4 начина да се преборим с ревността. Кои са те?

Ревността е яд и тъга, а основната причина е несигурността
14 ное 2017 23:00, Eкип на Teenproblem
16
4 начина да се преборим с ревността. Кои са те?
Снимка: Instagram

Ревността е яд и тъга. Те се появява когато смятате, че обектът на вашите чувства желае някой друг. Много е вредно когато това чувство ни обземе и започнем да поставяме под въпрос всичко, което нашият партньор прави или казва.
 
Дали е закъснял тази вечер повече от обикновено? Струва ви се, че се крие, за да говори по телефона? Всички дреболии се превръщат в знаци, че желае някой друг.
 
Основната причина да ревнувате е несигурността. Когато нямате самочувствие, и виждате във всеки около вас някакво превъзходство, е много лесно да се притесните дали партньорът ви няма да избере друг.
 
Другата основна причина за ревността е, че нямате доверие в хората. Ако сте стигнали до извода, че всички са лоши и нямат нищо против да ви лъжат, със сигурност това ще се отрази и на любовните ви отношения.
 
Ревността е един от основните знаци, че нещо в една връзка не върви. И ако не се преборите с нея навреме, отношенията ще се разпаднат. Ето няколко съвета как да я държите под контрол:
 
1. Повярвайте в себе си

 
Започнете да се харесвате първо като външност. Ако не харесвате тялото си – опитайте да направите каквото можете, за да го оформите. Направете си нова прическа, купете си нещо ново и погледнете човека в огледалото – с него ще живеете през целия си живот, няма ли да е по-добре да се харесвате?

Останалите начини да се преборите с ревността - четете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: ревностсемейство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има два вида ревност - нормална ревност, когато има причина и патологична( болезнена ревност), която се гради не върху реални събития и факти, а върху неоснователни страхове и болно въображение.
10
0
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Да разбираме че толкова си ревнувала ,че за тебе е много важно да докажеш че си права, т.е. доказвайки че не те обича доказваш че си права.Няма значение дали наистина те обичал или не .Важно е твоята позиция към въпроса.В случая това което искаш има успешен край от твоя гледна точка, това в което вярваш се оказва че е така.Дори и да не е пак е така.На това май му се вика самосбъгващи желания.Поздравления каквото си пожелаеш имаш власт да го направиш,Т.е. ти си силна жена.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ревността е хубаво нещо, стига да е в граници. Имах бивш, който никога и по никакъв повод не ме ревнуваше и после ме заряза просто защото не ме бил обичал (липсата на ревност показва явно точно това, липса на обич). А аз го ревнувах като умопобъркана...
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ревнувам.Който иска да кръшка, нищо не може да го спре.Който кръшка, не ме заслужава.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъжът го пускайте да излиза от вкъщи с пълен стомах и празни топки!Няма за кво да ревнувате, ако спазвате тва просто правило!
6
0
 
4
 
! Отговори
Миро преди 6 години
Кой ги пише тези работи? Пълни глупости! Отдолу писано като автор "екип на тийнпроблем". Айде стига с простотиите, научете се най-после, че като се пише статия и се поднася на широка аудитория със съвети и още повече касаеща здраве (било то физическо или психическо) се поставя АВТОР! Не се слага "екип на бъркамсивноса". Трябва да е ясно кой говори глупостите!
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тези страхове в него пораждат съмнения във вас,които наричате ревност.Тя се изразява в много разновидности Яд,гняв,болка,страдание,агресия различни настроения.Приема ви и не след малко ви отхвърля.За самия човек е тежко.За другия е още по тежко.Едни такива взаимоотношения са много тежки.Във времето ако не се уталожат връзка се превръща в токсична.Доверието поражда доверие.Недоверието поражда обида.Странно вие но ако някой ви се обиди тежко,дълбоко и се чудите.Обиждате с недоверие.Не е уважение
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който е изтекла това за ревността да знаете много е бил безсилен.Ревността не е мерило в любовта и чувствата на партньора ви към вас.Това разберете.Това е човек с ниска оценка за себе си.Вече има вас.Само при мисълта, че отново е възможно да не сте част от живота му проявява така нареченото чувсто страх да не би някой друг да се появи и той да бъде отхвърлен,страх да не би да го лъжете и да е *** в очите на приятели, близки,роднини.Не си вярва,че на него се е случило да се ощипе ли?
3
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ревнувате това означава че те обича.
2
1
 
18
 
! Отговори
Кръшка ви? преди 6 години
Народът има рецепта и за такива случаи - "клин клин избива".Вместо да си късаш нервите и сърчицето за личност, която не заслужава това, огледай се за нещо по-добро!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да държиш някого насила един път правих тая грешка направих си извод и съм се зарекал които иска стои които иска чао това е със приятелите които те уважава а не като оня де ми вика здравеи и зад мен ми вика куку аиде викаи си