Каква е най-подходящата диета според специалистите?

Поддържайте добра форма без да се лишавате от важни вещества
17 апр 2018 18:35,
0
Каква е най-подходящата диета според специалистите?
Снимка: Pixabay

Много младежи прибягват до строги диети и стават все по-слаби, дори и да не се налага да губят толкова много тегло, споделя GirlsHealth.gov. 

Специалисти направиха проучване коя диета е най-подходяща за младия организъм на тийнейджърите, така че те да поддържат добра форма без да се лишават от важни хранителни вещества. Вижте техните съвети:

1. Калории

Момичетата на възраст между 12 и 19 години се нуждаят от между 1600 и 2400 калории на ден, а момчетата от между 1800 и 3200, според MayoClinic.com.

Фактори като възрастта, височината и нивото на активност влияят върху това дали трябва да консумирате повече или по-малко калории.

Ако например сте спортист, ще трябва да приемате по-високо количество калории, защото иначе рискувате доброто здравословно състояние на организма си.

2. Плодове, зеленчуци и зърнени култури

Тийнейджърите трябва да приемат достатъчно въглехидрати, за да набавят около 45 до 65 % от ежедневните си калории.

Плодовете, зеленчуците и зърнените култури, които ядете всеки ден, запълват вашата въглехидратна нужда.

Консумирайте всеки ден зърнени продукти, като е добре те да бъдат под формата на цели зърна като овесена каша и кафяв ориз, а не храни като бял хляб; пълнозърнестите храни съдържат повече хранителни вещества, като фибри.

Не забравяйте да включвате плодове и зеленчуци всеки ден в менюто си. На ден трябва да приемате по 300-400 грама от тях. Каква е любимата ви салата?

Останалите съвети на специалистите за диета, четете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари