Уверените хора не правят точно тези 5 неща

Увереността е едно от качествата, които водят към успех
28 юни 2018 10:23, Михаела Лазарова
30
Уверените хора не правят точно тези 5 неща
Снимка: Reuters

Увереността е едно от ключовите качества, които водят към успех. Някои хора са изключително уверени в себе си, в способностите си, в уменията и позитивните си черти. Те знаят как да ги използват и как да ги демонстрират пред другите, за да превръщат увереността си в успех.

Когато хората вярват в себе си и уменията си без капка колебание, има неща, които те просто никога не правят. Кои са?

Те не се извиняват

Вярата, че могат да се справят и че рядко грешат кара самоуверените хора да не се извиняват без причина. Неуверените хора, които непрекъснато се съмняват в способностите си, в методите си, в знанията си са склонни да се извиняват и да говорят за себе си уклончиво. Самоуверените, за разлика от тях, опитват отново и отново, дори да грешат, не се извиняват и не се отказват.

Те никога не се отказват

Повечето хора се отказват още след първия път, когато се провалят. Не и уверените в способностите си хора. Те са готови да падат и стават много пъти преди да се откажат, ако изобщо го направят. Това е и една от тайните на техния успех.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Делчо преди 5 години
Пенелопа дърта - ама се озърта!
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 23Отговарям.Препрочетох коментара 3 пъти.Не схващаме по подобен начин ситуациите, в които е редно да се извиниш.Да се извинявам за мнение?! Просто за мнение?! т..е никой не е пострадал, наранен, подставен?И извинение????
24
5
 
5
 
! Отговори
до даниела преди 5 години
че какво конфузно има в това да се извините?Абе вие в пещерите ли живеете още? И мъжа взема жената за косата и я влачи до пещерата?Аз пък 2001-а като бях в Англия много ми хареса как когато настъпиш някой, оня се обръща и ти казва..."sorry". Особено първия път настъпах един и си викам - малииии, сега стана въргалата :)) Но човека не ме напсува, а просто ми се извини.От тогава и аз правя така - като ме настъпи някой, аз му се извинявам. Много е яко - пробвайте!
23
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 5 години
Преводът на статията не е точен. Под НЕ се извиняват се има предвид, че не повтарят често "ооо съжалявам или ооо извинете ме " без реална причина. Има такива хора, които все се извиняват или много съжаляват дори и никой да не го очаква.
22
1
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До Анонимен 23А защо изобщо някой от вас трябва да се извинява на другия за субективната си преценка, според примера, който си дал? Извинението е следствие, резултат от осъзнато погрешно действие или поведение спрямо човек или група от хора, което ги накърнява по някакъв начин! И както доста хора отдолу са коментирали, извиняват се само възпитаните и интелигентни хора, останалите считат извинението за слабост и затова не го употребяват...
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SharkБезгрешни хора няма. А да се извиниш, когато си сгрешил е нормално за един възпитан човек..какво значи "да сгрешиш"? Да, ако напишеш, че 2+2= 5 (въпреки, че вече е възможно някои болни мозъци и това да докажат, че и това е вярно), е редно да си признаеш, че си сгрешил. Обаче ако аз казвам, че оня встрани от нас е "лош", а ти твърдиш, че е "добър", что трябва да ти се извинявам, за моята субективна преценка. Що ти да не ми се извииш, за твоята субективна преценка? А?
20
0
 
0
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До Shark 20Много точно го каза, поздравления!!!
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 16Уверените хора се извиняват, защото знаят, че възможно да са сгрешили.Не извиняването е характерно за изродените голи охлюви с мания за безгрешност.==ох мале как искам да ме ласкаят, дами галят ухото с "извинения", подчертавайки колко съм велик, могъщ и безпогрешен, щото в мен е и тоягата и моркова! нали ве, или бъркам!?!някой като ти се извини, что си сигурен, че го мисли наистина, а? че ти си бил много лесен ве! ха ха ха, да *** егоцентрика, дето иска да е безгрешен, но не и другите
18
1
 
13
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Безгрешни хора няма. А да се извиниш, когато си сгрешил е нормално за един възпитан човек. И това не означава че не си уверен, а означава че си разбрал че си сгрешил. Другото е ***, твърде типична за съвременното ни общество. Затова не се учудвам че в подобни писаници се възхвалява такова поведение.
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уверените хора дори да грешат никога не се извиняват а опитват отново и отново ... Това е ужасно.Представяте ли си за какъв невъзпитан *** става въпрос.
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 12Простакът е непобедим? Че е уверен в себе си, е едно на ръка. Защото е увредЕн обаче. А който му дава път, трябва да спре, защото вреди на човечеството. ..абе да тЪ питам - кой ти разреши, кой ти даде право да си позволяваш да говориш "от името на човечеството"? ти пота ли човечеството, дали ти е дало картбланш да говориш и разсъждаваш от негово име и от негово има "да преценяваш" - кое е добро или лошо за него?да не се имаш за нещо повече от човечеството,че да говориш "от негово име?
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"никога", като основна характеристика не ви ли притеснява поне малко.За каква емоционална интелигентност говорим?
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уверените хора се извиняват, защото знаят, че възможно да са сгрешили.Не извиняването е характерно за изродените голи охлюви с мания за безгрешност.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Част от философстващите по-долу имат на ум един "случай" - пълна постановка.Промитите им болни главици проектират на "обекта" собствената си простотия.Не изказват претенции пред - според тях "виновния" човек.Те са част от група, плетяща интриги на базата на лъжи и клевети.Елате да ми кажете, че греша, а аз като ви срещна по улицата, че ви питам, какъв ви е проблема.Ще ми се врътнете и ще припкате като бити п*ндели.Обсъждането на небивалици е духовната ви храна.
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10,Прав си, прав си. И не си увреден. Пациенте...
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Простакът е непобедим? Че е уверен в себе си, е едно на ръка. Защото е увредЕн обаче. А който му дава път, трябва да спре, защото вреди на човечеството. Та така по въпроса за (увереността на) ***.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7Айнщайн: "Дори Бог се съмнява в себе си и еволюира."..айнщайн виждал ли го е тоя бог? всеки може да си вкарва в главата каквито иска богове и да им се кланя, ... но да не пречи на другите.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6Да не се извиниш, означава че се считаш за безгрешен, а това води до повреди в апарата...Ами ако той наистина се счита, че е прав, кво правим? Значи някой да счита, че е прав - значи е "увреден" ?!? Абе ти увреден ли си, да считаш, че ти си правия?
8
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Досущ като наемните убийци...
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уверените хора вярват в себе си. Могат да се извиняват, могат и не. Могат да са мили, могат и да не са. Увереността е вътрешно усещане, а не демонстрация. Това, по което си приличат е, че са много естествени. Това е отличителният им белег. Никога не се преструват на това, което не са. Могат да бъдат и грубияни и сърдечни. Винаги са това, което са. Без преструвки.и