Този ден дойде... 8-и януари – Денят на разводите!

Днес се подават най-много молби за прекратяване на брака
8 яну 2018 16:30,
2
Този ден дойде... 8-и януари – Денят на разводите!
Снимка: Pixabay

Изневяра, финансови проблеми, липса на интимност и внимание са най-често срещаните проблеми, които водят до края на един брак. А днес, или първият работен понеделник от новата година, е наричан от адвокатите "Ден на разводите", тъй като се подават най-много молби за разтрогване на брака, пише в. "Дейли експрес".

Допитване, направено във Великобритания сред близо 2100 души по поръчка на адвокатската кантора "Слейтър и Гордън" показва, че 22 процента от участниците са обмисляли идеята за развод. "Хората, които се свързват с нас, от месеци и дори от години обмислят идеята за развод, но много често мисълта, че ще разстроят близките си, както и че ще останат сами и финансово затруднени, ги кара да изчакват", казва Лорейн Харви от адвокатската кантора.

12 % от анкетираните споделят, че финансовите проблеми са ги подтикнали да се разделят с партньорите си. Около 16 % не крият, че последният им скандал на тема пари е бил съвсем скоро. Други 26 % признават, че поделянето на финансовите отговорности е най-честата причина за брачни кавги.

Не са малко и тези, според които липсата на интимност внася сериозно напрежение в отношенията им с брачния партньор. 23 % признават, че с половинките си спят в отделни стаи. Близо 10 на сто признават, че не са правили секс с партньора си от над една година, съобщава БТА.

А почти половината от участниците в допитването не крият, че са готови да подадат молба за развод при изневяра. Според данни на Националния статистически институт във Великобритания разводите между хетеросексуални двойки през 2016 г. са се увеличили с 5,8 процента спрямо предходната година. Според статистиката средната продължителност на брака е 12 години, като цели 42 % в Англия и Уелс завършват семейните си отношения с развод.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Братовчеде 17 часа е пак икономиите почнаха спрял си и не мърдаш а мръдни де цял живот икономии ли.ще има
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма лошо.Не може цял живот да караш един и същ автомобил.