4 дни на Бали, с бира на плажа: Осъществената мечта на 12-годишния Дрю

Взел кредитната карта на майка си... и просто заминал
25 апр 2018 09:00,
32

История като от филм развълнува Австралия. 12-годишно момче избяга от вкъщи, замина за Индонезия и прекара 4-дневна ваканция на остров Бали, преди да бъде открито от полицията.

Дрю е шампион на тротинетка. Но е добър и в съчиняването на сложни схеми, за да осъществи една мечта. Той просто иска да отиде на Бали.

Не защото никога не е бил там. Напротив – всяко лято семейството прекарва ваканциите си на острова, но никога не оставя 12-годишния си син сам.

Дрю на два пъти се опитва да си резервира самолетен билет до Индонезия. Авиокомпаниите обаче изискват от него разрешително, подписано от родителите му, които са разведени. В един момент майка му – Ема – разбира за неуспешните му опити и предупреждава полицията.

Един ден Дрю се скарва с майка си. Точно тогава третият му опит за резервиране на билет се оказва успешен. Така, със семейната кредитна в джоба и тротинетката, сгъната в раницата, 12-годишното момче тръгва към летището.

За да избегне неудобните въпроси, той минава през автоматичното чекиране. И въпреки че сменя два полета, никой не се усъмнява в историята му. 

"Поискаха ми паспорта и ме попитаха дали съм сам. Аз им казах: "Да" и че мама ме чака отвън на летището, защото живее в Бали", сподели малкият хитрец.

Следват 4 дни ваканция, в които Дрю си наема хотелска стая, мотор и пие бира на плажа. В същото време игнорира обажданията на майка си, пише Bulgaria ON AIR.

Обезумяла от ужас, тя е предупредила полицията още в първия ден от изчезването му и е поискала на паспорта му да бъде наложена забрана за излизане извън граница. Процедура, която така и не е задействана.

Когато обаче 12-годишното момче публикува видео с изпълненията си в басейна, геолокализацията разкрива на полицията местоположението му.

Родителите на Дрю разполагат с 24 часа да приберат сина си. Причината – той не е нарушил нито един индонезийски закон и местната полиция няма право да го задържи за по-дълго.

Днес 12-годишното момче споделя, че съжалява за случилото се и че повече никога няма да повтори постъпката си. Семейството му настоява за промени в процедурите на полицията, за да не се повтори случилото се с някое друго хитро дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
10
 
! Отговори
Асен преди 5 години
Измислици! "В същото време игнорира обажданията на майка си" - ако това е вярно, значи по ID-то на кулата към която е закачен GSM-a му местоположението е ясно с точност под 200м! Ако майката няма достъп до ID-то, то със сигурност полицията има. Може да го получи от мобилният оператор, към който е картата! Нали всички получавате SMS-и, когато отидете в чужбина 'Добре дошъл в едикоя си страна'? Мобилният оператор знае къде сте, нали трябва да може да предаде обажданията.И други измислици има.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен7 - Ъъъ не знам, какво общини а едното с другото.ами щом не знаеш, ще ти кажа...самостоятелността и поемането на отговорност...това 12 годишно дете със сигурност е доста "по-пораснало" от българските 12 годишни, за които писах...без да съм родител, просто смятам, че доста родители в България меко казано прекаляват с обгрижването на децата си...имам приятели, чиито 5 годишен син все още спи при тях в спалнята...това, ако е нормално :)
16
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
7 - Ъъъ не знам, какво общини а едното с другото.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
13 - Познавайки хора от региона, ще кажа, че са им взелини колелата, но са забравили да се обадят на полицията.
14
1
 
9
 
! Отговори
брей! преди 5 години
Реакциите на коментар 11 могат да се използват за нещо като бързо социологическо проучване. По-точно минусите. Тях може да ги дадат само цитираните мъже/жени, за които родителите им още се грижат или самите родители, които смятат, че това е правилно и добро за порасналите им деца. А иначе всеки в работата си познава поне един от цитираната група. И ако е само по един на офис е мнооого добре
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един добър познат ми беше разправял навремето как той и още две момчета горе-долу на тази възраст тръгнали към морето от София с две колела - "балканчета". Придвижвали се по второкласни и третокласни пътища, за да не ги хванат. В крайна сметка стигнали някъде до около Елхово и там при среща с местни хора по говора се разбрало, че са от друг край на България и историята свършила с обилно количество шамари.
12
2
 
20
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Този ми е кумир.
11
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жоро, в България на 30-35 още мама им готви и им пере чорапите! А вече е пълно с жени на над 30, които питат "мама и тате" дали да излезнат на среща с някой мъж и звънят вкъщи през час защото мама ще се притеснява, особено ако вали дъжд! Ние сме си инфантилна нация, в която този социален проблем ще добие шашкащи размери в следващите 10-20 години
10
5
 
8
 
! Отговори
гербист-патриот преди 5 години
Ние патриотите и нашите приятели гербистите няма да допуснем такива неща. Народът трябва да работи и да не мисли за глупости, затова в кредитните карти да няма повече от 50лв. ще е най-добре.
9
2
 
38
 
! Отговори
no name преди 5 години
Егати хлапето. Сече му пипето, щом на тази крехка възраст е изиграл всички възрастни по веригата. Не е хубаво, че е избягал от вкъщи, но шапка му свалям за изобретателността. Все пак не е отишъл някъде да се друса, искал е ваканция.
8
0
 
4
 
! Отговори
дъртий преди 5 години
И що изтрихте истината за педофилите бре? Да не ги прикривате м? От една шайка ли сте?
7
5
 
23
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
браво! а в България някои 12 годишни все още родителите им ги вземат от училище :)
6
1
 
40
 
! Отговори
браво на хлапака преди 5 години
Това хлапе има голям потенциал. Находчив, добър психолог за да умее така да лъже и да му се получава, добър в планирането и с поглед към детайлите, които биха могли да го издънят. Полудувал и си пуснал видео за да си го приберат :-)
5
0
 
11
 
! Отговори
До Романтик преди 5 години
Не само бедността и мизерията а и неграмотността наЖ се пише с Ш ***
4
4
 
35
 
! Отговори
д-р Исня преди 5 години
12 годишно българче взело кредитната карта н майка си и тръгнало за Малдивите, на летището обаче частният съдебен изпълнител му конфискува тротинетката, защото са закъснели с вноските!
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Австралия бе Народна Република и до Мали нямаше да стигне
2
5
 
47
 
! Отговори
Романтик преди 5 години
Да видим как би се разиграла тази история в България.Семейната кредитна карта е празна или изобщо я няма.Е може да уточним, че това е неприложимо тук.Заключение: бедноста и мизерията са верен наж приятел.
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Talant !