Алкохолен парадокс: Едни пият, други "падат"

Доходите определят връзката между пиячката и инфаркта
3 яну 2018 21:50,
10
Алкохолен парадокс: Едни пият, други "падат"
Снимка: Pixabay

Хората, които консумират алкохол по две-три чаши седмично, са с по-малка вероятност да умрат от сърдечни заболявания, в сравнение с въздържателите. Но това важи само за заможните люде, тъй като е много по-вероятно те да консумират алкохола не на гладно, а с някакво ястие.

Това заключение, а именно, че умереното пиене е полезно за сърдечносъдовата система на богатите, но може да се окаже фатално за бедните хора, направиха норвежки учени, цитирани от в. "Дейли мейл" и БТА.

Изводите им са базирани на анализ, направен на 200 000 норвежци. Според учените бедните хора дори пият по-малко от богатите, но нездравословно, което по-често води до сърдечни болежки и инфаркт.

Те наричат това явление "алкохолният парадокс", защото именно от него проличало, че връзката между алкохолната консумация и сърдечносъдовите заболявания варира според доходите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 6 години
Това важи само за скандинавските страни. Тук всеки почти може да си вземе пиене, евтино или не. Там просто пиенето е скъпо и идеята на статията е да си купуват по малко но редовно, а не да разчитат на алкохолният туризъм в чужди страни. Тъпотия накратко.
6
0
 
9
 
! Отговори
яЗЕКА преди 6 години
Не се пънете толкова...Бедните норвежци са с по 5000 евро /мес доход, така че всички отивате у графа бедни.
5
1
 
29
 
! Отговори
факт преди 6 години
Всичките проблеми произлизат от нередовното пиене.Богатите пият редовно и умерено. Бедните пият когато има и докато свърши.
4
0
 
23
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Който пие - пие много минимум по 200-300 гр. на ден, почти всеки ден. Какви са тези 2-3 чашки седмично, за които става дума в изследването?
3
4
 
14
 
! Отговори
Шиши Кифтето преди 6 години
Па я пием кат смок,ама апвам пъчъ с мноо чесан джумерки пражки жоланчета с киселу зели и боб *** мноо пардя,па кат набием жината и пуска маане Азис опса опса опса опсаааа ни сам никак болен здраву сарце кат воол
2
0
 
15
 
! Отговори
не вярвам преди 6 години
Пак полуистини, полулъжи и то не у нас, а в Скандинавието-където всички на два крака удрят не с чашите, а с 1/2лтр бутилчици водката.
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де,ако алкохола не е гарниран с филе елена и съомга,а със кисело зеле и свинско като за бедни пак ли умирачката ще дойде по бързо от предвиденото?