?100 срещу ?180 000 – французин продаде шкаф с пари!?

Докато купувачите го изнасяли видели парите и избягали
2 юли 2018 21:30,
24
?100 срещу ?180 000 – французин продаде шкаф с пари!?
Снимка: Visualhunt

Жител на френския град Кан забравил в стар шкаф, който обявил за продан, спестяванията си, възлизащи на 180 000 евро. Купувачите, които отказали да върнат сумата, ще бъдат изправени пред съда за кражба, съобщават френски медии, цитирани от БТА.

Вестник "Нис Матен" разказва, че 60-годишният французин, който се готвел да се мести, пуснал обява за продажба на стар скрин за 100 евро на сайта Le Bon Coin.

На 24 юни в дома на мъжа пристигнали приятелят на купувачката и хамалин, който да пренесе шкафа. На стълбите, при носенето, едно от чекмеджетата случайно паднало и се оказало, че в него има 180 000 евро. Mъжете незабавно грабнали парите и избягали, оставяйки шкафа. Жената, която отговорила на обявата, пък обявила, че се отказва от сделката.

Продавачът незабавно се обърнал към полицията. С помощта на охранителни камери полицаите успели да възстановят събитията и да идентифицират мъжете, които отнесли парите.

При направения обиск в дома на жената кандидат-купувач и нейния приятел била открита част от сумата - 138 000 евро, останалото вече било похарчено. Мъжът и жената ще бъдат изправени пред съда за кражба и укриване на крадено имущество, отбелязва "Паризиен".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
11
 
! Отговори
123 преди 5 години
Тия са били мега *** същества. Да си бяха платили шкафа и аре. кОй от къде е. Няма да могат д аги пипнат. А сега ще ги лежат тия пари. Сигурно са някакви джагали те са такив атъпи и мързелияи.
19
0
 
20
 
! Отговори
питане преди 5 години
Как се ЗАБРАВЯТ 180 000 евро? Колко трябва да си заможен или изкукуригал /изберете си кое от двете, а може и двете/ , за да имаш такава сума и да не си наясно къде е и какво се случва с нея?Ако чекмеджето на беше изпаднало, как щеше да докаже, че парите са били в шкафа?
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Незнам, аз ако имам 180 000 Евро едва ли ще тръгна да се занимавам с дреболии като да си продавам шкафа... Пак някой факе нюз са цитирали нашите жорналя
17
0
 
15
 
! Отговори
1 преди 5 години
Как забравяш,че имаш 180 хил в шкаф. 0.о *** хората.
16
0
 
28
 
! Отговори
А у нас преди 5 години
При нас хилядарките хвърчат директно от балкона или се оставят до *** в плик зер пенсионерите са ни богати и помамагат на полицията да залови лошите
15
2
 
24
 
! Отговори
123 преди 5 години
В интерес на истината като си купуваш шкаф си го купуваш и с всичко в него. Кражба е защото не са платили и шкафа. ако не бяха такива *** да си платят шкафа и дим да ги няма. Тия са били зверски ***.
14
0
 
34
 
! Отговори
Случаен минувач преди 5 години
На 60 години не би трябвало да е толкова изкуфял, той дори не е в пенсионна възраст. Странна работа, но по-важното е, че престъпниците са преследвани. В България полицаите само щяха да ти се изсмеят колко си *** и до там.
13
3
 
29
 
! Отговори
преди 5 години
Сделката е за шкафа - парите в шкафа не са част от сделката = кражба!Ако си беше забравил вътре оръжие или документи, а ? :)Да, и с имот е същото - ако съм си оставил автомобила в имота, то автомобила става собственост на новия собствениик на имота ли? Плитките алчни и крадливи хора нямат логика, а блажно око и оправдания!
12
1
 
35
 
! Отговори
четете де преди 5 години
Абе вие не четете ли? Обадили са се да откажат сделката, което автоматично ги прави крадци. Хем няма сделка, хем взели парите и избягали оставяйки скрина на стълбите или там, където са го оставили.
11
2
 
11
 
! Отговори
men преди 5 години
Тук това е невъзможно.
10
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези крадци определено имат бг жилка.
9
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Завиждам на франсетата, че имат морал, това да го считат за престъпление. И да искат да възпитат нацията да не се изкушава от такива работи. Да, на пръв поглед звучи сладко, да намериш пари в нещо, което вече си купил. Но представете си как би изглеждало, ако се случи на вас да се прецакате така с пари и някой да реши да ви ги върне!!!Всъщност имаше такъв случай, май беше в Германия, не помня. Един бежанец си купил мебел така, намерил пак пари и ги върнал. Разровете се, ще намерите статията.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купувам портфейли с пари в тях! За да си продадете старият портфейл, в него трябва да има повече пари отколкото ще ви дам.
7
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
> Мъжът и жената ще бъдат изправени пред съда за кражба и укриване на крадено имуществоЕх? Парите са били вътре като е била сключена сделката. Съвсем законни си е. Все едно да продадеш имат и после да имаш претенции какво си имал вътре.
6
1
 
38
 
! Отговори
galya преди 5 години
Аз друго пА се чудя, ще продаваш вещ, без дори да си я изпразнил или ревизирал?!Т'ва вече граничи с деменция или с глупост.Ако е първото е разбираемо, но второто???
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До - Мисля, че за 42000 евро, ще сме с един хамалин по-малко.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Древна магия и туй ! Знам я ! Тъй са калнати пари, койт ги харчи, лоши работи ши му стаат!
3
5
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
обаче за веселбата:-Ако шкафа е БИЛ ПЛАТЕН,то той вече е бил собственост на купувача,барабар със всичко,съдържащо се в него!!!!Така че продавача реално не може да има претенции към вещ,която е ЧУЖДА собствност.Ноооо,бая пара сай развъртяла,ще захлебят некои "адвокати"..
2
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че каква кражба е това?Нали не са откраднали шкафа.Купили са си го,и с всичко,което е в него.Ами,ако имаше в него дрипи,пак ли щеше да е кражба?Ако беше в България,нямаше да ги осъдят.Те тука един ало измамник не могат да осъдят,че купувач на мебел ли?
1
3
 
25
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
знаете ли за какво им завиждам на .."еврепейците"?...-За невероятния /от наша гледна точка / РЕД,който са установили в държавите си...През ден-два МЕЖУ ДРУГОТО в разговорите ми става дума и за събития от всякакво ЧАСТНО естество,случващи се в..."ТАМ",де, повечето страни от Съюза..Какво да ви кажа?..-Невероятна ЕКСПЕДИТИВНОСТ и практичност за ВСЯКО начинание."Казуси",които биха отнели ГОДИНИ на нашт "съдебна" и "административна" системи, "ТАМ" се решават за две седмици!!!..Е,"Как ще ги с