4 възможни нежелани ефекти при противозачатъчни

Какви са те?
21 юни 2018 22:46, Eкип на Teenproblem
2
4 възможни нежелани ефекти при противозачатъчни
Снимка: Pexels

Ако взимате противозачатъчни, може да се появят и някои неприятни странични ефекти. Те обаче не бива да ви стряскат, много хора ги усещат. Необходимо е посещение при лекар само ако те са много засилени и продължават изключително дълго време.  

Гадене
 
Това е неприятен симптом, но ако е причинен само от хапчетата не е опасен. На някои им се гади само за няколко минути и това не повлява особено на ежедневието им. При други може да е по-продължително и дори понякога да повръщат. Повечето такива хапчета съдържат естроген и прогестерон. Именно заради повишаващите се нива на естрогена след приема на хапче, може да усетите прилошаване, промяна в настроението, леко главоболие. Специалистите съветват противозачатъчното да се вземе през нощта, защото страничните ефекти се появяват един-два часа след приема, така че има вариант да сте заспали и да не усетите неразположения.
 
Болезнени гърди
 
Отново заради високите нива на естрогена, може да усетите, че гърдите ви стават по-чувствителни и има болка при допир. Този ефект е по-засилен, когато за първи път започнете да вземате противозачатъчни и след няколко месеца минава. Ако продължи по-дълго, или трябва да смените хапчетата, или да се консултирате с лекар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: противозачатъчни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Неочаквано преди 5 години
1 Стига - бебенце!