Срещу инцидентите с животни: Влак в Япония лае!

613 пъти сърни и елени са били блъснати на релсите за година
17 яну 2018 21:55,
2
Срещу инцидентите с животни: Влак в Япония лае!
Снимка: Архив, Reuters

Японски учени оборудваха влак с високоговорител, по който пускат кучешки лай и пръхтене на елени, за да предотвратяват инциденти с животни по релсите, съобщи Би Би Си.

Звуците се предназначени главно да плашат елените от железопътните релси. Те често ги /лижат, защото храната им е бедна на желязо. Останалите от преминаването на влаковете стружки за тях са полезна добавка.

Трисекунден звук от пръхтене на елен привлича вниманието на животните, а само 20 секунди кучешки лай са достатъчни да ги подплашат и те да избягат, увериха представители на Железопътния научно-технически институт.

Животинските звуци няма да бъдат пускани в населени райони.

В Япония влакове са блъснали сърни или елени 613 пъти през 2016 г. Това е довело до закъснения на влаковете с 30 или повече минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
малкия содому преди 6 години
Само гледайте да не пуснете влак който блее, че да не стане фал!-sudo -mu, сто и шейсет и пет санта (това са две отделни измервания), габрово, изгреееев
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Това е довело до закъснения на влаковете с 30 или повече минути"за нас това закъснение при това на един влак е пристигане на време. :)