Разточителство: Да направиш болница за... камили

Клиниката е открита в Дубай, струва цели 10 млн. долара
14 дек 2017 22:16, Анисия Иванова
12
Разточителство: Да направиш болница за... камили
Снимка: Reuters

В Дубай беше открита болница за камили за 10 милиона долара, оборудвана със съвременни операционни зали и най-модерна медицинска техника, съобщава Ройтерс.

Тези животни са съществена част от културните традиции на страната. Тук редовно се организират състезания с камили и конкурси за красота, представляващи голяма атракция за местните жители.

В рамките на тази традиция се вписва и новоизградената болница, която е първата по рода си в света, твърди нейният директор Мохамед ал Булоши.

В нея са назначени екипи от опитни ветеринари, които могат да лекуват едновременно 20 четириноги пациенти. Край лечебното заведение е изградена и малка състезателна писта, на която излекуваните животни могат да се възстановяват след медицинските процедури.

Оборудването в болницата е било специално приспособено за нуждите на камилите. Цената на една хирургическа операция започва от 1000 долара, а рентгенова снимка или видеозон се таксуват 110 долара. (БТА)
 


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
КРЕТЕН преди 1 година
Браво! За разлика от нашите прехвалени спешни центрове.Наложи ми се да потърся помощ в спешния център на "супер" СИТИ КЛИНИК.Непоносими болки в крака по време на шофиране ме принудиха да спра на паркинга и да потърся тяхната помощ. Толкова се "заинтирисоваха" от състоянието ми,че ме изпратиха без обяснение да си платя за специалист и да седна в общото фоае къде то чакаха над 50 човека,за да ме приемат ако остане време. Освен да им тегля една тлъста нашенска на ум и да си тръгна нямах избор.
10
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Разбира се , че и камилите заслужават медицинска помощ! Жалко, че човечеството така е подредило нещата, че някъде има и хора, които не получават такава.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам 9 камили от основен ремонт в новия дубайски сервиз..
8
3
 
5
 
! Отговори
ddfsdfs преди 1 година
Човек какво ли не прави за любимата си. Ето, камилите ги даряват със с*кс, а те се грижат за здравето им.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от тъпотия, но не клиниката. Имали, направили. Заглавието е абсурдно и се казва ЕХОГРАФ. Какъв е този видеозон, господа журналисти.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой ще плаща здравните осигуровки на камилите?
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и аз съм сгласен - разточителство е!!!!
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
как пък да не е разточителство, за толкова по-полезни неща могат да отидат тези пари
3
0
 
10
 
! Отговори
Кое е разточителното преди 1 година
Болница за камили в Дубай е еквивалента на автомивка в запания свят
2
1
 
14
 
! Отговори
К преди 1 година
Глупости на квадрат ! Камилите отдавна са си заслужили поне това внимание ... Разточителство са политическите избори в България, както и цялата "здравна" система, за за "образованието" да не говорим, ха ха ха ...
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е лесно да си камилар с пари,следващата стъпка е да им направят собствен небостъргач.Толупи.