Ботокс в гърлото: Нетрадиционен лек за лош проблем

Нийл не се е оригвал от бебе, но най-накрая намерил решение
Обновена: 15 юни 2018 20:48 | 15 юни 2018 20:26, Екип на Dnes.bg
4
Ботокс в гърлото: Нетрадиционен лек за лош проблем
Снимка: архив Reuters

Режисьор на таланти, който не се е оригвал откакто е бил бебе, страда от заболяване, което е толкова рядко, че дори няма име. Неговият живот се променя с 40-минутна процедура – излекуван е с ботокс инжекция в гърлото.

34-годишният Нийл Рибънс от Лондон страда от рядко заболяване, което не му позволява да освобождава газ от стомаха си. Той спира да се оригва след като развива странното заболяване в детството си.

Неговият най-голям дискомфорт се причинява след като изяде голяма порция храна или пие алкохол и газирани напитки. От тях той получава парализиращи болки в стомаха, силно хълцане и коремът му се надува два пъти повече от нормалния си размер. Това е оказвало силно влияние върху социалния му живот.

Нийл споделя, че е избягвал да ходи на бар с приятели до 25-годишна възраст, защото е знаел, че ще получи болки и ще трябва да се прибере. Също така той не може да вечеря с 3 ястия, защото след това се чувства ужасно. Налагало се е да пропуска коледните ястия и други подобни вечери.

Нийл разказва, че когато яде големи порции с храна в гърлото му се чува особен бълбукащ звук. Той го описва като най-странният звук, който някой може да чуе, идващ от тялото на човек. Звукът е последван от напрежение в гърдите и кисел вкус в устата.
Натрупването на газ често води до неудобни последици.

През годините Нийл посещавал различни лекари, които не успяват да му помогнат. Никой не успява да му препоръча ефективно лечение за облекчаване на ежедневното му страдание и той смята, че някои медици не са приели състоянието му сериозно.

"Един лекар с когото говорих се засмя, което не беше добре. След това други общопрактикуващи лекари ми изписваха различни лекарства без рецепта. Никой не беше чувал за състоянието ми", казва Нийл, цитиран от DailyMail.

След години чувство на безсилие той взима нещата в свои ръце и открива частен хирург в интернет, който предлага на пациентите ботокс лечение.

Заболяването е причинено от ларинкса на Рибънс, който е толкова напрегнат, че пречи на газта да излезе през гърлото. Релаксиращият ботокс отпуска мускулите и по-често се използва за изглаждане на бръчки, но в този случай, той облекчава това напрежение и Нийл може отново да се оригва.

В уеб форум той намира хирург в Манчестър – Якубу Карагама, който е пионер в революционен нов метод за лечение на заболявания, използвайки Ботокс. Процедурата струва на Нийл 3 000 паунда, извършена в BMI The Alexandra Hospital в Манчестър.

Нийл казва: "Моята операция беше успешна и сега мога да се оригна от сърце. Не знам колко хора страдат от това заболяване, но трябва да си направят тази процедура. Струва си всяко пени. Това състояние се разбира постепенно от лекарите по света", казва Нийл.

Той споделя, че сега е по-уверен, по-здрав и се чувства по-щастлив. За разлика от козметичния ботокс няма да му се налага да повтаря процедурата на месечни интервали.

Хирургът на г-н Рибънс, г-н Карагама, добавя: "Това състояние е изключително рядко и ние тепърва разбираме за неговия обхват. Аз съм виждал само 12 пациента за последните 2 години. Всички те обясняват едно и също чувство на болка, което може да трае с часове и бълбукане в гърлото им след хранене. Могат да получат и силно подуване, защото газта трябва да излезе от тялото по някакъв начин. Често им се подиграват и отхвърлят притесненията им, но изобщо не е смешно за тези, които имат такъв проблем."

Сега, когато погледне назад, Нийл си спомня с насмешка за това време.

Един човек, който е особено доволен, че проблемът на Нийл е разрешен, е неговата приятелка Павла Мачова, на 27 години.

Той казва: "Ние бяхме заедно от около година, когато ми направиха операцията.Тя беше с мен преди и след състоянието ми. Определено забелязва разликата в мен и е доволна, че вече не огласям банята с шумни изпускания. Честно казано това е най-хубавото нещо, което се е случвало в моя здравословен и любовен живот".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами като не може да се уригне нека да пърди.