Екземи, мигрена, астма... Дезодорантите разболяват!

Тушираме потта под мишниците, но си причиняваме болежки
16 мар 2018 13:45,
2
Екземи, мигрена, астма... Дезодорантите разболяват!
Снимка: Pixabay

Може да тушираме потта под мишниците, но да предизвикане неприятни последици. Това е заключението на експерти от университета в Мелбърн.

Австралийските учени анкетирали 1100 доброволци и установили, че при 26 % от хората се получава реакция на организма заради химикалите в дезодорантите.

Изводът от изследването е, че дезодорантите причиняват мигрена, астма и кожни проблеми, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Над четвърт от запитаните мислят, че ще се разболяват и от ароматизаторите за помещения и почистващите препарати. "Изложени сме на тези химикали продължително време.

Но хората не осъзнават вредното им въздействие, докато не стане прекалено късно", каза ръководителят на проучването проф. Ан Стайнъман.

Броят на хората, чувствителни към химикали, се е повишил четири пъти за 16 години. Според учените, американците, страдащи от проблема, са 55 милиона души.

Някои от доброволците признават, че вече не могат да мият ръцете си с ароматизиран сапун. Специалистите предупреждават, че продуктите със силна миризма, които влизат в пряк контакт с кожата ни, може да доведат и до екземи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ползвайте *** от на баба ви резептите а за ухание използвайте органични вещества като цветя. Един цвят от люляк разтъркайте между дланите и два дни ще ухаете на свежест.
1
1
 
7
 
! Отговори
Ха ха преди 6 години
Е аз за това ползвам от аптека без мириз и алюминий.