Наистина ли кръшкането е до гроб... Говорят експертите

Изневярата се преживява трудно, а се прощава още по-трудно
11 ное 2017 22:27, Екип на Tialoto.bg
27
Наистина ли кръшкането е до гроб... Говорят експертите
Снимка: pexels.com

Изневярата се преживява трудно, а се прощава още по-трудно. И понякога си заслужава да го направите, макар че вероятно ще чуете: "Веднъж неверни си остава завинаги неверник". Възможно ли е партньорът ви да се поучи от грешката си и повече да не я повтори или пък това е само началото на един порочен кръг? Отговорът не е прост, ала семейните консултанти и психолози имат какво да кажат по темата. Чуйте ги:

1. Зависи от отношението му/й към връзката

"Човешките същества са склонни да правят грешки. От тях зависи дали ще си вземат поуката или ще ги повторят. Ако половинката ви, която е изневерила, вярва в моногамията и иска сериозно отношения, базиращи се на честност, откритост и уважение, има голям шанс да остане вярна. В случай, че гледа на връзките като на опция за полигамни отношения, очаквайте отново да ви сложи рога", обяснява Рейкчъл Съсман, експерт във връзки, базиран в Ел Ей.

2. Зависи дали и двамата искате да работите за връзката си

"Напълно убеден съм, че ако двамата се вгледат дълбоко във връзката си и анализират причините за изневяра, а след това работят върху тях, тя няма да се повтори. Но се изисква желание и работа и от двете страни", обяснява Мат Лънкуист, психотерапевт от Ню Йорк.

3. Зависи от типа изневяра

"Изневярата има различни форми. Ако става въпрос за секс за една вечер има голяма вероятност да се повтори, макар че неверникът няма чувства към обектите на сексуалното си желание. И именно това го оневинява в неговата глава.

Аферите вече са знак, че има проблем в самата връзка и ако се работи върху него и се изглади, по-голяма е вероятността да няма повторна паралелна връзка", смята Ребека Хендрикс, холистичен психотерапевт от Ню Йорк.

Вижте още по темата в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
МТ Гонтан преди 6 години
До Народна мъдростПрав си , но погледнато от реална гледна точка пак е до време . Зависи кое ще настъпи първо , може гроба да е преди *алъка да му мине времето , а ако е за жена курвалъка с кутия свинска мас може да иде и до гроб ... хахаха
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прочетох поредица от големи глупости на тема разнообразие. Разбрах, че възприемате този, с когото правите секс, като боб, картофи, люта чушка или накратко нещо, което се употребява и то след това не съществува. За тази цел има секс играчки. Каквато сте и вие. Любопитно какво разнообразие практикувате за други физиологични дейности като начини на пиене, ядене, ходене по нужда, отделяне на газове...
21
0
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
До 20 Бъдете разумниТи обуваш ли отново старите си скъсани обувки като вече си купил нови обувки?Ходиш си пак със скъсаните при все, че имаш нови чифтове обувки ?! Старата скъсана обувка - семейството: затова ли си го създал да не кажат хората, че си трапанак!!! Един вид за парлама!
20
9
 
11
 
! Отговори
бъдете разумни преди 6 години
Разнообразието е част от човешката природа ! Разнообразие в храната ,облеклото ,секса и др. ! Всички тези така наречени морални ценности ,с които ни манипулират са само заблуждения ,че след като се оженим/омъжим трябва да правим секс само с партньора ! Такива манипулации са опит да се унищожи човешката природа ,опит да се роботизират хората ! Бъдете разумни , уважавайте както своето право на разнообразие ,така и правото на разнообразие на вашият съпруг / вашата съпруга ! Това се нарича симбиоза
19
4
 
9
 
! Отговори
Народна мъдрост преди 6 години
В миналото, старите българи са казвали "К/рвалъкът е до време, а пиянството - до гроб!"
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 18 *** си/*** сиИ ти не отговори въпроса защо след като вчера си ял / яла картофи ,днес ядеш боб ?!Защо не ядеш само картофи ?! Защо не изчакаш да ти се скъсат обувките и чак тогава да си купиш други ?! А си купуваш обувки въпреки ,че имаш обувки и са здрави ?! *** си / *** си за да го осъзнаеш ,че хората имат нужда от всякакво разнообразие и сексуалното разнообразие не е причина да се мисли погрешно ,че щом ми е било нужно такова разнообразие защо трябвало да създавам семейство ?!
17
1
 
6
 
! Отговори
до 18 тъп си/тъпа си преди 6 години
Не си отговорил/а на въпроса защо в такъв случай като имаш нужда от разнообразие ти се налага да имаш постоянен партньор ? Когато си свободен без ангажименти сексуалното разнообразие ще ти убегне ли !? Напротив - всеки път ще си с различен/а ?! Или стоим с някого заради това да не изпуснем кокъла ! Изводът е: който живее с постоянен партньор, а търси разнообразие е крайно меркантилен - защото иначе свободата е на една ръса разстояние !!!
16
8
 
5
 
! Отговори
тъп си / тъпа си преди 6 години
До Задайте си въпросаЗащо сте с някой постоянен партньор като ви е необходимо сексуално разнообразие ? Или сте от онези 80% дeбuли ! На съвременния човек не му трябват нито постоянен партньор, нито семейство, нито деца. Кога ще го разберете - иначе създавате само трагедии ! ........................Защото човек има нужда от разнообразие включително и сексуално !Ти задаваш ли си въпроса - защо сега ям боб след като вчера ядох картофи ?! Защо не продължиш само с карофи щом си започнал с тях
15
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До не обичаш истинскиБраво за коментара ! Трябва да има компромиси щом двама души се обичат ! Съгласна съм и аз да правя компромиси защото обичам мъжа си ! Съгласна съм почти цял месец да правя секс само с него , дори съм съгласна да правим тройка ,той ,аз и още една жена ! Но нека и той е съгласен на компромиси и поне един път в месеца да се съгласи да направим тройка , той ,аз и още един мъж ! А защо не и четворка с едно семейство ?!
14
1
 
7
 
! Отговори
Задайте си въпроса преди 6 години
Защо сте с някой постоянен партньор като ви е необходимо сексуално разнообразие ? Или сте от онези 80% дeбuли ! На съвременния човек не му трябват нито постоянен партньор, нито семейство, нито деца. Кога ще го разберете - иначе създавате само трагедии !
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко си зависи от типа изневяра. Ако един път мъжът ми се напие на офис парти и след това преспи с готина колежка, ще ме заболи, но ще му простя. Обаче ако разбера, че докато е с мен има паралелна връзка и с друга е тогава директно слагам край, пък той да си ходи при нея като е толкова влюбен. От лъжите и криенето никой не печели.
12
6
 
9
 
! Отговори
не обичаш истински преди 6 години
До АнонименАз съм само с нея въпреки всичко. Ако тя не е само с мен въпреки всичко, това за мен е неприемливо. Няма нужда да се страхува от мен. Просто да изчезне от живота ми...........Твоята любов е фалшива , обичаш я само ако тя няма желание да прави секс с друг !По принцип не е важно дали на тебе ти се прави секс с друга или не ти се прави ! Важно е ти да правиш всичко възможно за да се чувства добре човекът който обичаш ! Ако тя иска тройка с още един , ще се съгласиш щом я обичаш !
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм само с нея въпреки всичко. Ако тя не е само с мен въпреки всичко, това за мен е неприемливо. Няма нужда да се страхува от мен. Просто да изчезне от живота ми.
10
1
 
6
 
! Отговори
дзъ преди 6 години
масова практика... и от страх се лъже
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До задайте си въпросТова става само ,ако партньора ти е интелигентен човек ! Как мислиш ,че една жена би отворила тема за секс и сексуално разнообразие ,ако мъжът й е някакъв ревнивец и егоист способен дори само за една подобна дума да я пребие от бой ! Ако й е казвал - ти си само моя ,само да чуя нещо и ще те пребия ! Естествено ,че тази жена няма да отвори такава тема ,а ако той отвори такава тема тя дори ще говори против сексуалното разнообразие за да не си навлече беля на главата !
8
1
 
10
 
! Отговори
задайте си въпрос преди 6 години
Аз самият / самата имам ли желание да правя секс с други ?Ако отговорът е положителен ,задайте си следващият въпрос -Тогава защо ревнувам ?! Шом на мене ми се иска нещо чуждо ,значи е много вероятно и жена ми / мъжа ми / да иска секс с други ?След това преодолейте чувството за ревност ,седнете на една маса един срещу друг и отворете тема за секса и сексуалното разнообразие ! Не критикувайте сексуалното разнообразие за да не провокирате и партньора ви да го направи и така да се лъжете !
7
6
 
15
 
! Отговори
как да не изневеря преди 6 години
Моят съпруг е такъв селски тарикат ,че и дума не може да се отвори за сексуално разнообразие или групов секс с други семейства за да може да няма излъгани и недоволни !Всеки човек икам нужда както от разнообразие в храната ,облеклото ,така и в секса ! Според типа на партньора решаваш как да постъпиш ! Моят е ревнивец и дума не може да става за сексуално разнообразие затова изневерявам ! Друг е въпросът самият той колко ми е верен въпреки , че се прави на такъв ?!
6
14
 
7
 
! Отговори
отнася се за егоисти преди 6 години
Изневеряват само на егоистите и ревнивците ! Нормалните и интелигентните семейства не си изневеряват тайно ,а си намират други семейства с които правят секс ! Сексуалната революция е за интелигентните хора , а глупавите си изневеряват лъжейки се взаимно - колко много се обичат и не искат да правят секс с други !
5
7
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Според мен никога не е импровизация. Въпрос е на цялостно виждане за себе си . Който има нужда от показност, ще го прави винаги при сгоден случай, какъвто и да е постоянният партньор. Който има брак по принуда, ще го прави, докато намери своята истинска половинка. Не зависи от красота и възраст по никакъв начин.Принц Чарлз си се чувства добре с Камила, не защото е по-млада и красива. И не защото, според него, трябва да има любовница.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СандоОтвъд коя граница бе, Санде?И в Отвъдното ли коцкарите продължават да кръшкат?!