Всеки четвърти: Зарядът от почивката се топи за ден!

И все пак, който е бил в отпуск, е по-пълноценен на работа
12
Всеки четвърти: Зарядът от почивката се топи за ден!
Снимка: архив, Reuters

Усещането, че отпускът ни е презаредил и сме готови за велики дела, се стопява на първия работен ден за всеки 4-и.

А 40% от върнали се на работа отпускари стигат до същото чувство само след няколко дни. Това е показало проучване на Американската психологическа асоциация, пише "24 часа"

Чувството за презареждане зависи от няколко фактора. При завръщането си от почивка служители във фирми, които насърчават пълноценно използване на свободното време, имат по-голяма мотивация (71%) в сравнение с тези, чиито работодатели гледат с лошо око на почивките (45%).

Те също са по-склонни да казват, че са по-продуктивни (73 спрямо 47 процента) и че качеството им на работа е по-добро (70 спрямо 46 процента).

Като цяло служителите, които ползват почивни дни и отпуски, се чувстват по-добре оценени от техния работодател (80 срещу 37%), доволни са от работата си (88 срещу 50%) и са убедени, че ръководството ги третира справедливо (88 срещу 47%).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Е, за бачкаторите на заплатка и нормирано работно време е така. Все сте уморени. Ама като заговорим за квалификация, култура, интелект, езици и тн, и се обиждате...
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идеалният вариант е да нямаш нужда да взимаш отпуска, така да са работното време и почивните дни , че да се чустваш комфортно.Проблемът е че хората са изнервени от жената, от тъщата, от блъсканицата в автобуса , от постоянните задръствания, от това че комшията си сменил телевизора и ВСИЧКИ тези несгоди ги преписват на работата и от там започват да я мразят и да мрънкат .
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шеф в България можеш да станеш само ако си продадеш душата на Герб.Ама ми се струва твърде долно.
6
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен номер 2Стани шеф и нареждай пчелички. Какво те спира?
5
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Само предполагах, че така се случват нещата, но след като го прочетох в най-актуалния сайт, с още по-актуалното име, реших да не излизам в отпуск, а да работя до смърт.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Работата си е работа - не е много просто гепаджийските калинки станаха много! Не само че не работят а и пречат!
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След всяка отпуска слизаме надолу към неизбежното. Това се разбира след 40-те.
2
2
 
7
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
Обичам да работим!:-) Понеделник-след отмор!Вторник-подготовка за работа!Сряда-малко работа!Четвъртък-отмор ,след работа!Петък-подготовка за отмор!Събота и неделя отмор!Ай наздраФе... И честита победа на Русия!:-) ;-)
1
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Много вярно бих казал. Проблема е не само в работата нито пък шефовете , а некомпетентноста на работниците.