Отговаря с "Да" или "Не": Какво значи това?

Какво се крие зад кратките отговори на даден човек
21 ное 2017 22:42, Eкип на Teenproblem
17
Отговаря с "Да" или "Не": Какво значи това?
Снимка: Instagram

Понякога е много трудно да започнем разговор с нов човек. Но дали задаваме неправилните въпроси и затова получаваме едносрични отговори? Или пък има някаква причина новият ни познат да се държи студено..
 
Как ще продължи разговор, започнат с „Hi” - не е ли обречен още от самото начало? Познат ли ви е следният сценарий:
 
Значи имаш брат и сестра – това е страхотно! Ти ли си най-голяма?
Не.
 
Всички ли живеете заедно или по-големите вече са се отделили от семейството?
Да.
 
Има ли нещо, което те дразни?
Не.
 
Какво може да означава подобно поведение и как да се преборим с него:
 
1. Кратките отговори може да означават яд
 
Ако някой, който вече познавате ви отговаря по този начин вероятно ви е обиден.
 
Най-добре просто попитайте какво не е наред, защото ако и вие започнете да се дразните просто ще се скарате и проблемът няма да се реши.
 
Може той/тя да иска сами да се сетите с какво сте сбъркали, но ако все пак не можете няма нищо нередно в това просто да попитате.

Останалите значения на кратките отговори можете да прочетете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: връзки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
инж Цв. Владова преди 6 години
Грешките са във въпросите- задавайте по един въпрос и не правете проблеми.
10
0
 
5
 
! Отговори
Тема преди 6 години
*** статия. Задава се затворен въпрос на който отговора предполага да е Да/Не.
9
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 6 години
Кратките отговори означават, че не им се занимава с тебе. И аз съм така. Само дето заменям да с добре.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жива няма да ви стигне да се извинявате на този и онзи.През последните години кой дойде при вас да ви поиска прошка ,защото е стигнал ниео осъзнаване,че ви оскърбил,наранил и е сгрешил по отношение на вас!? Махате тези негативни хора от живота си и залагате на обещаващи хора.Които не ви тероризират,така че всеки път ви искат прошката си.Има хора злоупотребяват тя ми прости сега ще я тероризира тя пак ще ми прости.Има вероятност да умрете от рак,диабет от огромно количество нерви които хвърляте.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпросите говорят много за този, който ги задава. Ако въпросите са ограничаващи или със зададени параметри на отговор, много е вероятно и характерът на питащия също да е ограничаващ, даващ малко свобода на хората до себе си. Ако човек изрази мнение, без да знае какво е мнението отсреща, е много вероятно първият да е уверен в себе си и по-малко манипулируем. ...
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се крие зад кратките отговори на даден човек................Офффф, а ако отговорът е 42, тогава какво?Кратките отговори не са проблем, проблем е че не сте се научили да задавате въпроси.Там е разковничето. Ако кратките отговори ви плашат озадачават или объкватq това е ваш проблем, а не на респондента ви.Ясно? Да или не)))
5
0
 
10
 
! Отговори
език свещен преди 6 години
Значи, че не умеете да водите разговор. Ако се пита: Харесвате ли тази картина?, единствените коректни отговори са "да" или "не". Ако се пита: Какво Ви е мнението за тази картина?, Как намирате тази картина? , отговорите е невъзможно да са "да" или "не". Даже човек да изрази мнението си чрез мимика, жест или звук, все ще се прояви диференцирано отношение.
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може просто да означава,че пишещият едносрични отговори е доста глупав и неспособен да проведе пълноценен разговор.Обикновено е момиче с хубавка снимка,готино телце и подчертани гърди в комплект със секси ***.Изчакайте още не много време да развият секс роботите.На цената нова Дачия ще си избирате точно как да изглежда и какво и как да ви ги прави.Говоренето включително.А тия кифли ще се молят някой брадат талибан да ги земе у харема,че реалната им стойност ще е колкото на месо от месарницата
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да означава:1. Човекът не желае да започва разговор. Причините за това могат да бъдат най-различни.2. Човекът е темерут. Ако е така, стойте по-далеч от него. Не ви трябват близки отношения с такъв.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Отговаря с "Да" или "Не": Какво значи това?"Означава, че отговаря положително или отрицателно. Сега ако питате и каква е тази огнена топка, която се появява на небето сутрин, това е слънцето.
1
2
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Да взема да ви изпея майчиното си мляко, а?