Красотата на Гоа – екзотичният рай! Какво трябва да знаем?

Държавата печели туристите с лукс и пищни партита
9 фев 2018 20:09, Eкип на Teenproblem
5
Красотата на Гоа – екзотичният рай! Какво трябва да знаем?
Снимка: Instagram

Популярна сред американските хипита през 60-те години на миналия век, Гоа - държава в Западна Индия, с излаз на Арабско море - сега е дом на толкова йога учители и школи, колкото и луксозни хотели.
 
През последните две десетилетия Гоа печели туристите със своите нощни партита в северната част и спокойното крайбрежие на юг.
 
Религиите от миналото на Гоа, като португалска провинция, все още се отразяват на архитектурата и кухнята; в южната си столица Маргао - и културния център на държавата - индо-португалските имения и църкви са най-разпространени.

1. Нещо вкусно и екзотично
 

Goan cuisine е комбинация от католическия афинитет към свинското месо и вегетарианството: "Репертоарът на аромати, както и съставки като джанги, ферментирали, сурови манго и местното chorizo, които може да опитате тук, са доста различни от тези в другите части на Индия', казва главният готвач Томас Захариас, който работи в един от най-посещаваните заведения за хранене в Мумбай.

Още по темата можете да прочетете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: градГоа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
2 до 4 преди 6 години
От Н-р 2 до Н-р 4 : Смятам да не коментирам нищо отсега-нататък, че тука само пенсионери, бивши ***, русофили, русофоби,мърморани и пр. Чудя се. как още не е писал някой за Путин още-нищо че става дума за Индия. Не знам дали си истински будист, но съм сигурен,че не си бил в Индия, много е различно от четене, гледане на ТВ- друг свят е просто...
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-неграмотна статия НЕ МОЖЕ ДА ИМА!- Гоа е толкова държава в Индия, колкото Флорида е държава в САЩ;- Тадж Махал (на снимката) е толкова близо до Гоа, колкото Берлин е в Софийска област;СРАМОТА!
2
1
 
5
 
! Отговори
Лас Вегаса на Индия преди 6 години
Сееега: Столицата се казва Мормугао, а не Маргао, и не е отделна държажа ,а щат. В Индия има щати, а м/у тях има даже нещо като граници и визов режим за техни граждани. Нас ни пускат без проблем, но техните хора са различни раси, вяра има мюсулмани, будисти, католици и куп местни религии. Гоа е супер красиво,тропик, повечето са католици, масово знаят Англииски и Португалски. Ядяхме в един ресторант, като сервитьорът беше с истинска ***, уникална обстановка и шик. За 20щд си цар. Много свестни
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гоа е бивша португалска колония.