Истина, лъжа... Най-големите митове за абортите

Ново проучване показва именно страхът, в който много жени живеят
24 ное 2017 22:36, Eкип на Teenproblem
27
Истина, лъжа... Най-големите митове за абортите
Снимка: Instagram

Абортът е особен въпрос като се има предвид, че за много жени това е табу. Дамите често живеят в заблуда относно него, изпитвайки ужас от страшните легенди.
 
Ново проучване показва именно страхът, в който много жени живеят относно крачката към аборт и евентуалните последици.
 
Изследването е направено над 1000 жени на възраст от 16 до 25 години. Те са отговаряли на въпроси за плодовитостта и намеренията им в случай на евентуална неочаквана или нежелана бременност.
 
Повече от 30% от жените смятат, че прекратяването на бременността ще направи способността им за бъдещо забременяване невъзможна. А около 25% имали опасения, че ще забременеят трудно.
 
Експертът по женско здраве Дженифър Уидър казва, че е много изненадана от констатациите. Тя е учудена колко дезинформирано е младото поколение, което очевидно се осланя на остарели разбирания относно бременността.
 
Тя посочва, че абортът няма влияние върху възможността за последващо забременяване.

Останалите митове и легенди за абортите можете да прочетете в TeenProblem.net


27
Още по темата: митовеабортлегенди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
Да бе преди 1 година
Която написа, че я е страх от противозачатъчни, та затова дай да абортира, ме изуми. Вредни били хапчетата. Глупости, породени от невежество. Аз съм пила навремето. И не съм правила аборт. Абортът е убийство. Леле, колко трябва да си зле, че да предпочиташ да си убиеш нероденото дете и да има риск да те осакатят да нямаш никога повече деца, пред това да пиеш противозачатъчни или поне да ползваш презерватив! Яко зле! Кофти факт, че е масово изпростяване.
24
0
 
4
 
! Отговори
УБИЙСТВО преди 1 година
АБОРТЪТ Е УБИЙСТВО, И ЗА ТОВА СЕ ПЛАЩА.
ТОЛКОВА.
Дори физически след 6-тата седмица плода "разбира", чувства и се опитва физически да се защити в момента на аборта.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По въпроса за противозачатъчните.
Те не са отскоро. През римско време и по-рано в Античността са се ползвали билки. Една от тях - гигантски копър - е виреел само на едно място, в днешна Северна Либия (Киренайка). Растението не е могло да се култивира никъде другъде. Затова е било изключително търсено и скъпо. С него даже са си плащали данъците. Но поради хищническата му употреба е изчезнало вече като вид.
22
0
 
3
 
! Отговори
А мъжът какво жертва преди 1 година
21, показва невежество, вярно. Считате, че всички сексуално активни са достатъчно информирани? Впечатлението ми е различно.
Пишете за противозачатъчни. Всички противозачатъчни изменят хормоналния баланс. Всички имат дългосрочен негативен ефект. А експресните, които се вземат непосредствено след съмнения, че може да настъпи бременност, още повече. Те са също вид детеубийство, както се изразяват тук.
Спиралата също не бива да се прилага при много случаи.
Само жените да се увреждат доброволно???
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В 21 век и с толкова видове противозачатъчни да прави някой аборт, когато акта е бил доброволен, показва невежество. Когато е насилствен е друга тема, ако се вземат мерки веднага няма как да има бременост. Твърдението, че абортът няма влияние върху възможността за последващо забременяване не са никак не реални и остарели. Не е нужно да си лекар, животът показва такива примери от реалността.
20
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато тракийците ни са бягали от земите си, гонени от турците, са си изоставяли децата.
Те също са детеубийци. Българската държава ги е оземлила , получили са поминък и са започнали нов живот.
Когато има рисково раждане, лекарите първо мислят за майката, тя да бъде спасена, после за плода.
Някой от пишещите се прави на по католик от папата. Не вярвам да е жена. Миналата година в католическа Полша имаше женски бунтове по повод забраната за аборти.
Има и други божи заповеди, не по-маловажни.
19
4
 
2
 
! Отговори
чети бе, госпожо преди 1 година
До Анонимен

Чети преди да пишеш наизуст. Никой не съди такива като дъщеря ти. Друг тип жени съдим. Такива, дето първо си питат кефа без презерватив и противозачатъчни с господа, с които не планират семейство, а после отиват да убият неродените си деца. Някои такива убийства ги накатават по 5-6 (знам една такава жена и за мен тя не е човек). Имаш ли гузна съвест за аборта и че не си се допитала до лекар и после да дадете чрез агенция за осиновяване внука ти, ако е можело?
18
4
 
