Дърам – романтика и средновековна атмосфера

Любовта е целогодишно там със зашеметяваща природа и архитектура
19 фев 2018 21:15,
1
Дърам – романтика и средновековна атмосфера
Снимка: Instagram

Любовта е целогодишно в Дърам (Англия) със зашеметяващата му природа и архитектура, които ни отнасят в една приказна, романтична атмосфера. Обявен за вторият най-романтичен град във Великобритания, това е едно чудесно място, което да посетите с половинката през идващото лято.

Вижте 5 причини да изберете точно Дърам.

1. Замък и катедрала

Замъкът представлява норманска крепост, построена през 11-ти век, като демонстрация на мощта на норманския крал в северните земи на Англия. Той, както и катедралата са част от световното кутурно наследство на ЮНЕСКО, а днес в него се помещава известният университетски колеж Дърам.

Катедралата, построена през 10-ти век е считана за едно от най-прекрасните примери за норманска архитектура и има невероятно богата история, която включва многобройни викингски набези, а централната кула е висока 66 метра. 

2. Минерални извори 

Градът е известен с множеството минерални извори, като местните СПА центрове са обявени за най-добрите в северна Англия.

3. Тъмното небе

По-голямата част от населението на Великобритания живее в гъсто населени градски райони със силно замърсен въздух. Но в Дърам погледът стига до 2000 метра по всяко време, като най-далечният космически обект, който може да видите с невъоръжено око е Галактиката Андромеда - огромен остров звезди, много подобен на Млечен път.

Още по темата може да прочетете в teenproblem.net

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
суаве преди 6 години
В Англия е толкова романтично,колкото в пернишка мина.