Първо, второ дете: Какво говори това за характера?

Кога си роден и какво означава това? Вижте!
6 фев 2018 21:07, Eкип на Teenproblem
1
Първо, второ дете: Какво говори това за характера?
Снимка: Instagram

Когато кажеш на хората, че си само дете в семейството, те предполагат, че си властен и изискващ? Алфред Адлер (1870 – 1937) вярвал, че характерът ни се оформя предимно от въпроси, свързани с развитието.
 
Подобни теории са актуални и днес, въпреки че някои ги смятат за прекалено прости. По-нови изследвания показват, че трябва да се отбележат и други фактори като темперамент и околна среда.
 
Освен това, много е важно да се вземе предвид дали има братя и сестри, колко е голяма разликата с тях и на каква възраст са били родителите, когато детето се е родило. Ето някои от основните характеристики според Адлер:
 
Единствено дете:
 
То иска да бъде център на внимание, особено когато получава 200% от него. То често е разглезено и има трудности в споделянето. Съзряват рано и могат да бъдат арогантни. Винаги очакват специално отношение. Известни единствени деца са Тайгър Уудс, Даниел Радклиг, Леонардо Дикаприо и Натали Портман.
 
Първородно дете
 
Те надценяват възможностите си и се държат така, сякаш властта е тяхно право по рождение. Те са авторитарни и строги като родители и са склонни към ревност, безпокойство и са много отбранителни. Известни първородни деца са Бионсе, Тейлър Сиуфт, Опра Уинфри, Риана и Кейт Мидълтън.

Останалите деца в семейството и какво говорят те за характера - четете в TeenProblem.net


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари