Мама, колегите, съседите... 5 начина да бъдем по-самоуверени

Ето няколко начина да се справим с подобно положение
16 ное 2017 21:14, Eкип на Teenproblem
4
Мама, колегите, съседите... 5 начина да бъдем по-самоуверени
Снимка: Instagram

Повечето хора се водят прекалено много от общественото мнение и следователно нямат добра връзка със себе си. Ако имате такъв навик, вероятно дори не знаете защо е важно да бъдете честни със себе си.
 
Всяко одобрение или неодобрение, което получаваме, особено като деца, оставя в нас трайна следа, която се възприема като „код за оцеляване“ и определя поведението ни в зряла възраст.
 
„Съвършенството носи любов“ - това е ужасно грешен начин на възпитание, който оформя индивид, безкрайно нуждаещ се от одобрение. Подобни жертви на грешно възпитание страдат от ниска самооценка и желание на всяка цена да угаждат на другите.
 
И този багаж от детска възраст носим, докато не дойде момента да си кажем – край с това.

Ето няколко начина да се справим с подобно положение:
 
1. Онова, което е добро за вас го носите в себе си

 
Докато всичко, което ни заобикаля може да се променя непрестанно, това, което носим в себе си е истинско, непроменливо и винаги най-доброто. Ако трябва да разчитаме нещо да ни преведе през живота, не е ли най-добре да заложим на нещо надеждно?
 
2. Да бъдете честни със себе си ще ви направи безстрашни

 
Когато изградите връзка с вашите ценности и истини, вие няма да бъдете така раними от отрицателните настроения около вас. Ще знаете кои сте и ще държите на собственото си мнение.
 
По този начин няма да чувствате нужда да съдите другите или да клюкарствате за тях, тъй като вашата сигурност ще ви накара да приемете не само себе си, но и околните такива каквито са.

Останалите начини да станем по-самоуверени - четете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: самоувереност
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2Най ми е драго да показвам на такива клишета, че са такива.Така си построявам нещата, че лъсва веднага измамата. Това е лесно.Най-готино е, като му тикнеш в предвзетата физиономия "фактите", с които е смятал да те изиграе, а се оказ, че той е бил проверения и самизиграл се.КлЕшенце, кво да го правиш?!
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-мразим нечестиви и лукави хора.Остави хората какво ще кажат.Те винаги ще си говорят.Туй хората по действията,спрямо други хора ще познаеш не по думите.Думите са прикритието на нечестиви.Изричам гласно за де не видиш действията.Играта на думи е уружие за нечестиви и лукавия.Лукавия е покварен.Знае е че не е стока.
1
2
 
2
 
! Отговори
Дрън дрън, та пляс преди 6 години
Много хора нехаят за мнението на околните, особено ако разбират, че колегите, съседите или дори роднините не са прави по някой въпрос. Но от немай къде се съобразяват с това мнение, защото са зависими от въпросните хора.Непълнолетният зависи от родителите си.Младият човек и низшестоящият зависят от колегите, които стоят по-високо в служебната йерархия.В близкото минало много неща са зависели от местната ОФ-организация и мнението на съседите е било решаващ фактор.