Село за продан: 9 къщи, 10 гаража и една улица за ?140 000

Анонимен купувач се сдоби с малко германско селце
10 дек 2017 13:08,
33
Село за продан: 9 къщи, 10 гаража и една улица за ?140 000
Алвин от високо Снимка: Karhausen Auction House

Едно малко германско селце си има нов собственик. Да, точно така. Село Алвин, в източната част на провинция Бранденбург беше продадено на търг.

Единственият наддаващ за селото го купи по телефона за скромните 140 000 евро. И така той е станал притежател на Алвин, в който живеят 15 човека. Населеното място е с обща големина от 16 хил. квадратни метра и се намира на два часа път с кола от Берлин.

Анонимният купувач се сдобива с цялата площ на селото с всичките му девет къщи, околни постройки, както и десетте му плевни и гаражи. Минималната цена на търгът е била 125 000 евро.

"Много заинтересовани страни се свръзаха с нас, дори от чужбина", казва Матияс Кнаке от аукционната къща Кархаусен през "Spiegel".

Новият собственик обаче ще си има работа по селото. Къщите са обитаеми и отопляеми, но има какво да се свърши. Много от фасадите са унищожени, има и проблем с мухъла.

Според Кнаке Алвин има "сериозна нужда от модернизация и реновация".

Селото е било собственост на намиращия се в него социалистически завод за гориво, който прекратява дейност през 1990 г. след обединението на Германия.

Малкото населено място започва да запада, като по-младите хора се преместват в големите градове в търсене на работа.

През 2001 г. двама братя купуват селото за "една символична дойчемарка", но не успяват да вдъхнат нов живот в него.

Новият собственик, който е пожелал да запази анонимност, смята да успее там където неговите предшественици са се провалили, разкрива още медията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
ВНимателно преди 6 години
Kato цял територията е блага ,лечебна ..Няма патогени проблеми.Повечето сгради са за събаряне и почистване. т е имат патогенези..предимно от опасни телевизори и друга нагло вредна човешка техника претъпкана със спец раз терористични съоръжения в нея.
31
2
 
1
 
! Отговори
Пет преди 6 години
Кой ли го е купил и с каква цел ли? Места за хотели, по часови сред природата....може и сауни и масажни салони да има ...местото е усамотено...а и търговията може под бара на някой ....медикаменти.изобщо Свободна територия...я хашиш я кристал мед...
30
0
 
2
 
! Отговори
Либераст преди 6 години
Да им пратя малко *** ,само да има за крадване
29
4
 
8
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Това е добра новина. Добре е че се инвестира в провинцията.Дано скоро и в България чуваме подобни новини. Дано и нашите села станат атрактивни за инвеститорите. Дано скоро и нашите селски къщи бъдат реновирани.
28
13
 
10
 
! Отговори
Джон Лок преди 6 години
Значи Путин бил хеодал и закрепостявам руснаците. А в свободна процъвтяваща либерална Германия на 10 км. от седалището на Меркел един по телефона си купил делото за никакви пари барабар с 15-те му жители крепостници.Започна се Легално Новото Крепостичество в Европа!Очаквайте вече освен да се отнасят с вас като с животни и да ви купят, продават и купуват! Не, че до сега не сте били крепостни и роби на господарите си. Сега и на търг ще ви изкарват да ви продават!
27
2
 
12
 
! Отговори
купувач преди 6 години
Няма какво да коментирате!На запад ВСИЧКО се купува и продава!
26
0
 
10
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 25 Лъжлив мечтател.Та ти дори нямаш кола.
25
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен само гаража ми струва толкова .
24
7
 
1
 
! Отговори
Или преди 6 години
Кварталът, с червените фенери от Амстердам го закупува. Отваря филиал -има мнооого нови гости от изток, изнервени и пренапрегнати от път и мисли за бъдещето. Полезна дейност, разтоварваща агресията, тестостерона и намаляваща насилието.
23
7
 
10
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 6 години
Може и някой улегнал нацист да го е купил !
22
3
 
31
 
! Отговори
Яко преди 6 години
Просто заселва едни семейство сиганье. Само след 10 години от тези парапитеци ще се пръкнат още 5-6 семейства и вдички къщи ще са населени. След още 10 години целия Берлин /на 2 часа път с кола и на 1 ден с катуна/ ще бъка от живот с парапитеците. Да им е честито!
21
3
 
13
 
! Отговори
Ей младежи преди 6 години
Всичко знаете,всичко разбирате само гдето като 9 не сте много добре с правописа. И в БГ има селца които могат да се купят.На времето така купиха с.Лещен и от запустяло го направиха интересно за ,,селски туризъм.А в Дюлинският проход има още пустеещи селца.
20
7
 
23
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До Аз"Аз искам и бегето така някой да купи"Спокойно-БГ-то се дава безплатно....Само още малко да се поопразни от "лошия мат'рял".
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Alwine 102-103, 04924 Uebigau-Wahrenbrück, Германия
18
4
 
19
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Такива села са мечтата на саудитския инвеститор!Щом дават по 10 000$ на мигрантите да влизат в Европа,що да не им накупят и села?Макар че повечето биха предпочели да живеят в градове с всичко безплатно....
17
12
 
7
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Искам и бегето така някой да купи
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
що не пишете колко данъци ще плаща, колко за вода, топло, канал, електричество? сигур има и още нещо!
15
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато копирате Новини от други Медии винаги има грешки , не е на изток а на юг и на картата в гугъл не е никакво село а вътре в гората около едно шосе , интересното е че се предлага за Село
14
3
 
28
 
! Отговори
Бареков каза че преди 6 години
Балкански милиардер e купил лихтенщайн за пет биткойна ще строй стадион и чешмички и една метро станция .
13
6
 
33
 
! Отговори
д-р Исня преди 6 години
На първо време ще вдигне джамия и ще привлече много млади надежди