Съветник: Как да имаме по-уверен тийнейджър?

Тези, които помагат на непознати, са с по-високо самочувствие
23 мар 2018 21:02,
2
Съветник: Как да имаме по-уверен тийнейджър?
Снимка: Pixabay

Когато помагате на другите, това повишава вашата увереност – установи ново проучване. Учените от университета Brigham Young в Юта  отбелязват, че юноши, които проявяват внимание и предлагат помощ на непознати, имат по-високо самочувствие. 

Според изследването, младите, които помагат само на най-близките си и не са склонни да се намесят в обществени ситуации, страдат от ниско самочувствие. Но според тях това може лесно да бъде променено, защото те лесно възприемат ново поведение.
 
“В това проучване, ние установихме, че младите, които помагат на непознати, се чувстват по-комфортно със себе си с течение на времето. Като се има предвид значението на самочувствието в тези години, това е важна констатация“, казва професор Лаура Уокър.
 
“Това предполага, че младите започват да се възприемат като по-значими за света, защото откриват какво влияние могат да имат дори над непознати. Съветвам родителите да насърчават подобно поведение у децата си“, добави тя.
 
Екипът изследвал поведението на 681 юноши между 11 и 14 години, които били съветвани и стимулирани да оказват помощ и да не са безразлични към обществени ситуации. След година всеки от тях казвал: “Аз съм доволен от себе си“.
 

2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
anansar преди 8 месеца
Brigham Young е семинария за прозводство на мормонски проповедници, не университет. Тука религиозно-сектантска пропаганда ли се вкара или да?
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Уветрен тинейджър е таралеж в гащите. Беля, с една дума.