Депресио, депресио... Твоето име е социална мрежа

Най-опасните навици на хората, застрашени от депресия
20 юни 2018 18:54, Eкип на Teenproblem
6
Депресио, депресио... Твоето име е социална мрежа
Снимка: Pexels

Интересът към социалните мрежи расте постоянно. Навярно неведнъж сте чували, че прекарването на време в интернет може да повлияе на емоционалното състояние на човек. И че все повече хора са като пристрастени към компютъра или телефона.

Скролването из Facebook, Instagram, Snapchat обаче може да доведе и до депресии. Ето кои са най-опасните навици, на хората, застрашени от депресия.

Сравняват се с другите 

Много хора използват социалните мрежи, за да се изтъкнат - къде са били, какво са си купили, с кого са излизали. Правят го, за да си повдигнат самочувствието и да създадат впечатление, че животът им е интересен и пъстър. Когато обаче забележат техен приятел, който се тагва от още по-екзотични места и посещава по-бляскави събития, те започват да завиждат. И превръщат постването в едно непрекъснато състезание, което само изтощава.

Използват мрежите като наркотик
 
Някои потребители не могат да издържат повече от 15-20 минути, без да си проверят нюзфийда, съобщенията, нотификациите. Дори когато са на важен изпит, на кино или дори на лекарски преглед, те се опитват да проверят дали не изпускат нещо важно. Това може да повлияе зле на оценките, на отношенията с приятели и роднини и да направи такива хора прекалено разсеяни.
 

6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 месеца
неукяни, неукяни...
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Де-спа-си-то, деспасито!
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И платена и неплатена техници заспали колкото искаш само за ракия жалко ние потребителите даваме пари на вятъра баце дее новия спътник разпадна ли се нищо се не чува много канали много нещо голямо покритие на луната лие
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А дъждеца си вали вали а булсат си спи спи.Плащаи за да гледаш плащаи
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тъжно, но факт.
1
2
 
13
 
! Отговори
поправка преди 8 месеца
Не "Депресио", а ДепресиЙО.