съобщава сайтът Лайф.

Учените провели мащабно проучване, свързано с вземането на решения и особеностите на работата на мозъка. По време на поведенческите експерименти било изяснено, че най-голямо количество енергия и тежки емоционални преживявания се отключват при взимането на решения, свързани с личния живот, пише БТА.

Специалистите установили също, че съвместният живот на двама души по някакъв начин синхронизира тяхната мозъчна активност. Социолозите и психолозите наричат този процес адаптация към партньора. При взимането на решения, отнасящи се до странични хора, съществуват куп фактори, които им влияят. От поведението на човека до обстановката, в която става срещата, осветлението, ароматите и т.н.

Учените отбелязват, че стабилността в избора може да избави човека от безброй стресови ситуации. Един ресторант, един близък човек, един кръг от истински приятели влияят силно и благоприятно на емоционалното ни състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
не ни трябват преди 6 години
злобата кво може ревността завистта нищо
2
1
 
1
 
! Отговори
лъжи преди 6 години
,,настъпиш некой джоб,, и хоп ,,зайче,,
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Любовта може много,парите могат всичко!Народна поговорка!