Секс преди 18? Съвети за подрастващи и родители

Как да се предпазим от бременност, говорят експертите
27 мар 2018 23:00,
34
Секс преди 18? Съвети за подрастващи и родители
Снимка: Pixabay

Въпреки че бременността сред непълнолетните е намаляла през последните години, статистиките все още сочат, че младите, които водят полов живот не са достатъчно запознати с предпазните мерки по време на секс. 

Статистика
 
Според проучвания повечето тийнейджъри използват контрацептиви по време на полов акт, но често не го правят нито методично нито правилно.
 
82% от забременелите непълнолетни момичета се ужасяват от идеята да имат дете и прибягват до аборт (като често не казват дори на родителите). 
 
В останалите случаи появата на наследник става пречка за завършване на средно образование, а понякога и до нежелан брак.
 
Института "Guttmacher" установи, че 24 държави не позволяват на непълнотелетни да закупуват презервативи без разрешението на техните родители. Но дали това ги спира от полов контакт?

Какво казват учените?
 
"Днес тийнейджърите имат огромен достъп до информация. Но за съжаление образователната система ги запознава много повече с половите болести, отколкото с възможността за забременяване.
 
Много от младите двойки разчитат на това, че "си имат доверие" и следователно няма никаква опасност при липса на контрацептиви. Но един от 8 незащитени акта води до бременност - нашата биология е направена, за да създаде потомство", казва Д-р Филипа Гордън.
 

34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
за да се предпазят научете ги да гълтат.
21
0
 
0
 
! Отговори
Да преди 8 месеца
Нека и аз да кажа!Раждали са преди, защото са били хора от село, и им е трябвало работна ръка!Сега като няма вече села, няма и хора!Иначе, да, днешните жени искат само да си гледат кефа и да ходят насам-натам.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Преди са раждали сега търсят луксозни неща!!!!!
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От огромно значение е от най- ранното детство малките да се възпитават в правилно осъзнаване на своя пол и своята полова роля.Момчето трябва да се възпитава като момче и бъдещ мъж , а момичето като момичето и бъдеща жена.За разлика от девойките външните неадекватни дразнители действат по- силно стимулиращо на младежа и могат да изострят половите му потребности и доведат до неадекватно и неестествено полово поведение.
18
4
 
1
 
! Отговори
така се лекуват преди 8 месеца
Лечението с полови масажи при бозайниците/mamalia/за почва още от зачеването .

Огледайте как се лекуват с полови масажи вкл хапане гушкане.близване кученца котенца и всички други.
АКо лишите една дълго чакана човешка майка от лечение с полови масажи до 18 години тя може вече да е трайно повредена вкл от нагло престъпни училища ..
У нас девойките на 16 вече са годни за здраво семейство и раждане и отлгеждане надеца.МАлцинствени групи обаче изискват несъзнателно брак на 12 максимум до 14 годин
17
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не, Чикънче, но с теб ще е забавно. Пък и трябва добре да си разработен. Да мине по-лесно яйцето.
16
6
 
4
 
! Отговори
Чикън преди 8 месеца
И още от малки им набивайте в главите, как ако забременеят ще си съсипят живота!
15
8
 
6
 
! Отговори
Чикън преди 8 месеца
Напред срещу природата! Използвайте всички морални пропаганди и религиозни измишльотини, за да накарате младата жена да не желае да ражда. Обяснявайте им колко са модерни и трябва да учат, да работят, да правят велика кариера, да си хабят времето и да чакат принца... Няма проблеми.
14
5
 
2
 
! Отговори
....... преди 8 месеца
ne - blagodaria
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Херпеса появи ли се, си остава за цял живот. Почва да рецидивира често.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Направо си поръчайте едно кашонче с надпис на едро в къщи и всеки да се отчита какво е взел в една тетрадка озаглавена разход на презервативи и "умната".
11
7
 
19
 
! Отговори
_Революционер_ преди 8 месеца
До 11 Да но при соца е имало морал. И жените са раждали на 18 от първата си любов !
10
1
 
22
 
! Отговори
Руснака преди 8 месеца
Абе що ли продължавам да го отварям тоя сайт и аз не знам.
Нещо по глупаво нямаше ли да напиешете или си имате квота и си нямате глвен редактор?
9
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В соца раждаха на 18 жените сега ми се правят на морални :))) къде сте бе .
8
11
 
48
 
! Отговори
Нов световен ред преди 8 месеца
Едно време пра бабите ви докато станат "пълнолетни" вече са имали по 3-4 деца.
Затова населението България след освобождението само за един век се увеличава 4 ПЪТИ! И то при сравнително висока смъртност по това време. 2 световни войни, национални катастрофи, смени на режими......Нищо не можело да спре българите. От 2 мил. ставаме на 8 мил.

А сега във мирно време се затриваме. Точно заради пропагандата на запада. Жените да учат до 25, да бачкат и евентуално към 35 да родят ЕДНО дете.
7
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"един от 8 незащитени акта води до бременност"

Това, ако беше така, щеше да има момичета с по 30 аботрта ...
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 3

Освен ако дъщерите ти не търсят просто плътско удоволствие...
5
5
 
20
 
! Отговори
Джендар от София преди 8 месеца
Ама тая статия нали се отнася и за нас джендарите ?
4
0
 
22
 
! Отговори
До Чичко с херпес преди 8 месеца
Ха ха ха ха, ти успя да ме разсмееш, защото ми напомни нещо, което разправяха по-възрастни колеги. Преди години, по времето на някакъв младежки семинар, организиран в курорт, едно вече женено бате също се пробутало да го командироват и то да иде на семинар, с аргумента, че все още е под 35 г. Такъв бил критерият за участие в това начинание.
Само че там батето кръшнало, това се разбрало. След като се върнали в София обаче, батето установило, че има херпес на оная работа. Казал, че е болезнено.
3
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 1

Важното е, когато дъщерите ти станат на 16-18 години, вече да си успял да им обясниш по какво се различават свястното, влюбено момче и дребното тарикатче използвач.
По-нататък думата ще има природата. Важното е момичетата да разберат, че не трябва да обръщат внимание на онези, които не ги заслужават, дори тези момчета да са хубави, нахакани и умни. Само който я уважава, той я заслужава!
Ти като баща трябва да намериш начин да им обясниш това.