След подигравки: Момчето, което руши стереотипите

Един тийнейджър, който сподели най-голямата си тайна
3 апр 2018 20:43,
18
След подигравки: Момчето, което руши стереотипите
Снимка: Facebook

 Алекс е едно 17-годишно момче, което по нищо не се различава от останалите си връстници. Определя се като "повечето" на неговата възраст - чувствителен, с доста буен характер и доста критичен към себе си.

Споделя, че и той като всички има своите тайни, които не би искал да споделя останалите по една единствена причина – как ще реагират.
 
Но събира смелост и застава гордо, за да сподели най-голямата си тайна и да говори откровено за това, че от много малък не чува с лявото си ухо. Факт, който знаят много малко от приятелите и обкръжението му, защото му е неудобно да го коментира... за да не го приемат останалите като различен и да не го съжаляват.
 
Понесъл е много подигравки до момента, както той споделя, от сорта на "глухар", сблъсквал се е с много ситуации във времето, но въпреки това застава зад идеята, че един малък пример може да вдъхнови много. Че едно откровено споделяне на проблем може да вдъхне сила и кураж на други и да ги накара да се чувстват точно толкова специални, колкото са. Защото вярва, че всеки човек е уникален точно такъв, какъвто е.
 
Споделяме вдъхновяващата изповед на Алекс от личния му профил във Facebook, без редакция, защото е добър пример за това, че човек се изгражда тогава, когато превъзмогне страховете си.
 

18
Още по темата: тийнеджър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз пък споделям че много ми се такова, повече от нормалното. Ама кой ти признава?
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Отога фейсбук стана източник на новини
15
0
 
3
 
! Отговори
развълнуван преди 9 месеца
Четох статията и се просълзих.Геройство!Само така може да опише разкритието,което направи Алекс и вдъхна смелост и кураж на милиони.
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
да парадираш с недъзите си не е мъжко. но днешната култура на борците за справедливост овластява точно тези, и те от точно такива феминистични тенденции се възползват за да се изстрелят напред с някакъв вид джендъризъм.
13
0
 
5
 
! Отговори
Handel преди 9 месеца
Сред децата винаги има съперничество. И в това съперничество те изпозлват всичко, което може да им донесе преимущество. Или казано по друг начин - те често са жестоки и имат ли желание винаги ще се намери за какво да се подиграят. И да не е "глухар" ще е Демби, Мързела, Картофа...
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Стефанке, я по-добре си превеждай от чуждите сайтчета. И без това е е по-добре отколкото да създавате фейсбук новини, някой нещо си някъде си написал и т.н.
11
2
 
6
 
! Отговори
Кати преди 9 месеца
Ей колко прости и злобни коментатори! Одобрявам написаното от момчето, стиска му да си признае пред толкова много хора за здравословен проблем заради който и са го подигравали...един от малкото истински мъже!
10
1
 
4
 
! Отговори
Kak преди 9 месеца
Как е най-голямата му тайна , а ВСИЧКИ са го погигравали ? И как "се определя" като тих и скромен а прави от малкия си негъг национален проблем? Викали са му глухар и това го е разплаквало ? А как да му викат ? Ако на сляп човек викат слепец - това смята ли се за подигравка ?
И каква е тази ОГРОМНА смелост която се изисква за да кажеш , че не чуваш добре с едно от ушите си ?

Търси си внимание , момченцето . Успех.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
АЗ СЪМ ГЕЙ НО И ПРЕЗ УМА НЕ МИ Е МИНАЛА МИСЪЛ , ЧЕ ТОВА МОЖЕ ДА Е ТАЙНАТА МУ!!!

ЯВНО ТУК Е ПЪЛНО С ИЗПЕДЕРАСТЕЛИ СЪЗДАНИЯ ПРАВЕЩИ СЕ НА ХЕТЕРО ЩОМ ВИ МИНАВАТ ТАКИВА МИСЛИ В ГЛАВАТА :D
8
2
 
11
 
! Отговори
До 6 - продълж. преди 9 месеца
Още в VІ-VІІ клас пролича, че онова момиче се оформя като красавица - източи се, стана учудващо стройна, пусна едни разкошни дълги коси. В осми клас вече беше ясно - истинска красавица, при това единствена дъщеря на доста заможно семейство. Простакинчетата чак тогава си получиха заслуженото - грозни, пъпчиви, зле облечени (за пръв и единствен път останах доволен от това, че някои са с доста ограничени финансови възможности).
Та, искам да кажа, Господ отмъщава най-добре. Онези и до днес злобеят.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 6

Като дете се ядосвах на няколко съученички от много простовати семейства, които се присмиваха на едно добричко, възпитано, умно момиченце от нашия клас заради това, че беше малко пухкавичко, но в никакъв случай не беше дебелана и не се караше с тях. Беше и с доста хубаво личице, а те бяха грозновати, простовати, злобнички. Баба ми много харесваше и момиченцето, и семейството му, може би затова имах отношение към случая.
Но Господ си знае работата. Още в VІ-VІІ клас пролича, че
6
1
 
10
 
! Отговори
Валентин преди 9 месеца
Ега ти тайната, не чувал с лявото си ухо.

Обзалагам се, че поне половината от тия дето отворихме статията, искахме да прочетем, че е гей и да поплюем/помечтаем на воля.
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Помислих, че е гей и че джypналята правят сензация.
Това е здравословен проблем, защо да е тайна?
А тайна ли е, че подиграващите се са TЪПAHAPИ?
4
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 9 месеца
mi to mai v posledno vreme stana taka 4e po dobre e da si priznae6 4e xaresva6 maje kolkoto 4e si glux
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
НЕ ИСКАЛ ДА ГО СЪЖАЛЯВАТ И ЗАТОВА РЕШИЛ ДА ГО ОБЯВИ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!

КОМЕНТАРИТЕ СА ИЗЛИШНИ ТОВА Е ЛЪЖЕЦ
2
3
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Е, нужен ли ни е Фейсбук? Нужни ли са ни толкова много "приятели"?! Как сме живяли без мрежата? Много по-добре, с по няколко, но истински приятели, с които споделяхме, без да знае целият свят!
1
5
 
3
 
! Отговори
Много кока и бело преди 9 месеца
Ми... добре..