3 навика онлайн, които съсипват връзките ни

Социалните мрежи все повече променят животи
7 юни 2018 19:12, Eкип на Teenproblem
2
3 навика онлайн, които съсипват връзките ни
Снимка: Pexels

Социалните мрежи все повече променят начина, по който гледаме на връзките си и влияят на отношенията ни с партньора, категорични са американски психолози.

Благодарение на тях, по-лесно можем да поддържаме комуникация с бившата си половинка, а и по-важното: да научим повече за предишната връзка на настоящия ни партньор, преглеждайки стари снимки и постове, смята Кевин Джилиланд, психолог и изпълнителен директор на базирания в Далас консултантски център Innovation 360.

Eто и кои са трите неща, които правим най-често онлайн, въпреки риска те да застрашат нашата връзка.
 
1. Да проверяваш профила на бившето ти гадже
 
В някои случаи това може да изглежда като безобидна постъпка – просто ти е любопитно с какво се занимава в последните дни старата ти тръпка, какви места посещава, продължава ли да се вижда с ваши общи приятели. Д-р Джилиланд обаче съветва да не правим това. Според него следенето на предишната ни половинка в Instagram или Facebook по-често се дължи на нещо друго, отколкото на чисто любопитство.
 
Той съветва, че трябва да намерим причината за тези свои действия – може още да страдаме, да се чудим защо се е стигнало до раздяла или какво би било, ако още бяхме във връзка с тях. Но за връщането към старите спомени определено има причина, смята той.

2. Да споделяш за настоящата връзка в социалните мрежи
 
Тук не става въпрос толкова за показност – постоянно качване на общи снимки, споделяне за впечатления от последната екскурзия или последния филм, който сте гледали заедно, за годишнината ви и т.н. По-скоро опасността се крие в онлайн комуникацията с другите, смятат психолозите. Да споделяш много лична информация за връзката си с бивше гадже, близък приятел или колега в Messenger не е най-добрата идея. Някои неща са прекалено лични и интимни и трябва да останат само между теб и партньора ти, за да може да си имате доверие и занапред.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: навицивръзки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хах съсипва всичко е до отношение преди бе скаип сега месенжер вибер е не е като една днеска де зе да ме обижда като видя че нее неината е аз на интернет не ме интересува не съм знаел това не съм знаел онова как се прави бил съм еди що си едикакъв съм бил че не мее виждала или виждал ако искам виждам ако искам обичам ако искам чувам и ако искам знам това е добротата на човека а не лошото което някои знаят какво знаят нее мои проблем