Секс преди 18? Съвети за подрастващи и родители

Как да се предпазим от бременност, говорят експертите
27 мар 2018 23:00,
34
Секс преди 18? Съвети за подрастващи и родители
Снимка: Pixabay

Въпреки че бременността сред непълнолетните е намаляла през последните години, статистиките все още сочат, че младите, които водят полов живот не са достатъчно запознати с предпазните мерки по време на секс. 

Статистика
 
Според проучвания повечето тийнейджъри използват контрацептиви по време на полов акт, но често не го правят нито методично нито правилно.
 
82% от забременелите непълнолетни момичета се ужасяват от идеята да имат дете и прибягват до аборт (като често не казват дори на родителите). 
 
В останалите случаи появата на наследник става пречка за завършване на средно образование, а понякога и до нежелан брак.
 
Института "Guttmacher" установи, че 24 държави не позволяват на непълнотелетни да закупуват презервативи без разрешението на техните родители. Но дали това ги спира от полов контакт?

Какво казват учените?
 
"Днес тийнейджърите имат огромен достъп до информация. Но за съжаление образователната система ги запознава много повече с половите болести, отколкото с възможността за забременяване.
 
Много от младите двойки разчитат на това, че "си имат доверие" и следователно няма никаква опасност при липса на контрацептиви. Но един от 8 незащитени акта води до бременност - нашата биология е направена, за да създаде потомство", казва Д-р Филипа Гордън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари