От пустинята до леда: Захра Лари – фигуристка с кънки и хиджаб

Тя е първата професионална фигуристка на Дубай
30 ное 2017 22:11,
38

В страна, където валежите от сняг са природен феномен Захра Лари твори история. Младата жена е първата професионална фигуристка на Дубай. 22-годишната Захра предизвика сензация в света на фигурното пързаляне и с избора си на костюм, като реши да носи хиджаб.

ОАЕ – държава в Персийския залив, където температурата достига до 48 градуса по Целзий през лятото, е известна с домакинството на състезания от Формула 1, Световната купа на Дубай за конни надбягвания и надпревари с камили. В страната дори се провежда международен шампионат по крикет и скайдайвинг.

Затова е и трудно да си представите, че в страна, където голяма част от територията е пустиня, а снеговалежите се смятат за природен феномен, се превърна в първата арабска държава, която се присъедини към Международната федерация по фигурно пързаляне.

Трудно за вярване, но факт - това става благодарение на 22-годишната Захра Лари, която е не само първата фигуристка от страна от Персийския залив, участвала в международни състезания по фигурно пързаляне. Младата жена е и първият спортист, който носи хиджаб по време на надпреварите.

Лари споделя, че решението ѝ да покрие главата си е неин личен избор. Младата жена, която се състезава професионално, не се обезкуражава от факта, че заради облеклото ѝ по време на Европейската купа в Италия през 2012 година, съдиите ѝ отнемат точки заради нарушаване на протокола за облеклото на спортистите.

Тя продължава с участията и през септември тази година се състезава в квалификациите за зимните олимпийски игри през 2018 година в Южна Корея.

Макар да не печели място сред финалистите Лари е горда от факта, че е представила достойно страната си и е успяла да сбъдне една своя детска мечта – да е професионален състезател по фигурно пързаляне.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман Аллах! Въйййй, въй, въй, въйййй!
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубавото си е хубаво. Патреотете с техните разпорретини могат само да мечтаят за такава жена
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грозна работа...Предполагам девойката си го е сложила този чорап в опит да отклони вниманието от посредственото си представяне. Липсва и грация и изящност, а и с тези бутове по-добре да ходи да гони камили.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ни интересува.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В техните страби трябва да се спазват техните правила, акато отидат в чужбина не спазват чуждите. еми тогава да не ходят! Това, че руснаците са закъсали за пари и я тренират тази не означава, че трябва да си развява нейните си простотии по цял свят. Виждаме, че се радва, че в Европа не пребиват скамъни, ама стига толкова.
16
1
 
15
 
! Отговори
158 преди 6 години
Дупето и отвънка, иначе хиджап сложила.. Чиста демонстрация на религия, която не трябва да се толерира! Изобщо няма тяло на фигуристка. Дебела е. Чиста реклама.
15
2
 
19
 
! Отговори
www преди 6 години
Това със забрадките е пълен фалш. В Германия по улиците вървят пребрадени, а лицата им са с сатък тежък грим, тип "индиански вожд в боен поход". Това е всичко друго, но не и скромност и свян.
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До кога ще се разрешава на тези хора да съсипват вида на Европа с техните чаршафи. Щом религията не позволява да свали чаршафите, ще отиде там където е нормално да изглежда така. Не ми е приятно по улиците около мен да се движат омотани от глава до пети същества. Политиците са г.нусни продажници на всички европейски общества. Връщат света с векове назад.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен #20"Главата си покрила ,..." - значи това със забрадките е ПР ... иначе няма да я дават по новините :))) ... освен това отварянето на тези държави , дето жените ходят със забрадки , става бавно ... трябва да измре едно цяло поколение за да им тръгне работата . горе-долу като при нас :)))
12
4
 
9
 
! Отговори
Вурстер преди 6 години
Тази статия е като нивомер на простотията на хората. Религията е само претекст за всичко което се случва по тази земя. Религия, Кимчо, Алкайда, ИД ... Защо злословите по момичето какво лошо е направило ? Освен това Дубай е в ОАЕ и е много по-различен от останали градове и държави особено тези с краен ислям ... между другото СА е на първо място но парите са всичко ... и нашият убавец отиде да се кланя на Краля. Барабар Петко с мъжете.
11
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Главата си покрила , ама си открила gaza
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя инат, натрапвания и простотии вече писнаха на всички.Тия хора са смешни и нещастни в глупостта си.
9
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на момичето!
8
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали се сещате кога точно ще гледам състезание, на което някакви същества с генетичен код близък до този на камила и омотани като мумии ще ми цапат екрана ...
7
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6"Ислямската пропаганда тече с пълна сила в днес.бг!"---Казва се: НАГЛА ИСЛЯМСКА ПРОПАГАНДА. Така е в този сайт. И за *** /ромите има и за педерските раси, и за Роската с Десито...Добре, че редовно показват Банкянската Тикава, та да се посмее човек. :)
6
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото по-гнусно нещо от жена с хаджиб ежена с бурка. Няма да мине номера, нищо че левите неолиберали пръскат маса пари да пропагандират исляма. Просто няма да мине номера. Също искам да спомена, че ми се повръща от продажни медии.
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи, когато абсолютно всички са без хиджаб, а тя е единствената и се пише за нея, това е 1:0 за хиджаба. Изключително умни сте, днес.бг, продължавайте да рушите стереотипите, като препечатвате пропагандните простотии на световната преса и булевардните сайтчета.
4
15
 
2
 
! Отговори
Юзел Йоздемир преди 6 години
До АнонименEй
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То като не става с талант и майсторство иска й се да стане със странност .Да ,ама не!Остава си световно незабележителна.
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я, пингвин.