2
 
! Отговори
И преди 1 година
Позицията ми е, че дете не трябва да плаща вместо родителите си, дори да е резултат от изнасилване. По добре да се даде за осиновяване, вместо да се убие чрез аборт. Толкова бездетни има, които биха го обичали. Само възрастта,13 г., е основание за аборт в случая по долу, защото може да даде смъртоносни усложнения и да се убият две деца. Абортът е убийство. И колкото по бързо се разпише в кои медицински случаи е допустим, а другото се криминализира, толкова по добре.
17
4
 
3
 
! Отговори
Лесно е я преди 1 година
13 годишната има медицински показания за аборт. Бременността може да я убие на такава ранна възраст. Аз другите съдя, дето нямат такива медицински показания, а просто са неграмотни, безотговорни и жестоки. Както писах, презервативи и противозачатъчни дал бог. Затова съдя и даже ми е много лесно да съдя. И знам защо съдя. Защото е легално убийство. Но въпреки това е Убийство. Затова съдя!
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, хора, много е лесно да съдите, но когато 13 годишната ви дъщеря се прибере разплакана вкъщи и ви сподели, че е забременяла след изнасилване още ли ще смятате абортът за престъпление? Да, абортът е отвратително нещо и се гордея, че не съм правила такова нещо, но никога не знаеш какво може да се обърка и за това не съдете, за да не разберете от първо лице какво е.
15
5
 
3
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
Колко ли абортирали...чак сега се усещат какво са натворили и какво ли ги гризе отвътре, щом с такова настървение лепят минуси. Да бяхте ползвали презервативи или противозачатъчни и сега нямаше да се чувствате така, ама то ум, не онова другото а у, дето се набива.
14
6
 
6
 
! Отговори
Да преди 1 година
И аман от психопати, които с лека ръка без медицински показатели, одобряват детеубийство. Едно дете не може да съсипе ничий живот. Психопатия е на беззащитно дете да се отнема живота заради безмозъчност и лигавщина, да не казвам курвалък, на майката. Като не може да е майка, да ражда и дава за осиновяване, толкова жени искат да имат деца, а не могат. Всяка жена, абортирала без медицинско основание, за мен е детеубийца .
13
7
 
3
 
! Отговори
Да преди 1 година
Абортът без да има медицинска причина за него е убийство на дете. Крайно време е да се забрани аборт на здрави , но безмозъчни жени, които за презервативи и хапчета против забременяване не са чували. И да се криминализира. А която е болна до степен бременността да и застрашава живота или да има други крайни медицински причини, само тогава да има право на аборт. Калпаво ни е за пореден път законодатвлството. А материалът е неморален.
12
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абортът е детеубийство.
11
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аборта си е убийство.Без да съдя никой,но така смятам
10
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има нещо много нередно в аборта. Аз самата не бих могла да направя аборт, въпреки че съм за свободния избор. Аборта е против природата, хората и живота.
9
12
 
23
 
! Отговори
Додо преди 1 година
Абортът е убийство на малко бебе. За да каже истината, човек трябва да каже истината. Това е. А тази статия е жалка, пропаднала имитация на извратената, сатанинска левичарска пропаганда- неделима част от Ислямския Джихад (и щедро спонсорирана от същия). Посланието е: "Бели жени-християнки, смело, спокойно и без никакви притеснения си убивайте бебетата (като през това време с вашите данъци се спонсорират котила от мюсюлмани)!
8
10
 
4
 
! Отговори
1 преди 1 година
Политиката с абротите е част от съвременният преобразен марксизъм.
Именно заради това се пропагандира най - вече от американското политическо ляво.

Тия пак се борят за равенство само, че този път като обиват неродени деца.

Колко хора трябва да умрат преди да си признаем, че марскизма е утопия която кара хората да убиват брутално ?
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има един документален филм в youtube, който се казва "Тихият вик" или Тихият писък", след като бъде гледан, едва ли някой би помислил да направи аборт.
6
13
 
8
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
Кога започва да бие сърцето на детето?
На третата седмица от бременността!

И някои се изтъпанчват да спорят това дали е "убийство"!
Същите тези, които заявиха, че рака ще е "болестта на 21 век"...

Безочливи сатанисти!