За или против: Суровоядството като начин на живот

Хранителният консултант Яна Данаилова пред Bulgaria ON AIR
25 май 2018 11:20, Александър Попов
32

Съществува една група от хора, за които приемът на сурова храна, базираща се предимно на пресни плодове и зеленчуци, ядки, семена и мед, не е само прищявка, а необходимост и начин на живот. Тези хора са наясно с факта, че наднорменото тегло генерира редица заболявания, особено пък за организъм, поставен в условия на стрес и постоянно напрежение.

Как да готвим вкусно и здравословно, а в същото време и бързо?

Експертът по здравословно хранене Яна Данаилова показа в студиото на "България сутрин" как се готвят пънчета от тиквички. По думите ѝ това е една много добра идея за лек обяд или вечеря.

"Трябва ни една тиквичка. Белим коричката и премахваме вътрешността на нашето пънче. Нужни са ни и броколи и песто за соса. Всичко е сурово. Маслини, ядки и биоорганичен тахан също влизат в рецептата", обясни Яна Данаилова пред Bulgaria ON AIR.

Тя е категорична, че суровоядството е течение в алтернативното здравословно хранене, при което термична обработка на храните не се използва.

"При термичната обработка се унищожават витамините и се отнема хранителната стойност. Ако искаме да съхраним здравето си, трябва да увеличим суровите продукти, които хапваме. С изобилие от свежи зелени зеленчуци и салати поддържаме в добра форма нашето тяло", добави още тя.

Вижте точната рецепта за пънчета от тиквички във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЛАС ОТ БЕЗДНАТАЗа стека чудесно се изрази. Късмет сте извадили, че не сте глътнали нещо настанило се в черупката на гостоприемника. Точната дума я цензурират незнайно защо
29
0
 
1
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Хахаха,само таханът е една калорична бомбичка :)Инак, майтапя се. Ще се учудите, всъщноаст колко от продуктите на трапезата ни са ок и сурови. Например, тиква...
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Японците преди да ядат суровата риба я замразяват дълбоко. Така не оцеляват ***. Интересно какъв е естественият биофилм: препикано от катеричка, нацвъкано от насекоми, отходи продукти на птичките, малко прах, паяжини, смола и гнилоч от дърветата, химикали от дъжда и каквото друго се сетиш. Има ли правилна комбинация, по-полезна от другите?
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Суровозеленчуците не трябва да се мият, защото се отнема естественият биофилм на природата.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Суровото месо също е вкусно. Проблема е че можеш да хванеш лепнеш някоя болест или ***. Трябва предварително да се изследва. Японците са най дълголетната нация защото ядат предимно сурови ястия. Сурови риби.
25
0
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Който е богат всякаква диета може да си позволи...
24
0
 
16
 
! Отговори
читател преди 5 години
Човекът е станал човек, след като е открил огъня, започнал е да приготвя храната си и е престанал да яде листа и корени.Съответно са се променили челюстта и мозъкът му.На някои обаче мозъкът не се е променил, но това не означава, че отново трябва да ядем листа и корени.
23
0
 
11
 
! Отговори
ГЛАС ОТ БЕЗДНАТА преди 5 години
Лично аз, пълното соровоядство не го разбирам.Пробвах веднъж да изям суров един телешки стек ,ама не стана ,оказа се много жилав.Затова предпочитам двете му повърхнини да са запечени на силна скара , а по средата когато го разрежеш да потече един светло-розов сос с леко соленичък вкус.Същото се отнася и до мидите ,когато бяхме млади с цел да впечатлим германките или чехкините ядяхме сурови миди пред тях , а те се смееха и ни се радваха
22
0
 
22
 
! Отговори
Ивайло преди 5 години
Както се казва в онзи виц - "Тя, и мойта я мързи да готви"
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧудомирПревъзходно! :))))))))))))))
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът се е "очовечил", когато е започнал да яде тирмично обработена храна. Всеки обаче има право на избор.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не го налагат на другите, като начин на живот, защо не. Едва ли някой по някакви причини не го е правил за ден или по-дълго, но когато излезат по улиците да си показват простотиите, ми идва в повече.
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как ограничението на група храни да е полезно.
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е аз като не мога да ям сурови пържоли и кюфтета. Кебапчетата и те не ми вървят. Опитах картоф, *** и тиквичка - също.
16
0
 
23
 
! Отговори
Лъв Доволний преди 5 години
Подкрепям с двете лапи - никога не ям пържени антилопи!
15
5
 
16
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
На нивото на марулите са.
14
4
 
19
 
! Отговори
До 14 преди 5 години
Е ти какво си мислиш, че е интелектуалното ниво на суровоядци и вегани?
13
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако хората не са били започнали да си обработват храната топлинно и не са яли месо, сега щяхме интелектуално да сме на нивото на една овца.
12
2
 
10
 
! Отговори
Сторм преди 5 години
Ква е тая силиконова анорексичка?
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо думата М.О.Д.А е цензурирана?