Закономерност: Упорити деца – успешни възрастни!

Да бъдеш упорит автоматично означава да бъдеш решителен
29 апр 2018 20:14, Теодора Драгоева
8
Закономерност: Упорити деца – успешни възрастни!
Снимка: pexels.com

Има деца, които от малки проявяват силен характер, те са упорити, войнствени, волеви, инати, капризни, все качества, които са предизвикателство за родителите им. Експертите обаче са категорични, че този тип деца в действителност имат доста големи шансове да успеят в света на възрастните.

Според проучване от 2016-та децата, които често нарушават правилата или по някакъв друг начин се противопоставят на родителите си, често имат високи доходи когато пораснат.

Ето и 4 причини за това:

1. Упоритите деца са по-решителни

Да бъдеш упорит автоматично означава да бъдеш решителен, тоест когато искаш нещо, ти намираш начин да го получиш. Инатите деца обикновено преследват желанията си до край, докато постигнат желания резултат. Те също така често са доста находчиви, именно заради желанието си да се наложат над другите. Освен това тези деца са по-взискателни и когато станат възрастни са по-склонни да преговарят за заплатата си и да се борят за собствените си финансови интереси.

2. Упоритите деца са по-независими

Да бъдеш независим често означава да искаш да направиш нещо сам, без помощта на друг човек. Упоритите деца намират начин да постигнат своето, дори да трябва да се справят сами, без помощта на мама и татко. Тази тяхна независимост, придобита още в невръстна възраст е едно доста позитивно качество в света на големите.

Вижте още по темата в Tialoto.bg


8
Още от
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
10 преди 3 седмици
Теодорке,между упоритост и инат разликата е както между земята и небето!
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хора които да не зависят от мама и татко в България няма.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Упоритостта е добро нещо стига да е разумна и контролирана.
3
2
 
3
 
! Отговори
Абсурдистан forever преди 4 седмици
Да в бантускотия е закономерност.Т.ъ.п и (защото се налага да повтаря) упорит.Доказано работещ модел!!!
2
2
 
6
 
! Отговори
aнонимен преди 4 седмици
Мен капризни инатливи и лиг.ави хлапета дето се тръшкат в земята да им купиш нещо ме дразнят. Най-много да получат 1 шамар. Има родители дето много глезят тия деца, всичко им угаждат и като пораснат стават невъзможни. Дано под успели не визирате силиконови ,,плейметки'' ,вегани и джендъри те са много упорити. Едните настояват, че са много интелигентни, другите не ти дават да ядеш месо, а джендърите искат да стават МИС и да запеят Чалга кат' АЗИИИС.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Зависи в какво са упорити.