Отличник ли си? Вероятно си и нарцис!

Психологическо изследване с интересни резултати
28 юни 2018 15:30, Eкип на Teenproblem
21
Отличник ли си? Вероятно си и нарцис!
Снимка: Pexels

Има много неща, които определят дали един човек е нарцисист - невъзможността да запазва дълготрайни приятелства, липсата на съчувствие към другите, огромно его, трудно приемане на критика. 

Според ново проучване на центъра по психология към университета Куинс, Белфаст, изкарването на високи оценки в училище също може да е белег за нарцисизъм. Ако си нарцисист, силно вярваш, че си по-добър от всички други и заслужаваш награди.
 
"Да си прекалено уверен в собствените си способности е един от ключовите сигнали за грандиозен нарцисизъм", казва д-р Костас Пападжорджиу, един от водещите лекари в проучването.
 
Според него такива хора приемат всякакви предизвикателства и ги виждат като възможност за личностно израстване. Затова е много вероятно те да искат да са първи във всичко, да изкарват почти само шестици и да се надпреварват със съучениците си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: отличницинарцис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
hmm преди 5 години
не нарцис, а хризантема
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отличниците са или мамини,татини синчета и оценки се пишат без знания или изперковци или родителите им ги натискат+тормозат да учат и след това имат психически проблеми.Един ученик трябва да учи,но да не се пренатяга и това да се превърне единственото му занимание или цел!
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съчинението на тема "психологическо проучване" авторът на предложения ни текст заслужава оценка Среден ( 3,00). Липсват сведения за: поръчител на изследването, период на изследване, брой и структура на изследваните лица, данни за ситуации, в които се изявява съответното качество, сравнителен материал от какъвто и да е вид....
14
1
 
4
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Нищо общо няма между оценките в училище и успеха в живота. Успяват дясномислещите, тоест тези, които не вярват в безплатния обяд. Под успех нямам предвид да си милионер, а просто да си финансово независим, да не висиш на подаяния.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости! Оценката "отличен" не е сравнителна, не е относителна, а би трябвало да покаже, че човекът си е свършил работата както подобава. Нашият клас в гимназията беше 36 човека, от които може би около 5 с диплома "много добър". Никой не е бил най. Много голяма част от ниските оценки в училище са от демонстративен мързел и безотговорност.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхотно! Отличничките - нарциси. А двойкаджийките дето си падат по мъже от училище още какви са, сливи?
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6Аз съм от групата на двойкаджиите, бихте ли написали статия за нас?=стават "бизнесмени- олигарси" и/ или "работодатели"... не се майтапя- сигурен съм, че ако се направи едно такова изследване, със сигурност ще се окаже, че средната образованост на "работодателите" е по-ниска от тази на "служителите"
10
1
 
2
 
! Отговори
Jo6 преди 5 години
Глупости, този д-р май е гръг. Нямам нищо против гърците, ама ....
9
0
 
10
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Умните и красивите винаги са нарциси, защото си знаят цената, не е нужно да чакат оценката на другите :)
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само така! Бой по отличниците! Презрителното "зубър" явно вече не е достатъчно! Трябва непременно да се доукраси и с психично заболяване! Ще учат, ще знаят, ще мислят, ще критикуват? Ще променят? От къде на къде?! Друго си е да си свещено ***.
7
4
 
19
 
! Отговори
До анонимен преди 5 години
Аз също не пуша и учех съвестно в училище.Но учителите не оценяват това. Имаше една групичка на *** к*рви дето пушеха трева и бягаха от час. Имаха пари, платиха на класната да им напишат високи оценки. А на учениците дето учехме се казваше, че 6-ца се пише само на Бог, защото училището нямаше достатъчно пари за стипендии. Обичам да уча, но мразя училището, защото дели децата, в България е прекалено явно. И после се питат учителите защо децата учат в чужбина.
6
1
 
0
 
! Отговори
бн преди 5 години
в българия има един цял ден го дават по новините?
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само глупости пишете
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз учех не защото съм зубър,а защото не исках да бягам от час да пуша зад училището и да си разговарям с ***.Предпочитах да общувам с учебниците и мислите на по-умни хораи не съм сгрешилмного прости хора съм избягнал
3
0
 
22
 
! Отговори
Що за глупост? преди 5 години
Хората дето учат в училище са тези на които им се налага, защото знаят,че от оценките зависи бъдещето им. Ако нямаш пари за частен университет и не учиш, поне в България със средно си доникъде. Някои хора се уреждат с връзки, ама навсякъде ти искат диплома най-малко бакалавър. Статията поне за българската действителност е наистина глупава. Нарцис си ако имаш пари и се контиш със скъпи дрехи, НЕ е свързано с ученето иначе си зубар и ти викат ,,задръстен".
2
0
 
23
 
! Отговори
Ес директива преди 5 години
Ясно ,бъдете двойкари и ще просперирате и ще ви вземат на работа ,че и диплома ще ви дадат .
1
0
 
21
 
! Отговори
Мин преди 5 години
Не съм нарцис. Минзухар съм.