Срок на годност на красотата: Кое до кога е?

Козметичните продукти и кога трябва да ги сменяме
25 юни 2018 13:00, Eкип на Teenproblem
5
Срок на годност на красотата: Кое до кога е?
Снимка: Pexels

За много дами е трудно да преценят кога трябва да изхвърлят определени гримове и наистина ли е опасно, ако се използват дълго време. Ето и колко издържат някои от най-често използваните продукти за красота. 

Спирала
 
Ако я използвате ежедневно, трябва да я сменяте на 3 месеца. Ако обаче слагате спирала от време на време и основно за по-важни събития, празници, срещи, може да изкарате с едно шишенце половин година. Черната спирала е перфектният дом за много видове инфекции и ако не я подменяте често, има опасност да развиете стафилококова инфекция. Когато е развалена, става много гъста и се нанася по-трудно.
 
Червило и гланц
 
На червилата и гланцовете винаги им личи, когато са развалени, така че едва ли има опасност да не ги смените навреме. Ще разберете, че ви трябва ново червило, когато старото започне да се рони, да се сплъстява и да не се нанася добре, когато е изсъхнало и има неприятна миризма. Червилата могат да издържат и близо 2 години, докато гланцовете се развалят малко по-бързо. Но хубавото е, че в повечето случаи се изхабяват преди да са се развалили.
 
Коректор/фон дьо тен
 
Време е за нов коректор, когато старият започне да се разпада, разцепва и се нанася по-трудно. Трябва да е винаги цял, защото само така върши работата си. Иначе някои компоненти, които влизат в състава, могат да се отделят и да причинят инфекция на кожата. А ако са част от сместа, това няма как да се случи. Ако забележите промяна в текстурата на фон дьо тена, например маслото започва да се "отделя" от пигмента, не го използвайте повече. Като цяло тези продукти издържат от 6 месеца до година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докъм тридесетина години и е срока на годност на красотата, после може да се изкрънкат още десет години от ген и подръжка и това беше....утехата е , че всички са така :)
3
4
 
4
 
! Отговори
Руцифер преди 5 години
Жена без маска и без грим - озъбено, свирепо куче.
2
5
 
2
 
! Отговори
естествена красота преди 5 години
най добре без грим и фон дьо тен
1
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фон дьо тена запушва порите,хич не е полезен,аз съм момче,но го ползвам един път в седмицата против пъпки и черни точки !