Общите помещения носят нещастие на служителите

И още – ниска производителност и неудовлетворение от труда
19 яну 2018 20:00,
9
Общите помещения носят нещастие на служителите
Снимка: Pixabay

Все повече офиси се простират в помещения с разгърната площ, което се оказва, че не е плюс нито за служителите, нито за шефовете им. Резултатът, който е констатиран при направено шведско проучване, цитирано от в. "Метро", е нещастни хора с ниска работоспособност.

Според екип на изследователския център в Карлщадския университет голяма недомислица били общите офис помещения, предава БТА.

Първоначалният им замисъл е да се стимулира една хомогенна среда за сътрудничество на служителите, но в крайна сметка се оказало, че тя не ги насърчава към постигането на общи цели, а по-скоро ги разсейва и дразни.

Подобна среда рязко сваля производителността на служителите, предупреждава ръководителят на екипа д-р Тобайъс Отербринг. Колкото повече хора работят на едно място, толкова по-малко е удовлетворението им от работата.

Изследователите установили, че дори при малки колективи от 3 до 9 човека и средни - от 10 до 20 нивото на комуникация е слабо, а резултатите от труда - ниски.

Отербринг изтъква, че общите помещения в краткосрочен план могат да носят изгоди, но в дългосрочен план са губещи, заради намалената производителност и неудовлетвореността на служителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
9
 
! Отговори
младен преди 6 години
"Първоначалният им замисъл е да се стимулира една хомогенна среда за сътрудничество на служителите...."Да бе да. Идеята за опен-спейс е да се пестят $$$ от офисни площи. Иначе ако някой шеф очаква да мога да си свърша работата както трябжа и да мисля нови неща в опен-спейс да дойде тои да го направи.
5
0
 
23
 
! Отговори
20649 преди 6 години
Отново откриваат топлата вода. За новопостроените офиси има обяснение - работодателят цели максимум експоатация и минимум разходи. Но пропилените средства за събаряне на стени в сгради от преди нека тежат на вариклечковците, които копират безмозъчно всичко чуждоземско. Да, вредно е да работиш 8 часа в едно помещение с 8-10-30 души, с почевето от които имате явна несъвместимост. А шума, който изтощава неусетно нервната система? А вирусите и болничните? Не всяка модерност е напредък!
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми тя тая тъпня е измислена там за където драпаме да идем. Капиталистите правят големи офиси и ги преграждат със стъкла, а вътре по 20-30 човека, досущ като шаранчета в аквариум. А отгоре ги следят, да си бръкнеш в носа незабелязано не можеш. Контрол и пак контрол.
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В общото помещение една като пръдне, климатика го разнася за отрицателно време.
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общите помещения са много миризливи, направо вонящи. Бил съм в казармата.
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общите помещения са много гадни. Бил съм с 9 човека в общо помещение и е гадно.