Секс преди 18? Съвети за подрастващи и родители

Как да се предпазим от бременност, говорят експертите
27 мар 2018 23:00,
34
Секс преди 18? Съвети за подрастващи и родители
Снимка: Pixabay

Въпреки че бременността сред непълнолетните е намаляла през последните години, статистиките все още сочат, че младите, които водят полов живот не са достатъчно запознати с предпазните мерки по време на секс. 

Статистика
 
Според проучвания повечето тийнейджъри използват контрацептиви по време на полов акт, но често не го правят нито методично нито правилно.
 
82% от забременелите непълнолетни момичета се ужасяват от идеята да имат дете и прибягват до аборт (като често не казват дори на родителите). 
 
В останалите случаи появата на наследник става пречка за завършване на средно образование, а понякога и до нежелан брак.
 
Института "Guttmacher" установи, че 24 държави не позволяват на непълнотелетни да закупуват презервативи без разрешението на техните родители. Но дали това ги спира от полов контакт?

Какво казват учените?
 
"Днес тийнейджърите имат огромен достъп до информация. Но за съжаление образователната система ги запознава много повече с половите болести, отколкото с възможността за забременяване.
 
Много от младите двойки разчитат на това, че "си имат доверие" и следователно няма никаква опасност при липса на контрацептиви. Но един от 8 незащитени акта води до бременност - нашата биология е направена, за да създаде потомство", казва Д-р Филипа Гордън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за да се предпазят научете ги да гълтат.
18
0
 
0
 
! Отговори
Да преди 6 години
Нека и аз да кажа!Раждали са преди, защото са били хора от село, и им е трябвало работна ръка!Сега като няма вече села, няма и хора!Иначе, да, днешните жени искат само да си гледат кефа и да ходят насам-натам.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди са раждали сега търсят луксозни неща!!!!!
16
4
 
1
 
! Отговори
така се лекуват преди 6 години
Лечението с полови масажи при бозайниците/mamalia/за почва още от зачеването .Огледайте как се лекуват с полови масажи вкл хапане гушкане.близване кученца котенца и всички други.АКо лишите една дълго чакана човешка майка от лечение с полови масажи до 18 години тя може вече да е трайно повредена вкл от нагло престъпни училища ..У нас девойките на 16 вече са годни за здраво семейство и раждане и отлгеждане надеца.МАлцинствени групи обаче изискват несъзнателно брак на 12 максимум до 14 годин
15
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не, Чикънче, но с теб ще е забавно. Пък и трябва добре да си разработен. Да мине по-лесно яйцето.
14
7
 
4
 
! Отговори
Чикън преди 6 години
И още от малки им набивайте в главите, как ако забременеят ще си съсипят живота!
13
9
 
6
 
! Отговори
Чикън преди 6 години
Напред срещу природата! Използвайте всички морални пропаганди и религиозни измишльотини, за да накарате младата жена да не желае да ражда. Обяснявайте им колко са модерни и трябва да учат, да работят, да правят велика кариера, да си хабят времето и да чакат принца... Няма проблеми.
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Херпеса появи ли се, си остава за цял живот. Почва да рецидивира често.
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо си поръчайте едно кашонче с надпис на едро в къщи и всеки да се отчита какво е взел в една тетрадка озаглавена разход на презервативи и "умната".
10
2
 
22
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
Абе що ли продължавам да го отварям тоя сайт и аз не знам.Нещо по глупаво нямаше ли да напиешете или си имате квота и си нямате глвен редактор?
9
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В соца раждаха на 18 жените сега ми се правят на морални :))) къде сте бе .
8
12
 
48
 
! Отговори
Нов световен ред преди 6 години
Едно време пра бабите ви докато станат "пълнолетни" вече са имали по 3-4 деца. Затова населението България след освобождението само за един век се увеличава 4 ПЪТИ! И то при сравнително висока смъртност по това време. 2 световни войни, национални катастрофи, смени на режими......Нищо не можело да спре българите. От 2 мил. ставаме на 8 мил.А сега във мирно време се затриваме. Точно заради пропагандата на запада. Жените да учат до 25, да бачкат и евентуално към 35 да родят ЕДНО дете.
7
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"един от 8 незащитени акта води до бременност"Това, ако беше така, щеше да има момичета с по 30 аботрта ...
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Освен ако дъщерите ти не търсят просто плътско удоволствие...
5
6
 
20
 
! Отговори
Джендар от София преди 6 години
Ама тая статия нали се отнася и за нас джендарите ?
4
0
 
22
 
! Отговори
До Чичко с херпес преди 6 години
Ха ха ха ха, ти успя да ме разсмееш, защото ми напомни нещо, което разправяха по-възрастни колеги. Преди години, по времето на някакъв младежки семинар, организиран в курорт, едно вече женено бате също се пробутало да го командироват и то да иде на семинар, с аргумента, че все още е под 35 г. Такъв бил критерият за участие в това начинание.Само че там батето кръшнало, това се разбрало. След като се върнали в София обаче, батето установило, че има херпес на оная работа. Казал, че е болезнено.
3
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Важното е, когато дъщерите ти станат на 16-18 години, вече да си успял да им обясниш по какво се различават свястното, влюбено момче и дребното тарикатче използвач.По-нататък думата ще има природата. Важното е момичетата да разберат, че не трябва да обръщат внимание на онези, които не ги заслужават, дори тези момчета да са хубави, нахакани и умни. Само който я уважава, той я заслужава!Ти като баща трябва да намериш начин да им обясниш това.
2
3
 
23
 
! Отговори
Чичко с херпес преди 6 години
Деца, моля никакъв секс не правете. Сърби, пари, боли.
1
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не пропагандирайте такива неща, че някое *** ще остане без пишле, ако го хвана даже да си помисли да наобикаля щерките.