Защо силният пол има нужда от терапия?

Тази статия не е феминистка нападка или подигравка
1 дек 2017 22:47, Eкип на Teenproblem
33
Защо силният пол има нужда от терапия?
Снимка: Instagram

Първо, искам да се обърна към всички, които се обиждат от това заглавие – бъдете по-отворени към новото и не гледайте толкова сухо на нещата.
 
Тази статия не е феминистка нападка или подигравка към мъжете, а има за цел да даде някои идеи, върху които силният пол да помисли.
 
Жените също имат нужда от терапия, но за разлика от мъжете те са по-склонни да я потърсят.
 
Доказано е, че клиентите на психолози са в по-голямата си част жени. И не – това не е защото жените са по-откачени (или поне не би трябвало).

Това поколение не дефинира много точно мъжката идентичност.
 
Повече от всякога младите мъже са физически отсъстващи или емоционално недостъпни.
 
Но проблемът не се е появил в младите момчета, а се е зародил някъде в техните бащи.
 
Тийнейджърите отчаяно търсят ментор, наставник, човек, който да им покаже пътя и да ги научи на умения.
 
Но, за съжаление, бащата обикновено липсва. Той предпочита да остави отговорностите в ръцете на майката, като по този начин си мисли, че си почива.
 
Но бащата на децата е предопределен за друго. Въпреки измененията, които настъпват с новите поколения, той всъщност има нужда да бъде опората на цялото семейство.

Останалата част от статията и защо трябва терапия за мъжете - четете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: мъжетерапия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жените са ви проблем дотолкова, доколкото ги възприемате като средство да се покажете, да представите власт, имане, сила, влияние, надмощие. Ако гледате на жените като като на хора, няма да имате проблеми.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемите на мъжете са много сериозни. Най-лошото е, че отворковците, които имат претенции да работят в четвъртата власт, т. е. медиите, игнорират напълно вътрешния свят на мъжете и го пълнят със заместители от типа коли, спорт, *** жени, екшъни. За уж най-отворените секторът продължава да е табу както е бил преди век.
27
0
 
1
 
! Отговори
интересно ... преди 6 години
И проблема не е само с психическото здраве, а и с много физически заболявания.
26
1
 
2
 
! Отговори
интересно преди 6 години
По принцип жените са по-отворени да търсят помощ, а също и страдат по-често от депресия. При мъжете често липсва осъзнаване за евентуален проблем, а също така и стереотипа за мъжественост е бариера. В западния свят с много висока производителност на труда и супер очаквания от работниците, много хора получават "прегаряне". Аз лично (мъж) като имах прегаряне геройски си търпях, докато се оправя - някъде 2-3 години.
25
0
 
4
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Отвсякъде ни обясняват как мъжете трабвало да разбират жените, да посрещат нуждите им и пр. На жените се обяснява как трябвало да са свободни, независими, да пътуват по света, защото стоенето вкъщи и гледането на деца е бреме и е затъпяващо. По филмите ни показват домакините като нещастни повлекани. Сега ни пращат на терапия, защото мъжете не били онова, което бяха или трябва да бъдат. Пълна шизофрения.
24
0
 
4
 
! Отговори
еколог преди 6 години
В природата е така - като изчезнат полските мишки, примерно, изчезват и мишеловите.
23
0
 
3
 
! Отговори
anton преди 6 години
абе ко стана с оная Елена Поптодорова дето краде на летището във Варшава,някой знае ли, че нищо не казаха осъдиха ли я или и се размина
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и нежния пол има нужда от едно яко ..... че да миряса ама на...истински мъже не останаха
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се че трябва да се отиде на психолог, особенно ако си узрял за това. Няма нищо лошо в това да получиш отговор на личните си дерзания, а най-хубавото е че не ги получаваш от тераапевта, той само те насочва къде да търсиш. Разбира се, ако не изпитваш нужда търсиш отговори значи нямаш въпроси, пожелавам на всеки подобно състояние. Имайте добро здраве, бъдете стабилни съпрузи и бащи, каквото и да означава това.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе какъв мъж..абе какъв силен пол!?Нали според евроgeйските ценности,директиви и прайдове мъже и жени ве трябва да има а светът да стане третополов!
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 18Пусни си обяви. Търсиш колхозничка.От ТКЗС.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, след като е доказано, че клиентите на психолозите са предимно жени, какво има да се коментира. Причината е много проста - некачествен сексуален живот и предразсъдъци на килограми. Всичко това повлича какви ли не проблеми след себе си.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде в София има кози и овце.
16
4
 
23
 
! Отговори
Бай Дончо преди 6 години
Че те днешни млади моми не стават и за *** за зелето. Кекави и капризни, само цъкат на телефончето и викат дай пари!А не могат една манджа да сготвят като хората.Нямат нищо общо със едновремешните жени. Ония можеха всичко. Скромни, работливи, умееха да въртят къщата и домакинството. Знаеха всичко за градината, обгрижваха и животните. Най малко сутрин ще издоят козите и овцете, ще нахранят кокошните, ще изметат на прасето. А в леглото бяха огън. Раждаха и по много деца.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грехове и тайни.
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повече от всякога младите мъже са физически отсъстващи или емоционално недостъпни.Защото жените губят човешки облик, най-вече поради промивките на "медиите".
13
0
 
13
 
! Отговори
психотерапевт преди 6 години
Не е нападка и подигравка - просто малоумие.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и третия пол имаме нужда от терапия
11
2
 
17
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
Това писание не е статия, а малоумно построени редове без грам мисъл и смисъл. Някой разбра ли какво иска да каже автора? На първо четене гледах невярващо. Прочетох го отново. Изглежда сте наели *** за журналисти / есеисти.
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак някой не е успял да се вреди за бира от жени с ватенки?