Употреби на ориза в домакинството, различни от готвенето

За успокояване на болки, за ускоряване на зреенето на плодове...
24 юни 2018 09:45, Михаела Лазарова
1
Употреби на ориза в домакинството, различни от готвенето
Снимка: pixabay

Оризът е продукт, който се консумира по цял свят. В кухнята на почти всяка култура влизат ястия с ориз, приготвени по всевъзможни вкусни начини.

Оризът обаче е много повече от храна. Той може да ни помогне в ежедневието и домакинството по начини, за които не сме подозирали. Ето какви.

За успокояване на болки в мускулите и синусите

Можете да си направите много прост и лесен компрес с ориз. Той е чудесен проводник на температурата като има свойството да задържа топлина и да я излъчва за известно време. Загрейте сух ориз на котлон или в микровълнова фурна за няколко минути. Изсипете го в чист чорап и наложете компреса на засегнатото място. Той ще затопли приятно мускулите или синусите и ще облекчи болката.

За почистване на вази и бутилки

Вазите и бутилките с тесни гърла за трудни за измиване и почистване. Оризът ще ви помогне в това изпитание. Напълнете половината от обема на съда, който трябва да почистите, с вода и препарат. Изсипете в него една шепа ориз. Разклатете енергично в рамките на няколко минути. Оризът действа абразивно и помага за по-лесното отстраняване на замърсяванията отвътре. След това изсипете съдържанието и изплакнете.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Маринчо преди 5 години
"Той е чудесен проводник на температурата"....?????!!!!!!!