След подигравки: Момчето, което руши стереотипите

Един тийнейджър, който сподели най-голямата си тайна
3 апр 2018 20:43,
18
След подигравки: Момчето, което руши стереотипите
Снимка: Facebook

 Алекс е едно 17-годишно момче, което по нищо не се различава от останалите си връстници. Определя се като "повечето" на неговата възраст - чувствителен, с доста буен характер и доста критичен към себе си.

Споделя, че и той като всички има своите тайни, които не би искал да споделя останалите по една единствена причина – как ще реагират.
 
Но събира смелост и застава гордо, за да сподели най-голямата си тайна и да говори откровено за това, че от много малък не чува с лявото си ухо. Факт, който знаят много малко от приятелите и обкръжението му, защото му е неудобно да го коментира... за да не го приемат останалите като различен и да не го съжаляват.
 
Понесъл е много подигравки до момента, както той споделя, от сорта на "глухар", сблъсквал се е с много ситуации във времето, но въпреки това застава зад идеята, че един малък пример може да вдъхнови много. Че едно откровено споделяне на проблем може да вдъхне сила и кураж на други и да ги накара да се чувстват точно толкова специални, колкото са. Защото вярва, че всеки човек е уникален точно такъв, какъвто е.
 
Споделяме вдъхновяващата изповед на Алекс от личния му профил във Facebook, без редакция, защото е добър пример за това, че човек се изгражда тогава, когато превъзмогне страховете си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: тийнеджър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък споделям че много ми се такова, повече от нормалното. Ама кой ти признава?
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отога фейсбук стана източник на новини
15
0
 
3
 
! Отговори
развълнуван преди 6 години
Четох статията и се просълзих.Геройство!Само така може да опише разкритието,което направи Алекс и вдъхна смелост и кураж на милиони.
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да парадираш с недъзите си не е мъжко. но днешната култура на борците за справедливост овластява точно тези, и те от точно такива феминистични тенденции се възползват за да се изстрелят напред с някакъв вид джендъризъм.
13
0
 
5
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Сред децата винаги има съперничество. И в това съперничество те изпозлват всичко, което може да им донесе преимущество. Или казано по друг начин - те често са жестоки и имат ли желание винаги ще се намери за какво да се подиграят. И да не е "глухар" ще е Демби, Мързела, Картофа...
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стефанке, я по-добре си превеждай от чуждите сайтчета. И без това е е по-добре отколкото да създавате фейсбук новини, някой нещо си някъде си написал и т.н.
11
2
 
6
 
! Отговори
Кати преди 6 години
Ей колко прости и злобни коментатори! Одобрявам написаното от момчето, стиска му да си признае пред толкова много хора за здравословен проблем заради който и са го подигравали...един от малкото истински мъже!
10
1
 
4
 
! Отговори
Kak преди 6 години
Как е най-голямата му тайна , а ВСИЧКИ са го погигравали ? И как "се определя" като тих и скромен а прави от малкия си негъг национален проблем? Викали са му глухар и това го е разплаквало ? А как да му викат ? Ако на сляп човек викат слепец - това смята ли се за подигравка ? И каква е тази ОГРОМНА смелост която се изисква за да кажеш , че не чуваш добре с едно от ушите си ? Търси си внимание , момченцето . Успех.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЗ СЪМ ГЕЙ НО И ПРЕЗ УМА НЕ МИ Е МИНАЛА МИСЪЛ , ЧЕ ТОВА МОЖЕ ДА Е ТАЙНАТА МУ!!!ЯВНО ТУК Е ПЪЛНО С ИЗПЕДЕРАСТЕЛИ СЪЗДАНИЯ ПРАВЕЩИ СЕ НА ХЕТЕРО ЩОМ ВИ МИНАВАТ ТАКИВА МИСЛИ В ГЛАВАТА :D
8
2
 
11
 
! Отговори
До 6 - продълж. преди 6 години
Още в V-V клас пролича, че онова момиче се оформя като красавица - източи се, стана учудващо стройна, пусна едни разкошни дълги коси. В осми клас вече беше ясно - истинска красавица, при това единствена дъщеря на доста заможно семейство. Простакинчетата чак тогава си получиха заслуженото - грозни, пъпчиви, зле облечени (за пръв и единствен път останах доволен от това, че някои са с доста ограничени финансови възможности).Та, искам да кажа, Господ отмъщава най-добре. Онези и до днес злобеят.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6Като дете се ядосвах на няколко съученички от много простовати семейства, които се присмиваха на едно добричко, възпитано, умно момиченце от нашия клас заради това, че беше малко пухкавичко, но в никакъв случай не беше дебелана и не се караше с тях. Беше и с доста хубаво личице, а те бяха грозновати, простовати, злобнички. Баба ми много харесваше и момиченцето, и семейството му, може би затова имах отношение към случая.Но Господ си знае работата. Още в V-V клас пролича, че
6
1
 
10
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
Ега ти тайната, не чувал с лявото си ухо. Обзалагам се, че поне половината от тия дето отворихме статията, искахме да прочетем, че е гей и да поплюем/помечтаем на воля.
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помислих, че е гей и че джypналята правят сензация. Това е здравословен проблем, защо да е тайна?А тайна ли е, че подиграващите се са TЪПAHAPИ?
4
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
mi to mai v posledno vreme stana taka 4e po dobre e da si priznae6 4e xaresva6 maje kolkoto 4e si glux
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ ИСКАЛ ДА ГО СЪЖАЛЯВАТ И ЗАТОВА РЕШИЛ ДА ГО ОБЯВИ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!КОМЕНТАРИТЕ СА ИЗЛИШНИ ТОВА Е ЛЪЖЕЦ
2
3
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Е, нужен ли ни е Фейсбук? Нужни ли са ни толкова много "приятели"?! Как сме живяли без мрежата? Много по-добре, с по няколко, но истински приятели, с които споделяхме, без да знае целият свят!
1
5
 
3
 
! Отговори
Много кока и бело преди 6 години
Ми... добре..